foto

Dagmar Čárová

  • nar. 3.6.1958 (59 let)
    Litoměřice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dagmar Čárová je podobně jako její manžel Petr Oliva známá především z dabingu. Narodila se v roce 1958 v Litoměřicích, vystudovala Gymnázium Jana Nerudy s divadelní tradicí a následně DAMU. Poté byla v angažmá v Divadle E. F. Buriana, od roku 1993 je na volné noze a věnuje se téměř výhradně dabingu. Příležitostně se objevuje také v divadelních rolích, hostuje v Divadle Radka Brzobohatého, Prozatímním divadle Františka Ringo Čecha, Divadelním souboru Alexeje Pyška a dalších.

Svoji první filmovou roli získala ještě jako studentka DAMU, hrála jednu ze sestřiček v oblíbeném seriálu NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA. Poté se objevila ještě v několika dalších filmech, převážně ve vedlejších rolích, ale jinak se věnovala především divadlu a od začátku 90-tých let výhradně dabingu. Při práci v nahrávacích studiích využívá znalost několika cizích jazyků, domluví se německy, rusky, anglicky a podle svých slov se popere i s italštinou a španělštinou.

Seznam hvězd, které ve filmech dabuje nejčastěji, je úctyhodný, například Sandra Bullock, Jodie Foster, Kim Basinger, Sigourney Weaver, Susan Sarandon, Emma Thompson, Beverly d´Angelo, Kate Capshaw, Natasha Henstridge a patří mezi ně i převážně seriálového herečky Cybill Shepherd (MĚSÍČNÍ SVIT), Courteney Thorn Smith (MELROSE PLACE, ALLY McBEAL) nebo Brenda Strong (ZAUFALÉ MANŽELKY). Nejraději má seriály z nemocničního prostředí, jako jsou již zmíněná NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA, POHOTOVOST, NEMOCNICE CHICAGO HOPE a další. Se svým manželem, hercem Petrem Olivou má syna Pavla, který se věnuje medicíně.

Marek "wayne99" Štětka

Herecká filmografie

Filmy

2011 Policie Modrava (TV film)
2007 Bestiář
2001 Chytit vítr (TV film)
Politik a herečka (TV film)
1991 Rudá Divuše (TV film)
1987 Děvče za všechny peníze (TV film)
Viktor Veliký (TV film)
1986 Operace mé dcery
1983 ...A bílá bledla, až celkem ztmavla
O bílém jadýrku (TV film)
1979 Jak rodí chlap
Na koho to slovo padne...
Postavení mimo hru
1978 Setkání v červenci

TV seriály

2015 Policie Modrava (TV seriál)
Případ ukradené krasavice (S01E15)
Blondýnka na hřbitově (S01E14)
Pohřešovaná (S01E11)
další epizody (12)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Klíč (S03E05)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Čarodějnice (S01E07)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Co je s tátou? (S03E11)
Bouchne to! (S02E60)
Sladká tečka (S02E59)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
1995 Aneta (TV seriál)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Vedoucí partiové prodejny (E07)

TV pořady

2010 Ze závislosti do nezávislosti (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace