Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (387)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Nebylo to vůbec špatné, stopáž byla naplněná tak, že se snad ani nedalo nudit. Vyzdvihl bych především famózní kameru, spoustu hravých odkazů a konečně zase i pár vtípků. Ale přece jen mám raději Bonda 20. století, uvolněného a elegantního sebejistého frajera, který srší ironií a tak nějak mimochodem (leč tak nějak stále :-)) zachraňuje svět, občas si zalaškuje a na přílišné projevy citů jaksi nemá čas... Potěšily odkazy na starší bondovky - všiml jsem si zejména Dr. No - a pak také jiný krásný Aston Martin Vantage (který kdysi řezal žigulíky :-)) Avšak záporák byl tentokrát slabý a to i přes fakt, že si říkal Lucifer a posun od Bonda k dramatu mi prostě nesedí

plakát

Den poté (2004) 

Triky dobré, ale je to strašně blbé. Takový kousek "2012" stejného tvůrce je proti tomu učiněné veledílo.

plakát

Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (2018) (TV film) 

Odpad to není v žádném případě, na to je vizuální stránka filmu až příliš působivá. Opravdu nádherné kulisy, kostýmy, scény. Ale chtělo by to hlubší ponor do celého děje, prostě krátká stopáž tomuto dílu dost škodí. Zpracování je příliš zkratkovité, chybí ztotožnění s postavami. Vlastně hlavní probém asi je, že pro takové pojetí je nutná mnohem větší výpravnost a prostředků asi mnoho nebylo... opravdu působivé ztvárnění bitvy na Bílé Hoře prostě potřebuje přispění Industrial Light & Magic nebo nevím jak to popsat :-) U nás asi nikdo jen tak nesežene stovky milionů na opravdu epické historické drama.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Zábavná pohádka, která si na nic nehraje. Když to srovnám třeba s remakem Souboje Titánů, nedá se to vlastně srovnat :-)

plakát

Relic (1997) 

Rozjíždí se to dobře, tma je fakt tmoucí,, ale pak se to zvrhne v nehorázný béčko.

plakát

Gauneři (1992) 

Asi nejlepší Tarantino :-) Délka filmu je ještě skvěle vyvážena obsahem, pak to začal natahovat a ředit. Vždy se rád podívám

plakát

Vraždy v kruhu (2015) (seriál) 

Když pominu astrologické bláboly, tak jsou to slušné detektivky

plakát

Muž z Ria (1964) 

Až na neskutečně otravnou Agnes, která je naštěstí krásná, je to pěkný dobrodružný film i po bezmála 60 letech. A Bebel mluvící hlasem Ladislava Mrkvičky je originál sám o sobě :-)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Knížka je nádherné dobrodružství, tohle je docela infantilní slátanina přeplácaná zbytečnými odbočkami a monstrózními CGI efekty, občas je už probém udržet pozornost. Méně zkrátka bývá více.