Reklama

Reklama

Mr. Morgans letzte Liebe

  • USA Mr. Morgan's Last Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Postarší americký profesor Matthew Morgan (Michael Caine) žije osamělým a uzavřeným životem v Paříži, kde vyučuje na univerzitě filozofii. Žena, kterou miloval, zemřela před několika lety. Zdá se, že to, co bylo v jeho životě důležité, je nyní minulostí. Vše se změní v momentě, kdy se seznámí s Pauline (Clémence Poésy), mladou optimistickou Francouzkou, díky které tvrdohlavý Matthew najde opět své ztracené štěstí. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak těmto filmům já říkám, že jsou snové, protože je vám s nimi nádherně. A tak jako mnohdy i v těch našich snech si podvědomě uvědomujeme, že tohle přece není možné a občas by jste něco vypustili a nebo změnili, tak přesně to jsem cítila s Matthewem a Pauline. Přesto jsem nebyla celou dobu k probuzení, protože jako celek na mě Last love působil moc příjemně a dojemně. V hudební škole jsem se přistihla, že moje nohy stepují v rytmu hudby a vzápětí jsem se zamýšlela nad nesmyslným nedorozuměním mezi otcem a synem, kde mezi oběma proplouvala ta milá víla Pauline se svým prostým a upřímným postojem k životu, potažmo k oběma mužům. Michael Caine byl bezesporu výborný v roli stárnoucího vdovce a určitě měl velký podíl na mém dojmu z celého filmu. Mám takové filmy ráda, kde mě zaujme příběh jako takový a ty mouchy v tom jinak krásném snu klidně ponechám. K tomu ještě Hans Zimmer.....díky..... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatický a většinu stopáže takový ten milý film o podzimu života, který drží nad vodou hlavně tradičně výtečný Caine a půvabná Clémence Poésy. Škoda, že to v poslední třetině začne až přespříliš útočit na emoce a z hlediska chování postav to vlastně i přestane dávat malinko smysl. Jako příjemný film na večer pro všechny generace je to však rozhodně fajn. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ach jo, fakt mám asi na podobné filmy smůlu. Přitom tenhle šlapal, asi tak do 30 minuty skoro bezchybně, pak si Michael oholil svůj mužný vous a rázem bylo po filmu. Spíš to bylo ale filmovým synem, protože, za prvé to byl hrozně nesympatický herec a za druhé, čím víc, se ve filmu objevoval, tím víc mé počáteční odhodlání klesalo, až nakonec skončilo na dvojce. Vůbec druhá půlka byla dost slabá a řekl bych až rozmělněná. A nezachránil to ani tvrdohlavý a herecky bezchybný Michael a sympatická Clémence. Tenhle podobný film bych doporučil mnohem víc. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Komerční Láska. Všechno to je strašně milé a dojemné. Michael Caine by z vás dostal i poslední slzu soucitu a Clémence Poésy je opět andělská. A možná proto tenhle film nefunguje. Chvilku jakoby se už Haneke měl bát o svůj copyright a za moment se patláme ve vztahovce plné klasických klišé twistů. Je to škoda, ale pokud jsem alespoň trochu přísný, nemůže Last Love projít bez kritiky. 6/10 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s emmou 53, bylo to moc hezké.O životě, ztrátě blízkého člověka, stárnutí, stesku, ale i drobných radostech.O tom, když děti jsou v Americe a vy v Paříži.O tom, že můžete ve svém životě potkat paprsek, kterým se stala Pauline. A o tom to všechno je....nádherná Paříž s překrásným bytem. Skvělé herectví všech a hezká hudba k tomu, co si přát víc. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V knize byl hlavní hrdina jménem Monsieur Armand, ve filmu se postavala jmenovala pan Morgan (Michael Caine). (..Lucas..)
  • Natáčelo se v Paříži, na Bretaňském poloostrově, v Bruselu a v Kolíně nad Rýnem v srpnu 2011. (..Lucas..)
  • Režisérka Nettelback už při psaní scénaře myslela na to, že do hlavní role obsadí Michaela Caina. (..Lucas..)

Reklama

Reklama