Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (651)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Ježto patřím mezi jedince, kteří si ještě jako malí fakani na základce za účelem důchodového zabezpečení pečlivě střádali víčka od limonády a při jakýchkoliv zdravotních potížích se bodali vývrtkou, ovšem v současnosti jsem se již stihl dožít zdravé skepse velící mi pokud možno nikdy se na nic netěšit předem, neb obvykle pak následuje bolestivé zklamání (viz např. první díl filmového zprasení nejoblíbenější knihy pisatele tohoto pamfletu, které spáchalo Vilné F, kvůlivá čemuž stále váhám, zda se vůbec pokoušet mučit dvojkou), jsem směrem k tomuto seriálu opravdu urputně potlačoval veškeré neblahé doufání a raději se snažil zůstati tím septikem. Naštěstí mohu nyní prohlásit, že zcela zbytečně, neb vizualizace nejenže úplně přesně vystihla atmosféru původních herních klasik překrásným výtvarnem počínaje a stylovým hudebním doprovodem konče, ale i obsazení hlavních xichtů bylo velmi prdelohrncové (zejména „small frame“ bráchu hlavní protagonistky, který jako by Lannisterům z Tyriona vypadl, jsem si velmi oblíbil), ba dokonce nebylo opomenuto důkladné prošpikování děje odkazy na nejlepší film evr via hodný, zlý a ošklivý Gogginsův ghůl, vulgo mazlík numero uno (při přechodu pouště za Tuca, na návštěvě u farmáře za Sentenzu, jinak, ač vlasů nemaje, víceméně Blonďákovatý), v míře obdobně hojné, jako jimi byl k mé někdejší radosti nacpán nejoblíbenější (a imo nejlepší) druhý díl hry.  Vykreslení postapo světa shledávám rovněž předloze věrným (= doma rádobyidylická utopie, z níž by se ovšem Orwellovi děsem stáhla prdel, nahoře fašouni nalevo, sekty napravo, pošahanci a kanibalové všude), kvituji plnokrevné zpracování a co se týče děje, tak byť jsem byl první cca dva tři díly mírně znepokojen občas možná zbytečným oslím mostěním, které po zhlédnutí hodnotím spíše jako vynucené pouze osmidílnou stopáží, a některými obecnými seriálovými nešvary, kvalita příběhu i jeho odvyprávění měla naštěstí vzestupnou tendenci, stejně jako úroveň mile morbidního a absurdního černého humoru, který nezůstal naštěstí jen v rovině narážek pro falloutí nerdy (rozbitý vodní čip), ale naopak se na dnešní dobu velmi odvážně dopouštěl tak břitkých alegorií na současné Spojené státy, až jsem občas jen nevěřícně kroutil hlavou, že to dav všelikých neziskových cenzorů ze socek vůbec pustil (asi těm blbům nesepnulo, o čem vlastně to rozličné počínání stádeček ovcí ve vaultech vlastně bylo) a u řady momentů zejména v předposledním díle regulérně hýkal smíchy. Pokud bych chtěl být subjektivně co nejobjektivnější, dával bych asi za čtyři, avšak patře k fanouškovské základně, uděluji jednu navíc za Dogmeata se Šmikšmikem. A samozřejmě chci dalších aspoň pět řad v minimálně stejné kvalitě a to ideálně nejpozději ihned.

plakát

Code 8 (2019) 

Hele, tihleti nízkorozpočtoví hicující Iksmuži vlastně nebyli vůbec špatní. Rozhodně lepší, než inspirační zdroj. Teda myslím samozřejmě ten zMrvel, Corleonovi Sr.+Jr. to samozřejmě nesahá nikam a na nic. Prostě taková mírně nadprůměrná sci-fi zábava s mírně mangovou kyberpříchutí, která rozhodně neurazí.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Tchýně a uzený nejlepší jsou studený. No teda ufff – kam se hrabe batalion Ledrfejsů na jednu princmetálovou bábu! Intenzita tísně, kterou jsem pociťoval při sledování tohoto dokumentárního hororu, by se snad dala vzdáleně přirovnat k tomu, kdybych se probudil z chloroformového rauše přikurtovaný v zubařském křesle a přede mnou si právě pan Lorenc rovnal náčiní. Či ještě přesněji řečeno – probrat se u stolu s před sebou sedící Pekovou, které po zhlédnutí absolutně nevěřím, že to jenom hrála (a propos, Kratina svého strýce Balouna ztvárnil taktéž úžasně), začnu se štípat do ruky doufaje, že jsem na tom zubařském křesle jenom zbaběle omdlel. Snad až příliš děsivě sugestivní a nebýt toho ošizeného závěru, byla by to jasná pětice. I takto se ovšem obávám, abych se dnes nočně nepomočil, pročež si raději pustím na uklidnění třeba oblíbené Vetřelce, byť Ripleyová v mém osobním žebříčku největších filmových nebojácných drsňaček právě klesla na druhé místo za Anetu, neb na jejím místě by mě vezli do Bohnic nejpozději po dvou dnech ve společnosti nastávající švigrmutry.

Poslední hodnocení (2 644)

Fallout (2024) (seriál)

15.04.2024

Metro (2013)

05.04.2024

Vládcové nebes (2024) (seriál)

19.03.2024

Code 8 (2019)

10.03.2024

Přišla v noci (2023)

23.02.2024

Land of Bad (2024)

20.02.2024

Jeden gól (2023)

odpad! 15.02.2024

Osud člověka (1959)

13.02.2024

Ztracená brána (2012) (seriál)

08.02.2024

Reklama

Poslední deníček (2)