Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (41)

plakát

Sabrinina děsivá dobrodružství (2018) (seriál) 

Vždycky jsem to oddalovala, protože jsem si myslela, že to bude stejný bullshit jako původní seriál. No, nenechte se mýlit. Salem je strašidelné monstrum, které se k Sabrině přidá po tajemném rituálu v lese, Dark Lord je odporný slintající kozel, který vraždí, lže a nabádá. Sabrininy tetičky jsou jedna větší psychopatka, než druhá a nesmí chybět Weird Sisters, které Sabrinu neustále šikanují, ale sem tam ji pomohou. Seriál je plný zvratů, dobrodružství a je nabytý opravdu skvělou atmosférou, která Vás pohltí hned v první epizodě. Ta herečka mi ze začátku fakt vadila, ale postupem času ji začnete mít rádi. Nejlepší postava - za mě - Lillith, matka démonů! - I love her. Zatím jsou dvě sérky, přála bych si, aby to mělo pokračování

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

tenhle seroš je pro mě jednoznačně nejlepší. Sice je to od páté série víc sci-fi, než survival a některé věci nebo události mi tam vadí a přijdou mi směšné, nicméně mě baví, že postavy v seriálu si kladou a rozebírají naprosto stejné otázky, které si klade při sledování divák. Je to naprosto dokonale propracované dílo, které začalo nějakým pokusem o survival, ale přerostlo to v jednu z nejdokonalejších skládanek, které kdy seriálové prostředí vytvořilo. Najednou Vám do sebe zapadají nevyjasněné věci několik sérií zapomenuté a náhle se objeví s chytrým řešením. Nutí Vás se zamyslet nad podstatou fungování vesmíru v kombinace s vědou a pakliže seriál sledujete nonstop, docela dobře Vás to zmate i v reálném životě :D Ze záporáků se stávají klaďasové, z klaďasů se stávají otravové a celkově to má ten správný efekt ponorkové nemoci, kterou dostanete, pakliže trávíte přespříliš času pouze s jednimi a těmi samými lidmi v izolaci.

plakát

Hra o trůny - Dlouhá noc (2019) (epizoda) 

Tenhle díl byl tak zvaným vyvrcholením hlavní příběhové linie, která se již od počátku táhne ve všemi oblíbeném citátu "winter is coming." Je pravda, že v bitvě lidstva proti nemrtvým bylo spoustu nelogických činů a nesouhry. Když nad tím člověk ale hlouběji uvažuje, vlastně to může odpovídat skutečnému ději na bojovém poli, kdy navíc lidstvo stojí před něčím, co nemůže zabít. Morálka vojáků je totálně na bodu mrazu stejně jako motivace, protože cokoli zabijí, znovu povstane. Tedy bojovat s myšlenkou, že každý padlý je potencionální slabinou lidstva, je, řekla bych, hodně frustrující a může to vést k selhávání na poli. Co se týče využití draků, jeden by řekl, že Aegon více pomůže, ale ve skutečnosti byla jeho strategie zabít Nočního Krále, tedy správně vyčkával a vyhledával ho. Za další, vzhledem ke špatným viditelným podmínkám je také docela logické, že z oblohy nelze pořádně spatřit terén a čím víc se pálí mrtvé maso, tím horší viditelnost a navíc ovzduší komplikuje živým vojákům podmínky na poli. Když Daenerys hloupě zůstala s drakem na bojišti, dá se to vysvětlit tím, že není voják, nepřemýšlí jako voják a jako prostá žena se nechává ovládat emocemi. Takže tyhle a další nedostatky lze nějak odůvodnit. Super je, že tento díl potvrzuje fakt, že se v epizodě nemusí ani mluvit, protože hustá atmosféra, výborná hudba a téměř opravdový zápal bojovníků vám vyráží dech od začátku až do samého konce. Všechny hlavní postavy zde odvedly svoji práci a jejich chování výborně kopíruje jejich charakter, který se vyvíjí po dobu všech sérií. I přes zmíněné nesrovnalosti, kterých má epizoda jistě více, než jsem zmínila, si ale jistě nezaslouží hodnocení "odpad" nebo 1 / 2 hvězdy. Usuzuji, že vzhledem k tomu, že je GOT velký trhák, některým divákům žánr a zpracování nesedne a o to víc přirozeně jdou proti proudu neadekvátní kritikou.

plakát

Gejša (2005) 

Jsem milovnice japonské kultury a tradice, od samurajů po gejši. Tenhle film je pro mě stále mezi TOP trojkou. Poprvé jsem ho viděla, když mi bylo 18. Naprosto mě uchvátila jemnost a elegance gejši. Když jsem film viděla opět po několika letech, vzala mě za srdce její láska vůči tajemnému muži, s kterým ale z určitých důvodů nemůže být. Když jsem film viděla potřetí asi před rokem, prožívala jsem atmosféru druhé světové války. Chci tím říci, že mě film nepřestává uchvacovat i po opakovaném shlédnutí.

plakát

Ben X (2007) 

Tak ale pozor!! Dlouho jsem neviděla film, který by si tak 100% udržel moji pozornost až do samého konce. Film, který se věnuje tématice autismu vás vyvede z míry kvůli detailnímu popisu autistovy duše. Šikana, kterou Ben musí ve škole snášet, Vás tak na*ere, že si přejete být vedle něho a všechny ty hajzly rozsekat na co nejmenší kousíčky. Celou dobu čekáte na to, až se Ben konečně tyranům vzepře a něco jim udělá. Do příběhu také zasahuje jeho platonická láska, která je jeho nejlepším přítelem. Je ale skutečná? Nejvíc Vás uspokojí konec, který tedy vážně nečekáte!

