Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

Až po uši (2014) (seriál) 

Mám odpor k seriálum typu ordinace, ale tohle je romantika, kterou já můžu. Celkem slušně obsazená romantická komedie.

plakát

Ant-Man (2015) 

Letos druhý film ze studia Marvel. Musím přiznat, že se mi líbil víc, než Avengers 2. Dobrá kombinace akce + vtipné hlášky.

plakát

Méďa 2 (2015) 

Říká se, že opakovaný vtip není vtipem, ale tady to funguje. Akorát 125 minut je dost dlouhý.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Četl jsem nějaké recenze a měl jsem strach, že to bude blbost. Bál jsem se zbytečně, Joss Whedon odvedl dobrou práci. Kombinace akce a vtipných hlášek, zvláště Tony Stark perlí. Příběh je klasický nějaký padouch chce zničit svět a Avengers ho musí zastavit,

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Jelikož první film byl vydělal docela dost peněz tak přišla dvojka. A stejnými herci, ale bohužel už bez Mattew Vaughna. Čekal sem to horší, protože pokračovaní úspěšných filmů se snaží kopírovat originál a ne vždy to dopadne dobře. Hrdinové prvního filmu jsou o pár let starší, bojují proti staronovému padouchovi, pouze s jiným jménem. Zuřivec si oblékl matčin sado maso kostým a stal se z něj Vyjebávač.

plakát

Orphan (2009) 

Manželský pár se dvěma dětmi se rozhodne adoptovat další dítě. Po jedné návštěvě sirotčince si zamilují jedno děvčátko jménem Esther. Esther umí pěkně malovat, hraje na klavír, hodí hezky oblékaná, má schovanou bibli s obrázky a je nějaká divná.

plakát

Vrána (1994) 

Vítr se zvedá a začíná vát, vrána už přilétá, zas můžeš vstát a běžet jak šílenec tam, kam jsi chtěl, kéž bys jí tak ještě políbit směl. A pak letíš dál a musíš se smát. Budou se divit a budou se tě bát. Takhle to zpívá Daniel Landa a tak nějak je to v tom filmu.

plakát

Speciální jednotka (2011) 

Čekal jsem slabší odvar Slzy slunce, ale film mě docela nadchnul. Místo afriky je tu asie, místo Bruce Willise je tu Djimon Hounsou atd. Tohle téma už tu bylo několikrát malá speciální jednotka musí vyřešit těžký úkol a postavit se mnohonásobné přesile. Tentokrát zachránit krásnou Diane Kruger ze spárů talibanu. Myslel sem si, to bude klasické béčko, ale tenhle film rozhodně nenudil. Měl napětí od začátku do konce a byly tam záběry i na drsnou přírodu.

plakát

Gran Torino (2008) 

Clint Eastwood režíruje a hraje ve skvělém dramatu. Ve svých bezmála osmdesáti letech dokazuje, že na věku nezáleží. Podle popisu je to psychologické drama, ale je tam hodně černého humoru a politicky nekorektních hlášek takže jsem se i zasmál. Role drsňáků patří ke Clintovi odjakživa. Jeho postava je na začátku velký opruz všechny okolo sebe nesnáší a nejvíce přistěhovalce, včetně svých vietnamských sousedů. Postupně si k nim ale najde cestu a ti ho pomůžou zlidštit. A na konci se můžeme těsit na nějaký hrdinský kousek.