Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Krimi

Recenze (103)

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Kde začít? Tenhle film je plný všech klišé, které může špionský film mít. Některé zápletky jsou taky docela předvídatelné. Ale víte vy co? Vůbec mi to u něho nevadilo. Protože je to vše tak dobře natočené, že to prostě neruší. A překvapivých zvratů (teda aspoň pro mě) je tam stále dost. Nikdo z herců, ani v epizodních rolích tam není navíc, chemie mezi postavami dokonale funguje. Velký přesah je, že větší část filmu je točena naprosto bez počítačových efektu, kterých jsou dnes jiné snímky plné. Tohle zkrátka staré poctivé filmařské řemeslo a dřina všech na place. Dlouho jsem neviděl film, který by začínal takhle zvolna a postupně gradoval a gradoval, až by nakonec vyústil v gejzír napětí a akce, při kterém prostě zůstanete sedět přikovaní v sedadle kina. Je neuvěřitelné, že si tahle série udržuje laťku tak strašně vysoko. A i když to není na úplně čistých 5 *, spíše tak 4.88, dávám je. Protože tohle je pro mě zatím nejvíc, co mi filmový M:I přinesl.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Ani pátý díl nedělá celé sérii M:I ostudu. Děj svižně běží, akční scény skvěle zpracované. Má to všechno, co od filmů s tajnými agenty čekám. Nečekané zvraty, napětí, honičky, střílečky. Ale pár hluchých míst se najde, a tak to na 5* není. Sean Harris jako záporák se mi v celé sérii řadí na druhé místo a Simon Pegg potvrzuje svou schopnost hrát sice komickou postavu, ale zároveň být velmi důležitým členem týmu.

plakát

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) 

Možná trošku více ukecané a méně akční než v předchozím díle, ale kvalita akčních scén to docela zdatně nahrazuje. Každopádně pořád o několik latěk výše proti prvním dvěma dílům. Zatím asi nejvíce věrné původnímu seriálu, kde záleží na celém týmu a nejen na jednotlivci. Opět návrat do Prahy, ale tentokrát jen kvůli natáčení (naše hlavní město zde hraje Budapešť a Moskvu). Takže i přes drobné slabiny a mírný propad proti předchozímu dílu, 4 * nechávám.

plakát

Mission: Impossible III (2006) 

I když nechápu, že někdo šel po dvou průšvizích ještě do třetího dílu, musím zvolat: Ještě že tak! J.J. to prostě umí, nezkazí žádnou legraci a jeho rukopis je tady sakra vidět. Konečně z toho potenciálu, který může seriál Nulová šance pro velký biják mít, něco pořádně vyždímal. Má to nápad, má to švih, má to napětí a zábavu, postavám věříte a já se poprvé u Mission: Impossible skvěle bavil. Velký dík taky za záporáka. Už ve druhém díle zaznělo, že aby byl hrdina opravdu dobrý, musí mít kvalitního protivníka. A Philip Seymour Hoffman tady válí. Takže i když má tenhle film u sebe číslovku 3, tady teprve pro mě začíná filmová série.

plakát

Mission: Impossible II (2000) 

Nuda, nuda, šeď, šeď... náznak akce?!... nuda, nuda... Tohle má být akční film o špionech? Díry v ději, spousta klišé, nezajímavé postavy. Až na pár akčních scén, které to zachrání jen od odpadu! Proč tomuhle vůbec někdy vznikala další pokračování?

plakát

Já, Simon (2018) 

Tak dobře, je to vlastně tuctový romantický film pro teenagery, kterých už filmový průmysl vychrlil spousty. S malou změnou, hlavním hrdinou je gay. Přesto mě film dostal a podle mě má jeden hlavní a velký přesah. Je pro masové publikum, kterému může ukázat, že když má rád kluk kluka, není na tom nic špatného. Neuvidíte tady žádnou sexuální scénu, kterými se to v jiným queer filmech jen hemží a jde jen a jen o city a zážitky. Odsejpá to, postavám věřím a cítím s nimi a na konci byla i slza. Prostě shrnuto, podtrženo. Nečekejte žádný převratný biják, ale malou jednohubku, kterou možná pustíte svým kámošům a známým, aby jasně pochopili, že jste taky normální člověk, který se občas prostě vybrečet u romantického filmu. 😉

plakát

Na konci světa (2017) 

Farmář hledá muže. Opravdu zdařile natočený queer film, plný drsného života a romantiky, ukazující že všichni hledáme lásku a trochu toho pohlazení. Po dlouhé době podívaná, která vlastně moc nemluví a přitom toho řekne více než ukecaný redaktor Televizních novin. Prostě romaňtárna ze života.

plakát

Mission: Impossible (1996) 

Film, který za těch dvacet let neskutečně zestárnul. Je zvláštní sledovat, co se s naším světem za tu dobu stalo. Vidět tajné agenty, jak nahrávají tajné materiály z předpotopního počítače na disketu?! Stejně jako při prvním zhlednutí před těmi lety mi nejvíce vadilo, že z tradiční týmovky, kterou jsem byl zvyklý sledovat v televizi, udělal Cruise a De Palma hru jednoho týpka. Ale přestože z dnešního pohledu není tato hra vlastně vůbec akční (většinu filmu se jen tlachá), nebudu ani po letech své hodnocení 3* měnit. Protože nějaký zážitek jsem si odnesl. Příběh odehrávající se v Praze, Marek Vašut a Karel Dobrý v epizodních rolích, a hlavně dnes už legendární závěsná scéna a potom samozřejmě Jean Reno.

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Bojím se toho, čeho jsou lidé schopni kvůli zachování tradičních hodnot a strachu ze všeho nového. Tento můj strach seriál Příběh služebnice ještě více umocnil. A protože jsou pro mě filmové a seriálové zážitky spojené hlavně s emocemi, dávám plné hodnocení. Jasně, emoce spojené s tímto dílem jsou spíše úzkostlivé a bolestivé, ale tvůrcům se je podařilo ve mně vyvolat dokonale v každém díle, a ještě ke všemu se s jednotlivými epizodami stupňovali. Navíc skvělé herecké výkony hlavních postav (Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Max Mingghell, Yvonne Strahovski) a také bezchybně obsazené postavy vedlejší. Funkční postapokalyptické dílko, které by mělo sloužit jako odstrašující případ toho, kam to všechno může vést.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Po Čtvrté hvězdě další zjevení jinak docela nudného televizního pole v ČR. "Tak blbé, až je to neskutečně vtipné." Více takových seriálů!