Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Interstellar

Interstellar (2014)

Absolutně epická podívaná, která uvrtá do židle a už nepustí. Zajímavé téma, které je famózně zpracované. Celé CGI vesmírného putování mi přišla naprosto dech beroucí. Skvělé herecké výkony M. McConaugheyo i M. Cainea. Co se hudebního podkladu týče, tak Hans Zimmer předvedl všechny své kvality a hudba v Interstellaru je, dle mne, to nejlepší od něj. Stejný je to i s režií. Tento snímek bych zařadil do první trojice nejlepších filmů od Ch. Nolana.

Tři billboardy kousek za Ebbingem

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017)

Velice slušná práce Martina McDonagha. Role Mildred sedí Frances McDormandové jako ulitá a i Sam Rockwell, jako labilní strážník a Woody Harelson, v roli šerifa, nezůstávají pozadu. Film nabídne jedinečný zážitek, který je téměř bez chyby od začátku do konce. Skvělá hudba, zápletka i trefné scénky. Svých sedm nominací si naprosto zasloužil.

Wind River

Wind River (2017)

Takhle skvěle zpracované mrazivé drama jsem už dlouho neviděl. Pomalejší tempo sedí filmu jaku ulité a J. Renner i E. Olsen podali skvělé výkony. Pochválit musím i nádhernou scenérii.

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Skvělá podívaná od M. McDonagha. V Bruggách se sešlo jak skvělá scenérie - město je ve filmu nádherné, tak i hudba, která sedla a dodávala filmu skvělou atmosféru, ale hlavně herecké výkony. B. Gleeson i C. Farrell se krásně svojí odlišností doplňují a ve finále to na plátně nechává skvělou podívanou na herecké umění. R. Fiennes, který mě dostal za tu krátkou chvíli, co se ve filmu objevil, tak i C. Poésy, která film trochu odlehčí. Ve finále je In Brugges souhrou skvělé hudby, scénáře, režie, scény a hlavně hereckých výkonů. Dokonce filmu sedí i český dabing. Špice filmařiny.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Film, který vypráví příběh, který nikdo neznal, o skupině, kterou znají všichni. Bohemian Rhapsody vypráví příběh skupiny Queen a samotného frontmana Freddyho Mercury. Toho se R. Malek zmocnil s takovou vervou, přišel mi dosti věrohodný, dosti charismatický a prostě celkově špičkový. Což jde ale říci i o ostatních. Herecky prostě film je na skvělé úrovni. Co se týče hudby, tak tam je to (nečekaně) naprostý skvost. Je prošpikovaný tím nejlepším, co kdy Queen nahráli a to dodává filmu neskutečnou energii. Od pecek jako samotné Bohemian Rhapsody, přes We Will Rock You až k Show Must Go On etc. Co se scénáře týče, tak film působí svižně a krásně plynule. Možná není vše podle skutečnosti, ale ve filmu mi to pěkně sedělo a proto jsem schopen to odpustit. Dost pěkné byly i detaily, které se ve filmu objevily a dodaly mu opět o něco lepší pocit. Celkově je film naprostá špička v řemesle, dlouho tu nic podobného nebylo a dokonce se mu povedlo i to, že mě mrzelo, že jsem se nemohl v roce 1985 podívat na koncert Live Aid a vidět Queen v tom nejlepším!