Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Co žere Gilberta Grapea

Co žere Gilberta Grapea (1993)

Herecký výkon DiCapria by si určitě Oscara zasloužil, jak mnozí píší, ale ještě výš bych postavil skvělý dojemný příběh, který děla film takovým, jakým je.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Skvělá režie a střih, fantastická hudba, která ještě víc přidává na depresi, vynikající herecké výkony (zejména Burstyn a Connelly) a hlavně totální deprese, filmu jde o vyvolání co největších emocí a to se mu u mě podařilo na 100%.

Vesnice

Vesnice (2004)

Pointa je určitě velmi nepravděpodobná a možná také děravá, ale Shyamalan netočil žádný realistický film, točil příběh o lásce s prvky hororu, a to se mu povedlo, ta první část (příběh o lásce) přímo parádně. Jak někteří psali, je to taková pohádka pro dospělé a v pohádkách se nezabýváme reálností, tak nevidím důvod ke kamenování autora.

Otevři oči

Otevři oči (1997)

Skvělý napínavý film, kde si celou dobu myslíte, že sledujete prolínání reality a snu a na konci zjistíte, že je vše možná jinak, ale jen možná. Filmu není moc co vytknout herci jsou skvělí, hudba a střih taky, vytkl bych jen přidané scény, které měly plést, myslím, že děj nepotřeboval víc komplikovat.