Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (25)

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

Až na ten stupidní český název je BR průměrný snímek zachycující život mladých lidí, jejichž materialistické smýšlení zatouží po americkém snu o "dokonalosti".

plakát

Co jsem komu udělala? (1984) 

Vtipná Chus Lampreave, kurtizána od vedle, zvláštní Gloria, impotentní policista, nesnesitelná matka mladé hypnotizující dívky a mnoho dalšího. Almodóvar opět zrežíroval poměrně kvalitní film. V závěru, zanechal ve mně prapodivnou pachuť, a to kvůli tragikomicky bídné situaci v některých Španělských rodinách.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Chytlavý, zmanipulovaný a kontroverzní příběh. Imponuje mi především decentní uhlazenost představitelů a promyšlené machinace, které Frankovi vždy projdou. První série 90%.

plakát

Do neznáma (2005) (seriál) 

No! Celkově je SON spíše s prostým a předvídatelným dějem. Neskonale mě iritoval stereotypní psí výraz Gabrielle Christian.

plakát

Futurologický kongres (2013) 

Přechodem do animované části jsem se chvílemi začala ztrácet. Jedná se spíše o intelektuální film. Lemova povídka je mnohem stravitelnější.

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Na českou kinematografii posun k lepšímu, to určitě. Černobílá barva dodává reálnější náhled do situace. Artově pojatý film s pár předlouhými chvílemi, ale vesměs suchý a nesyrový. Nicméně, příběh je interesantní, je však, dle mého názoru, příliš zaujatý na obhajobu Hepnarové, i když to vlastně samo o sobě láká ji obhajovat, vzhledem k situaci. Kdyby se tenkrát vědělo o AS, možná by to dopadlo úplně jinak, kdyby...

plakát

Jiná země (2011) 

Nečekejte žádné scifi, naopak pořádnou nálož depresivně "mindfuck" dramatu. Opravdu existuje planeta, kde je všechno jinak?

plakát

Kmeny - Hipsteři (2015) (epizoda) 

Vůbec si nejsem jistá, jestli je to umělecká konstelace, nebo náhodné seskupení pseudo intelektuálů, kteří rádi zajdou na čínskou polévku, kterou vzápětí očíslují, a hodí na fejs. Co myslíte? Sejdeme se všichni na Krymské?

plakát

Matrix (1999) 

Oblíbená klasika. Skvělé vizuální efekty, na tu dobu originální děj a chemie mezi N a T je velkolepá. Jen přemýšlím, která varianta by byla pro lidstvo lepší: "Modrá nebo červená? Přijetí či popření?" Toť otázka.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

První dvě série jsou vynikající, třetí ujde. O zbytku se raději nebudu vyjadřovat. Po odchodu většiny hlavních přesdstavitelu je Misfits o ničem. Takže jen tři hvězdy za zklamání.