Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (60)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Zpočátku jsem se maličko bál, jaké provedení bude mít tří hodinový film, ale jak již ukázali v Infinity War, A. a J. Russovi umí s postavami pěkně pracovat. S časem je ta práce malinko slabší. Na mě první polovina působila malinko zdlouhavá a možná i trošičku matoucí. To by bylo k výtkám asi všechno. Na druhé straně se potkává opět naprosto skvělé CGI, vizuál i efekty. Hudba, která mi překvapivě i po tolika filmech nepřišla ohraná, sedí naprosto perfektně a přidává již tak dost dobrému základu. Herecké výkony jsou takové pro MCU hrdiny typické - nezklamou, ale není to prvek, který se, až na výjimky, vryje do paměti. Těmi výjimkami pro mě byl P. Rudd a J. Brolin, který byl v roli Thanose znova naprosto famózní. Co se příběhu týče, tak zápletka byla zajímavá, provedení uspokojivé a samotný "Endgame" bral dech. Shrnuto, poslední dílo z taktovek bratrů Russoových přinese tři hodiny rozdělené na pomalejší a akční část, podložené dobrou hudbou a skvělým vizuálem. Špice od Marvelu.

plakát

Westworld - Noci vstříc (2018) (epizoda) 

Skvělý pilot do druhé série, furt se dozvídáme něco nového a postupně se nám odhalují, ale zároveň i zamotávají další a další příběhy!

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Pěkně zvládnuté pokračování. To lepší od Marvelu, více netřeba. Post credit scéna, top!

plakát

Escobar (2017) 

Naprosto neskutečná podívaná. Javier Bardem se Pabla zmocnil s takovou grácií, že herecký výkon P. Cruz byl naprosto zastíněn.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Vtipem, akcí a narážkami nabytá Marvelovka, která splnila svoji podstatu na jedničku.

plakát

Koe no katači (2016) 

Zajímavé podání téma šikany a lepení ran. Film má mnoho co říct a je to zajímavý pohled na téma, které je bohužel tabu.

plakát

Mr. Morgans letzte Liebe (2013) 

Velice pěkně udělané psychologické drama, v němž se skvělými dialogy diskutuje o otázce smyslu života, o váze přátelství a o lásce. Film má velice pomalý děj, což není na škodu a velice se to hodí. Michael Caine i Clémence Poésy jsou skvělí. Konec sic byl od druhé poloviny filmu předpokládatelný, byť jsem ho nijak nevyčítal a seděl. Dobrý hudební podklad i Paříž. Jediné, co bych malinko vytkl, je až trochu moc opakující situace, ježdění sem a tam a vzájemné minutí.

plakát

Wind River (2017) 

Takhle skvěle zpracované mrazivé drama jsem už dlouho neviděl. Pomalejší tempo sedí filmu jaku ulité a J. Renner i E. Olsen podali skvělé výkony. Pochválit musím i nádhernou scenérii.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Velice slušná práce Martina McDonagha. Role Mildred sedí Frances McDormandové jako ulitá a i Sam Rockwell, jako labilní strážník a Woody Harelson, v roli šerifa, nezůstávají pozadu. Film nabídne jedinečný zážitek, který je téměř bez chyby od začátku do konce. Skvělá hudba, zápletka i trefné scénky. Svých sedm nominací si naprosto zasloužil.

plakát

Život Adèle (2013) 

Celkem zajímavě natočené vyprávění vztahu mezi dvěma ženami. Film má tři hodiny, takže se na rozvinutí děje hodně dostalo, stejně tak na zápletky. Dobrý vizuál, hudba i režie. Překvapivě, i na svoji délku, mě film bavil. Co se příběhu týče, tak to byla část života mladé dívky se vším, co do ní patří. Konec jsem nečekal, přál bych si jiný, ale vzhledem k tomu, jaká byla zápletka, tak byl adekvátní a celkem mě mrzí, že to dopadlo právě takhle. Skvělé herecké výkony jak od Léy Seydoux, tak i od Adéle Exarchopoulos.