Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti je Morgan Sullivan (Jeremy Northam), túžiaci po trošku vzrušujúcejšom živote, zamestnaný ako priemyslový špión spoločnosťou Digicorp, celosvetovou počítačovou spoločnosťou. Digicorp mu pridelí povinnosť zúčastňovať sa na rôznych schôdzkach po celej Amerike a zaznamenávať prejavy. Ale potom, keď Sullivan stretne záhadnú ženu, Ritu Foster (Lucy Liu), si začne uvedomovať, že jeho práca vôbec nemusí byť tým, čím sa zdá. Zostupuje do hlbokého podsvetia vymývania mozgov a bojuje, aby si zachoval svoju vlastnú identitu. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě po celou dobu silně amatérským dojmem, občas už to bylo vážně na hraně, ale nemůžu říct/napsat, že by to sklouzlo do trapnosti. To se nestalo. Celkem mě to i bavilo, ale v určitou chvíli jsem pochopil, že se jede bez pravidel, a to jsou pak bijáky, kde to může dopadnout jakkoliv a já to pak vypouštím, vnitřně se přestanu angažovat a jen pasivně čekám, jak to tedy ukončí. Že je nicka tím, kým tady nakonec je, to mě nechalo klidným. Nic novýho pod sluncem. Ale důvod, kvůli kterýmu se celá ta fantasmagorie jakože děla, byl opravdu úsměvný. To myslím v dobrém, hezky to tím odlehčili a poslali tím naprosto jasný vzkaz: Nebrali jste nás vážně, že ne? Já jsem původně chtěl. Vždycky doufám, že se potkám s něčím mimořádným. Většinou to neklapne, tady tahle partička si ale ze sebe aspoň umí udělat prdel. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Hodne dlouho jsem uvazpval zda tri nebo ctyry hvezdy je to totiz nekde na pomezi. Nicmene zapletka neni uplne spatna i kdyz jsem tak nejak predpokladal neco v tomhle stylu. Prioustim i to ze pribeh neni prilis originalni teda ne aspon formou takovychhle zvratu tu uz par bylo ale i tak me to proste poradne pripoutalo a zaujalo. Neni to totiz uplne typicke a ja se u toho bavil vytecne. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nádherná réžia, okúzlujúce obrazy, šikovná hra s divákom. "Dickovský" scenár ma fascinoval, herci boli perfektní. Hlavný hrdina sa super mení podľa toho ako sa vžíva do svojej novej identity, a z roztržitého chlapíka sa postupne stáva hrdina - ale sympaticky sa žiadne "hes one" vo finále nekoná. GATTACE som dal plný počet a mám pocit, že z tohto sci-fíčka som mal ešte lepší pocit :) aj napriek zbytočne akčnému finále... ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No porade. Film rozhodne nie je nijak moc akčný, takže prvé slovo zo žánru b som presunul na koniec prípadne vynechal. Skôr by som to označil za mysteriózny thriller a pár prvkami sci fi. Začiatok filmu sa rozbieha pomaly, ale dej postupne naberá na zaujívosti. A naberá celkom slušne. Celý dej a scénar je kvalitne premyslený. Záver napriek kritike my prišiel dobrý. Až na ten pomalší úvod je to zaslúžených 80% u mňa. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale můj hlad po kvalitní sci-fi byl ukojen tímto, sice občas viditelně nízkorozpočtovým, nicméně kvalitním filmem. To hlavní co od sci-fi očekávám, to jest příběh který dává smysl, film má. Trochu dlouho se hledal tajemný pan Rooks, já ho našel určitě daleko dřív než chudák Northam. Nicméně obsah disku mě doslova dojal. Film najednou dostal skoro romantický nádech. Naštěstí nebylo trikových sekvencí tolik, takže mohu dat s čistým svědomím 4*, protože jsem v poslední době viděl jednu blbější scifi za druhou a tenhle film si lepší hodnocení zaslouží... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Job 13:17 použítý pro zakodování čísla zní "Poslouchejte pilně řeči mé a zprávu mou pusťte v uši své." (TomikZlesa)
  • Číslo 436- 726- 3993, které je zakodováno v Job 13:17, jsou první písmena z věty "Hear diligently my speech, and my declaration with your ears". Toto číslo je v rozporu s dohodou o užívání telefoních předpon 555 ve filmech. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama