Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hoffman (Costas Mandylor) pokračuje v krvavém odkazu svého mentora Jigsawa (Tobin Bell), jenž před léty celou zvrácenou hru odstartoval. Kdo si pro tentokrát zaslouží bojovat o svůj život? Jaké hračky čekají na ne zcela nevinné oběti? A hlavně, řekl už mrtvý Jigsaw své poslední slovo? Jednu z rolí v šestém dílu slavné krvavé série získala vítězka soutěže Scream Queen hudební stanice VH 1 Tanedra Howard. Název soutěže odkazuje na titul scream queen, který kdysi nosila herečka Jamie Lee Curtis za účinkování v hororech jako Mlha nebo série Halloween. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (532)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po problematickém čtvrtém a pátém dílu takřka neuvěřitelně milé překvapení. Saw VI samozřejmě opět ždíme originální první díl, nicméně příběh je konzistentní, bez extra velkých logických děr, dává smysl jak samostatně, tak i v kontextu předešlého - a tentokrát by se v ději neměl ztratit ani ten, kdo předchozí části neviděl vícekrát než jednou. S flashbacky se to nepřehání, jeden navíc dává poměrně důležitý nový pohled (konkrétně na závěr trojky). Výběr nových herců se také povedl (taková dřeva jako ta pětice v pětce zde budete hledat marně), a i změna režiséra byla dobrým tahem - fakt jsem se nestačil divit, jakou sílu pod Greutertovým vedením některé scény mají, a to nejen co se brutality týče, ale i z emočního hlediska (zázrak!). Postavám se zkrátka dá konečně znovu věřit, nepůsobí, jako by jim to, že se ocitli "ve hře", vůbec nevadilo. Pointy neohromí (jedna z nich je jasná de facto od začátku), ale potěší - Saw se znatelně pohnulo kupředu. Vzhledem k úplnému závěru se dá celkem jasně odhadnout, co bude náplní sedmého dílu, a kdyby se tvůrci odhodlali i ke změně žánru (k čemuž to, kdo a jak přežil, celkem logicky vede), mohlo by to do celé série vnést tolik potřebný svěží vítr. I když tím byl - svým způsobem - již díl tento. Ti, co podlehli módní vlně nadávání na Saw, budou zcela jistě nadávat dál, ale pro fanoušky bude šestka potěšením. Mé pořadí oblíbenosti: S1, S2, S6, S3, S4, S5. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Série Saw je pěkná pošahanost nejpozději od třetího dílu. Jigsawovy "nápravné" hry se stále více namáčejí do omáčky samoúčelných brutálních jatek, při kterých nevyhnutelně umírají nevinní (součástí hry titulních jedinců je nezřídkakdy poprava dalších lidí, kteří do story nijak nezasahují). Celá Jigsawova mytologie přestává působit úsměvně a začíná být vyloženě směšná, což platí i pro neustálý přísun stupidního polemizování o hodnotě života a vůli žít. Udivuje mě, jak strašně snadné je nadále unášet oběti, kterých už bylo několik desítek, jak nekomplikované je budovat technologicky složité pasti, shánět pro ně místo i materiál a vodit za nos všechny vyšetřovatele. Logika a smysl mají trvalou dovolenou a kulometný střih je trademarkem především otravným. Jedna hvězdička za to, že je šestka trochu přehlednější než šmodrchance předchozí a druhá za podařenou pointu, která by ale slušela více jinému filmu. V záplavě zvratů, křižovatek a flashbacků této série se totiž poněkud ztrácí... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

James Wan nechal v roce 2004 zadělat na legendu, když stvořil první díl série Saw. Už jen proto, čím vším je opředeno předchozích pět dílů si divák najde cestu do kina i na šesté pokračování, a pakliže uznává Saw jako nově vzniknuvší kult hororového žánru tohoto století, mile rád mu přidělí tři hvězdy. Uznávám totiž, že za samostatný film by ode mě Kevin Greutert tolik nedostal. Nové zvraty v předešlém ději sice stále zůstávají logické (po stále polopatyčtějším vysvětlování), avšak bortí divákovi již minimálně jednou utvořenou představu na můj vkus až příliš fantasticky. Kdo