Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (25)

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Ahs Asylum 80%: muži, kteří ubližují ženám a muži bez maminky. Ahs Coven 60%: radikální feminismus. Ahs Freak Show 65%: clownphobia. Ahs Hotel 40%: bad hotel.

plakát

Pod kůží (2013) 

Scarlett je tak tělesná a krásná, že se v její přítomnosti všechny oběti stanou bezbrannými kořistmi. Film je ve svém jádru znepokojující a zároveň romantisticky podmanivý. Je to jako by člověk stál na kraji útesu, který se každou chvíli může propadnout. Je to jako mít před sebou krásu mraků a hor a být si vědom toho, že nejsme ničím jiným než bezbrannými tvory, kteří plují časem a prostorem.

plakát

Cypher (2002) 

Je to jako bychom se propadali hluboko, po vrstvách nevědomí a nakonec se probudili do dalšího a krásnějšího snu.

plakát

Michael Kohlhaas (2013) 

Herecký výraz Madse Mikkelsena je sám o sobě filmem. Lidé jsou ve své podstatě zvířata, která se od zbytku přírody odlišují svými morálními zásadami. Nutno dodat, že syrovost snímku pocítíte až do morku kostí.

plakát

Hannah Arendt (2012) 

neúnavně kouřící hannah arendt podtrhuje hodnotu individualismu. ovšem individuální forma zla může mít stejnou váhu jako zlo masy - vznikající z neschopnosti přemýšlet za sebe.

plakát

John na konci zemře (2012) 

i přes excesy absurdit, které se pohybovaly ve své nekonvenční a parodické rovině, si film překvapivě dokáže zachovat svoji příběhovou linii. některé hlášky patří mezi kladné aspekty tohodle guláše. snímek také odmítá estetické zákony a bizardnost tu neslouží pouze pro efekt. ano, i přes všechny ty sójové omáčky to celkově dávalo smysl.

plakát

Holy Motors (2012) 

tolik jsem se snažila zachytit podstatu filmu až mě očekávaní konce unavilo. někdo v tom shledává reference francouzských filmů, já v tom vidím spíš menší limochaos, ústřižky bizarně-estetických scén než celistvou mozajku. cesta k identitě je vyčerpávající.

plakát

Hledám přítele pro konec světa (2012) 

povolte kravaty, přestaňte platit hypotéky a utečte od svých manželek. je konec světa. optimističtější reprodukce melancholie a steve carell jako úchylná karikatura pana darcyho.

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

u podobných filmů se vždycky pobavím, ale nakonec to přišlo jako zbytečná zábava srovnatelná k sekání stromů.

plakát

Oddělen (2011) 

film o smutku promlouvajícím konějšivým hlasem adriena brodyho. o břemenu lidského srdce.