Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (13)

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Když nad hospodskou debatou o popelu zesnulého zazní kongeniální Prudilův text Blues o touze létat (hrají Poutníci, zpívá Zdeněk Kalina), pochopíte, že tohle je velmi propracované dílo. Ostatně celý seriál potěší srdce countrymana nejedním hudebním kouskem. Pjoč? Pjoto! Ale pořád tam nějak nemůžu přijít na chuť paní Dykové.

plakát

Czech Made Man (2011) 

Šanghaj je vlastně trochu jako Beroun a Noha... Co je to tady za smrad?  // Film zajímavě sestříhaný, a protože jsem taky vysazenej na malý brunetky ve vaně, pustil jsem si ho už aspoň čtyřikrát. // Prostě talent. Ale spíš taková vychcanost. // Vedli jsme diskusi s manželkou, jestli to paní  Brožová hrála nebo to bylo ze života? // "Vrať se do hrobu Čáp" konečně nehraje pitomce. // Mně z toho vychází 5 hvězdiček zcela zaslouženě.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Princezna je kus, na můj vkus. Cestování časem, no proč ne, je to pohádka. Sudičky správně vyladěné (tradičně přísná Daniela, popleta Iva a laskavá Naďa). Plán na osvobození zajatců z hradu à la Robin z Locksley. Plejáda méně známých popřípadě známých slovenských herců (kde byla Aňa s Táňou?). A můj milovaný Pernštejn. Líbilo se, ale stará bambitka je o kousek lepší. Dávám 4 hvězdy.

plakát

Ecce homo Homolka (1969) 

Největší pravda všech pravd vyslovená na filmovém plátně: "Kůň nejseš Ludánku, ale táta seš". Je to už taková naše rodinná univerzální pravda, kterou po manželce pomalu přebírá dcera. Ale i tak, občas si ten fotbal vybojuju.

plakát

Sanitka 2 (2013) (seriál) 

Vydrželi jsme to s manželkou do první sexuální scény. Hvězdička jako dík všem záchranářům.

plakát

Samotáři (2000) 

Kdyby mně bylo znovu dvacet, dal bych plný počet bodů. Žel s přibývajícím věkem se ten film stává stále nesrozumitelnějším a dříve hluboké myšlenky erodují do podoby mělkých průpovídek ("Ostatně, jako kterákoliv jiná země"). A nakonec ty vztahy třicátníků připomínají spíš zastydlou pubertu ("Já jsem si vzpomněl, že už jednu holku mám" hovoří za vše). Ale, když se přenesu přes tento nepopiratelný hendikep, je to vlastně sranda. Jak jsme říkávali na gymplu; zahulíme, uvidíme.

plakát

Batman (1989) 

První a proto asi i nejlepší. Líbila se mi i Kim a Keaton vůbec není špatný, sekunduje Nicholsonovi více než dobře. Pěkné kulisy Gothamu, kam se hrabe Temný rytíř.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Upřímně, první Batman s Jokerem (Keaton vs. Nicholson) mě v době svého vzniku oslovil více (včetně špičkové hry na 8 bitu ZX Spectru Batman the movie). Tohle není úplně špatné, ale jaksi jen další komiksové sci-fi, navíc Bale je mně takový ne moc sympatický s tou baletkou a ve srovnání s Ledgerem hraje vyloženě druhé housle. Konec příběhu je na můj vkus překombinovaný s nejasným poselstvím. Ale znovu, Ledger tomu to čtvrtou hvězdu přišije zlatou nití.

plakát

Copak je to za vojáka... (1987) 

Nemůžu se zbavit pocitu, že všichni herci v téhle agitce, si z toho všeho dělají jednu velkou srandu. Viz "Tahá z policajtů cigarety. A voni? Slibujou mu celou dvacítku, když sleze." Nebo jak svobodník Dostál odcizí příslušníkům VB služební vůz a Skopečkovi u toho cukají koutky. Cítím tam jasně předzvěst listopadu 89, ale chce to trochu číst mezi řádky.

plakát

Vítr v kapse (1982) 

Film jsem viděl asi 10x, ale po posledním shlédnutí zvyšuju o hvězdičku hodnocení, asi hlavně proto, že jsem to "Husákovo dítě" a ta doba je filmem vykreslená naprosto přesně. Základním rysem je všeobecná nuda a základní odpovědí na vše je nevím. V televizi dávají prd, internet neexistuje, na plachetnice se můžeš dívat tak akorát v knížce a hlavně Tě chlapečku čeká 2 roky vojna, co není kojná. Aspoň že ty tělesné radovánky se ženami bylo možno provozovat. Navíc zejména permanentně otrávený Vaculík je aspoň pro mě naprosto uvěřitelná postava. "Chtěl bych na moře! A na vojně si byl? Ne, tak to zkus po vojně."