Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (2 314)

plakát

Pavučina hrůzy (2007) (TV film) odpad!

Kravina bez východiska, motající se v kruhu idiocie.

plakát

Příběh rytíře (2001) 

Historická blbost, ale na druhou stranu si to tvůrci uvědomovali a brali to v potaz. Svým způsobem se nejedná o historický film, ale o sportovní komediální drama, se všemi pravidly žánru. A tak to vnímám i Já. Dobrá zábava, která si na nic nehraje a chce jen pobavit diváka.

plakát

Pravidla lži (2006) 

Dobře napsané, syrově natočené, bezchybně a mnohdy i nezaškatulkovaně obsazené (hlavně postava J. Dulavy). Škoda jen toho španělského motivu a zbytečně vyhroceného krimi závěru s "nečekanou pointou". Někdy méně, znamená více.

plakát

Svatba na bitevním poli (2008) 

Jelikož i Já se věnuji rekonstrukcím bitev z dob Třicítky, nemohu se na film nepodívat z trošku profesionálnějšího hlediska. A věru, takto chodí a ono ego u některých představitelů skutečných velikánů je i větší, než u postavy Bolka Napoleona Polívky. Film je to sice trošku naivní, lehce pitomej, ale profesionálně natočen a dobře obsazen. Jako lehká zábava, pro normální lidi ujde.

plakát

Gumáci (1994) (seriál) 

Vrcholné dílo ranné, původní tvorby tv Nova. Škoda, že v Gumácích dál nepokračovala a nepřesunula je do pozdních hodin a tím mohla přitvrdit.

plakát

Osudové léto (2002) 

Holky v bikinách. Holky ve šortkách. Holky makající v hotelu. Holky na surfu. Trošku moc monotoní film o přátelství, lásce a splněném snu. Dá se na to koukat. Mladá Kate Bosworth je sexy a celé je to docela profesionálně odvedené (kromě scénáře). Film na jedno skouknutí (kromě tedy fanoušku hlavní star).

plakát

Knoflíkáři (1997) 

Jako debut dobrý, bohužel Knoflikáří ve srovnáním s pozdější tvorbou Petra Zelenky a jeho přátel mají čím dál tím horší pozici v jejich tvorbě.

plakát

Procitnutí v Garden State (2004) 

Malý, upřímný, citlivý film, na který se krásně dívá a plyne u něj pokliedně existence.

plakát

Život s Helenou (2004) 

Garry Marshall skrátka jiné filmy netočí. Všechny jsou na jedno brďo, stejný humor, stejné postavy, stejné motivace, prostě stačí vidět jeho dva-tři filmy a na zbytek se člověk nemusí koukat. Život s Helenou jde ve stejných šlépějích a naštěstí je řemeslně odveden, což je Garryho specialita.

plakát

Žabí teror (1988) 

Nebert mé hodnocení moc vážně, film jsem viděl před strašlivou dobou. Ale ten námět, to zpracování, to je prostě béčko se vším, co na něm mám rád. A ty masky obojživelníků nemají chybu.