Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh romantické komedie je zasazen do malého města a okolí na Broumovsku. Dramatická krajina koresponduje s náladami hlavní hrdinky Terezy (36), bývalé primabaleríny Národního divadla, která po úrazu skončila kariéru profi tanečnice a přestěhovala se s manželem Petrem a sedmiletou dcerou Maruškou na opuštěný mlýn, který zdědila po babičce. S buldočí vůlí a přes omezené finanční prostředky stavení rekonstruuje, aby vytvořila rodině nový domov. A přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy dávno zapomenutým tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr na venkově není šťastný, chce dělat kariéru v Praze. Manželství procházející krizí, nejistá existence a lidská omezenost některých obyvatel malého města Terezu nutí táhnout na vlastních bedrech víc, než možná dokáže unést. Naštěstí jsou tu její malé "primabaleríny", které mají do dokonalosti daleko, ale o to víc jsou roztomilejší a Terezin nakažlivý optimismus. Ale život nám klade do cesty nečekané nástrahy. Jedné noci mlýn začne hořet, na scéně se objevují dobrovolní hasiči a jejich hezký velitel. Petr Tereze oznamuje, že stěhuje do Prahy, ředitel školy, že kroužek pohybové výchovy chce vedení města zrušit, a na scéně se zničehož nic objeví Tereziny kamarádky. Pokud to všechno chce Tereza ve zdraví přežít, bude myslet vymyslet plán... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jen další tuctová a neoriginální česká romantická komedie, která není ani vtipná, ani romantická, navíc je ještě šíleně nudná a předvídatelná. K dobru lze filmu přičíst snad jen jakžtakž příjemně uvolněná atmosféra, herci předvádějí čistě průměrné výkony, alespoň však zbytečně nepřehrávají nebo nepůsobí trapně. Shlédnutí mě vyloženě přímo neurazilo, nicméně další projekci v žádném případě neplánuji. 3/10. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný  a  jednoduchý  děj , hasiči  mají  nefunkční  stříkačku  a  tak  potřebují  novou . Dají  se  do  tance  a  uspějí . Malá  Valentýna  byla  rozkošná  , ale  sama  to  nevytrhne . Vica  mi  tam  nějak  nesedla . A  to  samé  Havelka  Jirka .  Ten  se  tam  vůbec  nehodil . A  navíc  nejsou  noví  , schopní  scénáristé ,  asi ,  kteří  by  napsali  opravdu  dívatelnou  komedii . O  režii  ani  nemluvě . ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Coppélia Kerekes a Pták ohnivák.. Nejdřív Flashdance ve čtvrté cenové. Pak do půl pasu svlečený hasič nese v tričku výhru z automatů a podnapilá maminka, co nechala dceru x hodin doma s militantním starcem, mu chce cosi dělat s ještěrem. Po ještěrovi se jde i ve chvílích, kdy má dcera ve vedlejším pokoji horečku, načež přichází dilema, jestli coura, nebo Macour. How bizzare! Je snad scenáristka fanda Massima z 365 dní? Známé tváře, známý dějový oblouk, známý výsledek. Chápu snahu pobavit cílové publikum, ale u mě se dostavila jen rozpačitost nad trapností.. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tady někdo v životě neviděl bývalou baletku. Kerekes je holka krev a mlíko, ale její nevhodné obsazení je možná ten nejmenší problém. Nikdo soudný přece nemůže vystavět příběh kolem dětské taneční soutěže, ve které exhibují také dobrovolní hasiči naroubovaní v legínách. Kroupová se může jít zahrabat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná tutovka, docela pohodový, milý film rodinného typu, kde řešíte jenom, který z tatínků nakonec zůstane. Vica vypadá pořád skvěle, a to samé Schneiderová. Ondřej Veselý je takový český Kolejník. Příroda, postavičky z městečka i hasiči celkem cajk. První projekce v Catacombes Milou kinematográfos. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • V približne 26 minúte telefonuje Vica v krčme. V jednom zábere drží telefón v ľavej ruke a hneď po strihu, bez viditeľného preloženia, ho drží v pravej ruke (Johnny.ARN)
  • Leoše Nohu musela z natáčení odvážet sanitka, jelikož měl během natáčení infarkt. Nastěstí vše dobře dopadlo a Leoš Noha pokračoval v natáčení. (tsatsiki)
  • V závěrečných titulcích je uvedeno Masarykovo divadlo v Jičíně s hrubou chybou v názvu (Masarikovo). (Sawasdee)

Reklama

Reklama