Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (307)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Absolútne som nečakal, že najlepšou coming of age záležitosťou, ktorú som kedy videl, bude gay vec! Hlavne ma dosť rozsekala dramatická časť filmu, ked' sa všetko prevalilo. Výborný je spôsob, akým je to celé natočené + budovanie a stupňovanie mystéria až po záverečné odhalenie. No mrda! P.S. No a bonus na konci: najväčší kokotek z The Walking Dead ako kolotočiar! Buhahaaaaaaa.... ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Takhle neeee. Ze začátku řeknu, že mě film nenudil. Jsem ráda, že jsem ho viděla, ale je to teda šíleně stupidní. Celá ta "coming out" část je zastrčená do pozadí typickým teen romantickým funny dramatem. Postavy se chovají šíleně nepřirozeně, až na výjimky jsou všechny hrozně nesympatické a většina hereckých výkonů je tragédní. Všechny vedlejší romantické vztahy jsou opravdu nelogické a nahodilé. Ten film nevěděl čím být a nakonec se stane jedním z mnoha. 2* ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $40,823,927 Tržby Celosvetovo $58,101,015▐ Jeden z mála normálnejších "stráviteľnejších" filmoch o teplošoch, kde z nich nerobia úplne nevinné obete, zbytočne necukrujú. Dejovo sa to hrá z otvorenou predstavivosťou diváka a ponúka v rôznych smeroch viac dejových alternatív. Dokonca to pritlačí aj na dramatickú notu. Prekvapia mladý neznámi herci na čele so sympatickou Alexandrou Shipp, známe tváre ako Josh Duhamel a Jennifer Garner skôr len do počtu. /60%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Love, Simon" je v mojich očiach dobre spracovanou teen romance drámou. Myslím si, že všetky postavy sú zachytené veľmi ľudsky, nič nie je zbytočne nafúknuté a dáva to aj do života niekoľko dobrých lekcií. Osobne najlepšie asi vnímam to, že keď Martin urobí veľkú chybu, tak vnútri pochopí, že urobil obrovskú chybu. Občas sme všetci naštvaní, zatrpknutí a v dôsledku toho sa rozhodneme urobiť niečo, čo by sme možno inokedy nespravili. No ak si dokážeme priznať, že nás to mrzí a pochopíme dôsledky našich činov, tak to z nás robí dobré ľudské bytosti. Ktoré vedia urobiť chyby. Ale chceme veci napraviť. Vo filme je podľa mňa veľmi dobrý výber hercov, film má skvelú atmosféru a vie byť aj vtipný, aj dramatický aj príjemne romantický. Máme tu síce aj nejaké tie klišé a vieme kam sa to po jednotlivých scénkach nakoniec dostane, no minimálne sú to momentky, ktoré sú pochopiteľné a nesústredíme sa na ne moc. A občas by som asi chcel, aby Simon niekde pochopil určité veci, ktoré sú mne ako divákovi absolútne jasné, no on ich akosi nevie správne vnímať. Možno by to niektoré jeho rozhodnutia ovplyvnilo inak a mohlo to ísť trošku inou cestou. Ale výsledne je to podľa mňa skvelý film. Postavy sú super, dokonca aj rodičia hlavného hrdinu a jeho mladšia sestra. A všetko to spolu funguje bravúrne. Keby sme upustili od tých klišé, tak by som išiel s ratingom vyššie, ale aj tak som veľmi spokojný a nemám problém sa k filmu kedykoľvek vrátiť. Hodnotenie: B+ ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Těch filmů o těžkém dospívání a objevování homosexuality je poslední dobou nějak moc. A na tom by možná nebylo nic špatného, kdyby dokázal každý ten film dokázal být přesahovým a velmi dobrým a ne jenom běžnou rutinou. Je to vlastně fajn. Ale jenom fajn. Ten děj utíká jelikož se v něm pořád něco děje a vlastně je i zajímavý. Spíše než o sondu do života 16-letého homosexuálního chlapce se spíš ale jedná o rutinní příběh pro mladé plný nevýrazných klišoidních postav splňující kvóty: Moc hezká kamarádka, vtipný kamarád, podivín.... a tak je to vlastně se všemi postavami v tomto filmu. Kategorií sama o sobě je postava zástupce ředitele v podání Tonyho Hale který tam vlastně je jenom proto aby chodil po chodbě, snažil se být hrozně cool, dělal pubertální vtípky a při tom dokázat být všem pro smích. Je vlastně fajn, že Já, Simon vzniknul- produkovali ho Foxové a stává se tam dost možná první homosexuálním filmem o teenagerem který neprodukuje žádné malé studio jako například: Annapurna-Call Me By Your Name. Dobře, palec nahoru Foxům! Ale nemůžu se zbavit pocitu, že z toho šlo vykřesat víc. Natočeno podle knihy kterou jsem nečetl (od Hvězd nám nepřály jdou jakékoliv teenage-adult knížky mimo mně) a je tak možné, že v knize to vše funguje líp. Tady mám jenom ale 110 minutový film, který je fajn, neurazí, dost možná se na něj půjde jednou za rok kouknout na odpočinkové dny a především vysvětluje, že jsme každý člověk ať už radši máme ženy či muže. A to asi stačí. O Já, Simonovi se nedá vyloženě říct nic špatného ale ani vyloženě nic pozitivního. Je to milý pohodový good-felling film, který neurazí a dost možná i někoho potěší. A je úplně stupidní si myslet, že bych si ten film užil víc kdybych byl homosexuál. Takhle to prostě nefunguje. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu se Simon (Nick Robinson) potká s Bluem na ruském kole s publikem podporující Simona čekajícího na svou lásku. V knize se však oba potkají na točících se hrníčcích (z kterých je Bluovi zle) osamotě, protože Blue nesnáší tento typ atrakcí. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2018 na Mardi Gras FF v Sydney. (Varan)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama