Reklama

Reklama

Úlohy vo Westworlde sa obrátili. Ľudia, ktorí zneužívali výtvory na svoje zvrhlé chúťky, sa teraz stávajú ich obeťami. Hranica obmedzeného Westworldu ich cestu za pomstoou rozhodne nezastaví... (HBO Max)

Recenze (31)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si člověk odpočal od ubíjející, nudné, z hlediska historie TV seriálů naprosto zbytečné první série, tak to najednou nebylo až tak špatný. Minimálně to bylo hodně akční - patrně tady tentokrát zabili ještě víc postav, než v kterémkoliv z předchozích dílů. Nezabili jen ty, kteří už to měli za sebou - a těch tady byly snad stovky. Takže kdo tohle rád, ten si jistě přišel na svý. Já ale miluju silný příběhy. A obávám se, že mi je Westworld není schopen nabídnout. Stroje - výtvory - si teď budou 10 dílů vyřizovat účty se svými trapiči - lidmi a tím to patrně zvadne. Pokud mě dokážou přesvědčit o opaku, totiž překvapit mě, pak i prvnímu dílu druhé série zvednu o jednu pecku hodnocení. Něco mi ale říká, že už se sem nebudu muset vracet. Ti scénáristé na víc prostě nemají, vidí si jen na špičku nosu. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám trošku smíšené pocity z toho, že druhá série bude úplně o něčem jiném, jenom lidi vs stroje, tak jak se dalo čekat. To ještě tak špatné není, nicméně mám v sobě pocit, že vím jak to skončí a že lidi stejně jednou vyhrajou. Neříkám, že nechci, aby to tak dopadlo, ale chci aby to bylo provedené nečekaně. Každopádně samotný díl samozřejmě víc než dobrý, jak už je zvykem. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjíždí se to pěkně, jen co je pravda. A očekávám dle ukazovaného od druhé řady velké věci. Škoda jen, že mi zatím přijde reálný svět od toho scénáristy vymyšleného za zcela odstrčený, jakoby vůbec neexistoval. To nikoho nezajímá, že přestali zaměstnanci komunikovat se světem? Co jejich rodiny? Co policie? Nikdo nikoho neburcuje 11 dní a jediní, kdo tam něco řeší jsou soukromá armáda člověka, co chce nějaký výtvor? Tato nelogičnost do očí bijící sráží mé hodnocení o celou jednu hvězdu. Jinak všechny ostatní kvality zůstávají. Snad se zde nebude opakovat příběhová blbost Transcendence (2014). 80% ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě byla vypravěčská spletitost s filosofickými úvahami o povaze vědomí nebo o umělé inteligenci. V druhé řadě popohánějí tvůrci příběh více dopředu. Stále je zde ale několik paralelních dějových linií. Mizí také nahota a objevuje se více krve. Scénárista se například brání před svým výtvorem utrženou lidskou nohou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld není seriál, na jehož pokračování bych se vysloveně těšil a nemohl se ho dočkat. Přesto uznávám obrovské kvality, které má. Navíc jde o můj oblíbený žánr, takže bylo jasné, že se na druhou řadu podívám. Nicméně oddaloval jsem okamžik, kdy se sledováním začnu. Takže proč se vědomě vyhýbám kvalitnímu sci-fi? Je to těžké "čtení"? Spousta řečí a žádný humor? Samé střílení a žádné emoce? Chybí postava, které by člověk fandil? Od všeho něco. Jestliže v Humans dostáváte spoustu podnětů k zamýšlení se, tak tady už dostáváte myšlenky naservírované a tvůrci se vám snaží vysvětlovat, co a proč se děje. Westworld je hodně na efekt...tak trochu to vypadá, že někdo zatlačil, aby bylo vše přímočařejší a jednodušší. V této epizodě sledujeme, jakými cestami se asi bude následující řada ubírat. Za pomocí flashbacků poskakujeme na časové ose podobně, jako v první řadě. Sledujeme Bernarda, který se hledá, také tažení Dolores proti hostům, ale i černého kovboje, který přijmul novou výzvu, nebo Maeve na cestě za svou dcerkou. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě zazní klavirní melodie „The Entertainer“ od skladatele Scotta Joplina. (Epistemolog)

Reklama

Reklama