Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Biografie (7)

Ivana Vávrová (herečka)

13.04.2013

Ivanu Vavrovou, půvabnou českou herečku, si dnes můžeme připomenout v celé řadě filmů a seriálů z poloviny osmdesátých let. Pro svoji podobu bývá často srovnávána s Markétou Hrubešovou, která se, stejně jako ona, objevila v mnoha, na svojí dobu odvážných (odhalenějších) scénách. Její matka byla zdravotní sestra a otec pracoval… (více)

Cheryl Ladd (herečka)

23.10.2010

Cheryl Ladd, která je dnes známou televizní herečkou, začínala původně jako zpěvačka skupiny Music Shop Band, s níž procestovala celé Spojené státy. Narodila se v roce 1951 v Jižní Dakotě jako Cheryl Jean Stoppelmoore a už od mládí projevovala všeobecné umělecké nadání, začínala jako zpěvačka, tanečnice a později také jako… (více)

Dagmar Čárová (herečka)

23.08.2009

Dagmar Čárová je podobně jako její manžel Petr Oliva známá především z dabingu. Narodila se v roce 1958 v Litoměřicích, vystudovala Gymnázium Jana Nerudy s divadelní tradicí a následně DAMU. Poté byla v angažmá v Divadle E. F. Buriana, od roku 1993 je na volné noze a věnuje se téměř výhradně dabingu. Příležitostně se objevuje… (více)

Markéta Muchová (herečka)

13.02.2007

Markéta Muchová se narodila v roce 1957 v Praze jako Markéta Krbušková. Vyrůstala v Praze na Vinohradech a od dětství se toužila stát loutkoherečkou. Jako školačka vystupovala v loutkovém divadle Paraple a později se dvakrát neúspěšně hlásila na DAMU. Poté začala pracovat jako manekýnka, ale ve filmu si přeci jen zahrála,… (více)

Janet Jones (herečka)

13.02.2007

Janet Jones je dnes známá především jako manželka nejlepšího hokejisty historie Wayna Gretzkyho. Málokdo ale ví, že počátkem osmdesátých let byla profesionální modelkou, tanečnicí a měla nakročeno k úspěšné filmové kariéře. Nakonec však dala přednost rodině a ve filmu se objevuje už jen sporadicky.Jako americké rodačka z města… (více)

Radka Stupková (herečka)

13.02.2007

Radka Stupková se narodila v Praze, v letech 1977 až 1983 absolvovala herectví na Státní konzervatoři v Praze, hudebně dramatický obor. Po studiích byla až do roku 1986 členkou Krajského divadla v Příbrami, od té doby je na volné noze, působila v Divadle na Vinohradech a v Semaforu. V devadesátých letech se věnovala moderování,… (více)

Natasha Henstridge (herečka)

13.02.2007

Tato přitažlivá Kanaďanka je známá především díky účinkování v akčních sci-fi hororech a televizních filmech. Na první pohled by se mohlo zdát, že vytváří pouze dekorativní postavy po boku známých herců. Její filmografie je však mnohem pestřejší a zahrnuje i některé dramatické role. Společně s Cameron Diaz a Rene Russo patří k… (více)

Reklama