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Kdyby se tu našel náhodou ještě někdo, kdo neviděl nebo ten, kdo se dlouho chystá a pořád si na to nenašel čas.... Dokonalý seriál, kde tvůrce ukazuje divákovi, že hodným lidem se dějou špatný věci. Se spravedlností to nikam nedotáhnete a ty největší sv**ě chodí po světě nejdéle. Rozhodně doporučuji. Výborně vykreslené charaktery postav Vás nutí je upřímně nenávidět nebo je milovat. Horší je, že ve chvíli, kdy začnete mít někoho rádi, nejvíc ponižujícím způsobem ho tvůrce zabije... V tuhle chvíli běží finálová 8. serie a ani ta nezaostává za nadprůměrným zpracováním. Je to vskutku asi jediný seriál, který si pořád drží úroveň.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Toto je nejlepší komedie, jakou jsem kdy viděla. Nečekejte prosím nějakou romantickou komedii alá Krásná pokojská. Toto je opravdu brutální komedie. Celý děj se odehrává v bytě manželů C. Reilly a J. Foster, když si povzou na návštěvu manžele K. Winslet a Ch. Waltz. Jejich děti se totiž trošku porvaly a oni "dospělí" to mají potřebu vyřešit. Celý film pojednává o hádce mezi těmito 4 lidmi. Odkrývá jejich osobnosti, jejiž temperament hraničí dost často s hysterií. Chladnokrevný právník Waltz řeší pořád dokola jenom svůj telefon, na němž dost často při hádkách visí, což dovádí jeho manželku Winslet k šílenství. Tímto aktem je také pohoršena prvotřídní megera Foster, do které rejpe její manžel Reilly. Od křiku až po zvracení po knížkách nás provede tato velmi výborná komedie. Moc často se u filmů nesměju - zde jsem byla v jednom kuse s pusou od ucha k uchu...

plakát

The Haunting - Dům na kopci (2018) (série) 

Upřímně, myslela jsem si, že to bude další traparna s prokletým a zablesenym barakem, kde se budou bez hlubšího smyslu promenadovat duchové, sem tam velmi "necekane" lekacky atd. Byl to jeden z důvodů, proc jsem to pořád odkládala. Musím ale říct, že haunting of hill house docela s timto již dnes smesnym scénářem zatočil a udělal z tak klišé tématu něco originálního. Vícero dějových linek, každý díl se věnuje jedné postavě a tím si skládáte kousek po kousku celé puzzle. Příběh je sice prostý, ale pojetí tématu je famózní. Zakončení první série bylo dokonce i emotivní, což v hororu nečekate. Docela zajímavé by bylo, kdyby udělali druhou serku jako prequel, protože by mě zajímal příběh všech zemřelých, kde se ten barák vzal atd... Mám ráda tvorbu, po jejímž konci se dívak hluboce zamysli nejen nad tim, co zrovna videl a tenhle seros vám tuto možnost neodepre.

plakát

Znamení (2002) 

Mel s jeho krásnejma modrejma očima v konfrontaci se zloduchy z vesmíru? Proč ne.. Grahamovi zemře žena a on se od té doby zříká víry v Boha. Vychovává svoje dvě děti a jako podporou a pomocí mu je jeho bratr, který se po tragické události nastěhuje do domu. Graham je rozhořčen kvůli podvodníkům, kteří dělají kruhy v obilí a snaží se je dopadnout. Postupem času ale zjišťuje, že se nejedená o podvodníky... Výborná podívaná se skvělými hereckými výkony. Film obsahuje příjemné tajemno a napětí, které má tendence Vás vtáhnout do děje. Že se jedná o výborný film, potvrzuje i fakt, že po shlédnutí přemýšlíte nad spousty věcmi.

plakát

Generace X (2005) 

"byl jsem mrtvej, ale teď žiju... Takže udělám, co je třeba v tomhle světě šílenců a nelidských kreatur..." Film se zaměřuje na skupinku puberťáků. Hlavní roli ztvárnil Jamie Bell a velice povedeně zahrál emočně zmateného kluka, jehož otec je ctižádostivý psychiatr, který je na počátku své spisovatelské kariéry. Jeho matka je klasická puťka domácí, ale snaží se prorazit ve světě businessu, ve kterém hledá přízeň a nějakou pozornost. Jeho bratr je malej, zákeřnej parchant, závislej na počítačových hrách. Mimo hlavního hrdiny máme možnost nahlédnout do disfunkčních rodin, kde se rodiče vždy ženou za prachama, kariérou, vlastním životem a o svoje děti nejeví zájem. Životy puberťáků jsou podle mě hodně smutný a postoj rodičů k dětem se velice přibližuje dnešní realitě, i když film je z roku 2005. Z dětí rostou kriminálníci nebo bezcitné zombí. Čí je to tedy vina?