Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (875)

plakát

Mary & George (2024) (seriál) 

Technicky se tomu nedá téměř nic vytknout. Hercům kraluje Jullliane Moore. Krásný Nicholas Galitzine není špatný, ale o postavě Villierse se díky němu moc nedovím. Není však chyba herce, když na to nemá scénář. Z celkového zpracování je trapně patrný něčí příkaz, že to nesmí moc pohoršovat v oblasti nahoty (je jí tu akorát, ale některé záběry mají do přirozenosti daleko), ovšem jak jde o drastické záběry, klasicky to problém není. To jsou holt věci poplatné dnešní době, kdy se hraje především na emoce. Divák musí být dojmut a zároveň šokován. Tomu odpovidá i scénář, který je asi nejslabším článkem tohoto díla. Vynechává některé historické události a divák může snadno nabýt falešného dojmu, třeba jak král zemřel.

plakát

Un prince (2023) 

Nu, věru zajímavá trojka. Trochu jiný film, divák by měl být určitě open-mind. Milovníci květeny si jistě přijdou na své, mne to moc nezaujalo.

plakát

Svět Guermantových (2021) 

Spíš to vypadá jako dokument, má to svou francouzskou přirozenost, svého diváka si to jistě najde.

plakát

On My Way (2020) 

Niles je takový sympatický mladý naivka, není však dobré začínat si něco se ženáčem.

plakát

A Dim Valley (2020) 

Poněkud jiný film zaujme spíše ty, kteří mají rádi mystično. Natočeno v krásné přírodě.

plakát

Ingen kender dagen (2022) 

Příběh Emila je takový klasický, kdy mladík vzhlíží ke staršímu, který by sice měl mít rozum, ale ono se odolává těžko něčemu, co je tak na dosah. Bylo by určitě zajímavé sledovat, jak by se to vyvíjelo dál. Z ostatních zmíním aspoň ten Adamův, který je na rozdíl od ostatních odlehčený a přináší špetku typického skandinávského humoru. Celý film je natočen celkem dobře, ale cosi tomu chybí.

plakát

Almamula (2023) 

Není to vyloženě špatný film, ale přece jen to pánbíčkářství a jakýsi pohádkový prvek nejsou úplně můj cup of tea.

plakát

Pedágio (2023) 

Smutný obrázek jedné rodiny, kde matka moc inteligence nepobrala. Bizardním zpestřením je pak její náruživá kolegyně z práce. Konec sice lehce optimistický, ale není to film, který bych si chtěl uchovat.

plakát

Připoutejte se, letíme nad Atlantidou (1982) (seriál) 

Tento sci-fi seriál možná ve své době mohl zaujmout především dětské diváky, dneska už působí spíše úsměvně. Je v něm především spousta nelogických zápletek a dialogů, které neousvisí ani tak se žánrem jako prostě se základním lidským uvažováním. S trikama si tvůrci práci moc nedali, obdobně zvuk. O pár let mladší Návštěvníci je o několik řádů vyšší level.