Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (27)

plakát

Saw 6 (2009) 

Díl s pojišťovákem mě po slabších předchozích dílech zaujal. Mělo to příběh.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Seriál se odehrává ve dvou hlavních rovinách. Jedna je založená na řekněme středoškolském dějepisu, občas zabrousí trochu víc dopodrobna, a informuje tak diváky o našich dějinách. Na toto autoři navazují snahou o zobrazení postav z této historie, jak se asi cítili, jak to prožívali, o jejich soukromí atd. Faktickou část považuji za velmi důležitou, protože si myslím že hodně lidí naši historii podrobněji nezná. Prožívání hlavních postav naší historie je také velmi zajímavé, někdy i velmi hezky a uvěřitelně zobrazené. Nejvíce se mi zatím líbily díly s panem prezidentem Benešem, kterým bych udělil 70 - 80%. Naopak se mi relativně nelíbil díl první (50%).

plakát

Poslední vládce větru (2010) 

Čekal jsem, že film bude horší. Potvrdilo se, že každý čeká, že tento režisér bude pokračovat v peckách typu Šestý smysl a Vyvolený, tak si vysvětluju takové množství odpadů a * . Za mě je to 49%, silných **, průměrný film. Oslovilo mě hezké prostředí, kde se film odehrává a bavily mě i efekty u akcí a soubojů. Co mě zklamalo a u čeho mají recenzenti pravdu je plytké vyprávění příběhu, slabé dialogy a vztahy mezi postavami se vytváří a vyvíjí jako mávnutím kouzelného proutku. Také mně zde chyběl rukopis režiséra, který nevím jak popsat ale objevilo se to zatím u všech filmů od něj. Takové tajuplné napětí až strach. Myslím že tudy cesta ke slávě nevede, ale je to příjemný film na odpočinek při sobotním večeru.

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Takových filmů o tématech o kterých se moc nemluví by mělo vznikat určitě víc. Je třeba škoda, že pokud vím nebyla zfilmována kniha Memento. Tento film mě trošku zklamal, filmy na příbuzná témata Mandragora nebo Requiem za sen mi přišly působivější. Rozhodně se mi ale líbil výkon hlavní představitelky.

plakát

Eurotrip (2004) 

Vynikající komedie. Je tam přesně to, co evropanům (a asi nejenom jim) chybí. Umět si udělat legraci sám ze sebe, ze svého národa.

plakát

1984 (1984) 

Nerad srovnávám film s knihou a naopak ale tady se tomu člověk nevyhne. Film sice nastolil ponurou atmosféru ale představivost a tajemno se u mě nemohlo rozvinout tolik jako v knize. Ve filmu bylo pochopitelně oproti knize hodně důležitých věcí vynecháno a tak si dokážu představit, že kdo nečetl knihu tak film nemusí pochopit nebo docenit. Jinak obsah je geniální, takhle nějak to asi funguje a je to strašidelné. Ke přečtení kromě 1984 doporučuji i Farmu zvířat.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Chytrá, hořká komedie, kdy nevíte, jestli se máte smát nebo brečet. Spousta černého humoru toho nejvyššího kalibru, takové komedie já můžu :-)

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Tento film mi svým stylem humoru a "stupiditou" které bych se měl asi smát připomínal Gympl. Od Občanského průkazu jsem hodně čekal a asi i proto mě tak zklamal. Líbila se mi akorát scéna s učitelkou Lenkou, kde bylo ukázáno, že pravda nevítězí napříč politickými režimy. Film je zde podle mého názoru nadhodnocen kvůli politickým důvodům. Komu se však líbil Gympl a rád se nechá krmit jednostranným pohledem na věci minulé, tak tomu film doporučuji.

plakát

Kdo hledá zlaté dno (1974) 

Nechápu, proč všichni hodnotíte s ohledem na politický režim. Zajimavé že u Saltu nebo Rockyho IV. politický podtext nikomu nevadil. Hodnotíme snad kvalitu filmu a nevybíjíme si zde svoje politický názory ne? Kdyby byl film protikomunistický zajímalo by mě jaké by měl hodnocení potom. Každopádně se mi film nelíbil. Vyhledal jsem si ho kvůli záběrům ze stavby Dalešické přehrady ke které mám blízko. Záběry ze stavby byly impozantní, doporučuji všem. U samotného filmu jsem se ale nudil. Postavy pro mě byly těžko uvěřitelné a hudba mi trhala uši. Kravička, která si myslí, že materiál ji zajistí životní štěstí mě iritovala, stejně tak jsem nepochopil proč se hlavnímu hrdinovi v tom prachu tak líbilo, obojí iracionální. Některé výstupy, které snad měly být vtipné mi vtipné nepřipadaly, bohužel tedy musím udělit nizké hodnocení.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Nástin složitosti partnerských vztahů.. Význam pojmu láska? Proč se neustále schováváme před ostatními, nejbližšími a často i sami před sebou?