Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 886)

plakát

Vikingové: Valhalla - Série 2 (2023) (série) 

Druhá série je překvapivě lepší než první. Děj je nápaditý, prospěly nové končiny v Rusku. Začátek ještě doznívá v lepším průměru, ale druhá polovina se rozjede na plný pecky. Tady je škoda délky jen 8 epizod. Změnou je i vynechání velkých válečných výprav. Děj se zaměřuje na jednotlivé postavy a vytváří napětí ve stylu - "i s malým kašpárkem se dá zahrát velké divadlo". Dobré je, že třetí série je nevyhnutelná.

plakát

Nikdo (2021) 

Námětem klasika. Aby film dopadnul lépe, mohl Hutch vypadat trochu jinak, než jako suchar. A dále akční scény. Ve spojení s hudbou místy vypadaly komicky a já bych raději vychutnal studené bouchání. Jako celek ovšem dobře natočeno a určitě se jedná o dobrý průměr.

plakát

Lesk (2022) (seriál) 

Začátek sliboval něco jiného, než co následně servírovali. Slabé, nijaké až hloupé.

plakát

Známí neznámí (2021) 

Nelíbilo. Herecké "výkony" jsou sice velmi dobré, ale vzhledem k logice děje se to nedá. Normální lidi by po hodině "hru" ukončili a buď se rozešli nebo by pokračovali v původním záměru - oslavit silvestr a nový rok. A ne si vytvářet celý večer a noc stres. Lidi jsou sice debilové, ale tohle by nikdo nenechal zajít tak daleko. A je mi jedno, že je to převzaté.

plakát

Láska na špičkách (2021) 

Vím, že umění to není, dvakrát originální taky ne. Oceňuji ovšem, že si film nehrál na komedii za každou cenu a nenutil humor silou. Takže co zbylo? Pro mě jen pohoda. Nešlo o děj, jen jsem přijímal obrázky, hudbu, známé postavy. A pak Vica Kerekes. Ta to řídí, ta tu svítí a dávám za ni hvězdu navíc. To se tak dělá, ne? To, že mluví ve filmu chvíli slovensky a chvíli česky jsem si taky všimnul. Ale to Slovenky žijící delší dobu v Česku normálně dělají. A záměrně si vybírají, kdy který jazyk použijí.

plakát

Emily in Paris - Season 3 (2022) (série) 

Zklamání. Blbka v Paříži působí celou dobu opravdu jako slepice. Co bylo v minulých sériích odlehčeně humorné už takové není. Vypadá to, že co mělo být řečeno, už proběhlo a teď se snaží uplácat nějaký "děj". První díly řeší v rozdělené firmě obraty a stále je jeden a druhý dole. Pořád dokola. A pak najednou klid a jsou zpět "vztahovky". Už jen otravné. Do toho Emily, jejíž blbost už fakt bolí, změnila image: udělala si divnou ofinu a pořídila si obočí od firmy Barum.

plakát

Kaleidoskop (2023) (seriál) 

Vyzkoušené zlodějské téma, které mohlo být lépe podané. Překvapuje mě, že je to z USA. Tipoval jsem spíš na nějaké Španěly. Místy je to dobré, místy dost dobré a místy naivní, nedotažené nebo bez náboje. Nevěřím, že má každý nějaké jiné pořadí a názvy kapitol podle barev také nemá vůbec žádný význam. Snaha o větší zviditelnění měla být raději zvětšením koulí u seriálu. Lepší průměr. 70%.

plakát

Nevyzpytatelné cesty Boží (2022) 

Začne to jako kriminálka, postupně se to přesouvá do něčeho jiného. Je to dobře natočené, bylo to zajímavé a mé nadšení trochu pokazil konec.

plakát

Koruna - Série 5 (2022) (série) 

Předchozí série byly lepší. Určitě mělo vliv to, že čím hlouběji do historie, tím to bylo zajímavější. Ale pátá série působí povinností naplnit 10 dílů a přitom nepostoupit k dalším, pozdějším událostem. Dost natahované a vycpávané zbytečnými, až nepříslušnými blbinkami.

plakát

Vlastizrada (2022) (seriál) 

V podstatě jsem dostal to, co jsem očekával. Něco tomu sice chybělo, hlavně v první půlce, ale to bych pak hodnotil výše. Hlavní postava v podání Charlieho Coxe byla vzhledem k jeho funkci dost jeliman. A to ubíralo na prožitku. Zato Olga Kurylenko nezklamala a dost příběh drží. V dané škatulce to není žádná pecka, ale splňuje to daná kritéria a mě to dost bavilo. Vzhledem k menší stopáži se to dalo na jeden zátah. A poslední dvě epizody jsou docela pěkná jízda s nějakým opravdovým překvapením.