ví, jak dlouho budou tvůrci schopni vymýšlet nové a nové mezery, a cpát do nich nové a nové kulišárny. Kouzlo to už ztratilo, poněvadž o ničem jiném dějové linky nejsou zhruba od třetího dílu. Kumšt si to však zatím stále drží, zuby nehty. Snad si sami tvůrci příliš nezničí své dílo. Jo, málem bych zapomněl - těším se na sedmičku! :-) P.S: Dodatek po nonstop Saw projekci. Vesměs souhlasím se svým výše uvedeným komentářem po tehdejší návštěvě kina. Dodal bych jen to, že je patrný pokles ve výkonu, obdobně jako tomu bylo u čtvrté skládanky. Mnohem více, než kdykoli jindy, ve mně vyvolávalo pochybnosti objasňování děje, čímž se film zabývá především. Najednou je obrovský nepoměr mezi množstvím otázek a odpovědí. K pointě tohoto dodatku potřebuji užít spoileru, čili se omlouvám všem, kteří tím pádem dále číst nebudou. Pokud by na konci Hoffman skutečně zemřel rukou Jill, a byl tak dokonáním poslední vůle Johna Kramera dokonale uzavřen kruh, udělil bych hvězdy čtyři. Za tu okatost ještě více natáhnout již tak vytahané kalhoty však čirý průměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal u minulého dílu. Každé další poodhalování a přidávání nových pohnutek k původnímu trilogovému úvodu série, celému konceptu Saw jen a jen škodí. Škodí to pointě, zápletce a hlavně samotnému Jigsawovi, coby hybné síle celého projektu. Jigsaw už prostě není ten samozvaný a přijatelný „guru nápravy“, kterého jste chápali a docela mu i drželi prsty. Je to už jen další zarputilý blázen, který se nechal pohltit vlastním nápadem. Pro tohle nemám díly od čtvrtého výše moc rád, protože zkazily všechno dobré, co na té sérii bylo. Navzdory tomu všemu ale došlo k něčemu, co jsem nečekal. Šestka mě docela bavila. Ano, je to už furt to samé pořád dokola. Nic nového ani zásadního ani tento díl nepřinesl, snad dokonce ještě více než 4 a 5 existuje jen díky recyklaci předchozího a využívání starých (již mrtvých či zdánlivě mrtvých) postav („návrat“ Amandy a odhalení jejího „zásadního“ kroku v celé zápletce mi přišel až trapný a naprosto zbytečný). Oproti předchozím dvěma dílům ale došlo k výraznému posunu v pastích a vražedných strojích, co se týče originality a vizuálního působení. Tady to šlapalo. Už jsem asi zkrátka rezignoval na to, že by mě to mohlo něčím překvapit, nebo že by se to mohlo někam posunout a tak jsem si jen užil to, co mi bylo předloženo. Hoffman, respektive jeho představitel, je fakt velmi zvláštní postava. Má něco do sebe. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem nejmenší problém šestku dokoukat, film velice svižně odsýpá a dokonce mi to v několika momentech přišlo napínavé. Trochu mi vadí, že nebyl dodržen původní smysl a koncept Jigsawových her, tudíž, že by se mělo jednat o nápravu lidského myšlení a jednání a ne aby v pastích hynuli lidé, kteří jsou v nich v podstatě nevinně a navíc nemají ani pidimožnost rozhodnout o tom, jestli znovu uvidí Slunce anebo si v nějaké pasti ustelou na věčnost. Flashbacky celý příběh znovu posunou a mnohé osvětlí. Ad pointa: před šesti lety vstal uprostřed umývárny údajně mrtvý chlápek, ukončil hru, zabouchnul vrata a divákům vyschlo na dvě hodiny v puse. Pointy (nebo spíše vyústění) posledních dílů takový pocit překvapení již nepřinesly, avšak svým způsobem to jakýsi obrat vždycky je. A čím dál tím víc mám pocit, že společníků Jigsawa bude cca 40, protože vymyslet, promyslet, sestavit a připravit všechny testy a propriety k nim by jeden dva lidi prostě nedokázali. 11 miliónů dolarů(rozpočet)/54 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • Film nebyl promítán kritikům. (Cheeker)
  • Před premiérou byla otevřena (přesněji 13. března 2009) horská dráha ve Velké Británii na motivy filmové série Saw.  (MistrMcFalk)
  • Ve filmu zazní celkem 37x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama