Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (27)

plakát

Sedm (1995) 

Vynikající film, který se mi opravdu vryl do paměti hned po prvním zhlédnutí. Popis geniálního zločince je absolutně dokonalý - byť přímo jeho osobnosti nebyla věnována příliš velká část filmu. A závěr byl naprosto strhující, zůstal jsem trčet v pohovce jako připíchnutý.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Bohužel, některé momenty byly opravdu nezajímavé, nicméně ve druhé polovině s postupným vygradováním příběhu jsem na ty okamžiky už ani nepomyslel. Závěr mě naprosto dostal. 90%

plakát

Zelená míle (1999) 

Příběh pěkný, ale místy mi to přišlo natolik zdlouhavé, že jsem nudou nebyl schopen zhlédnout film naráz. V podstatě se po celou dobu nedělo nic, co by mě nezanechalo emocionálně naprosto chladného.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Divím se, že jsou z toho všichni tak ujetí. Ano, natočené je to pěkně. Nápad je také zajímavý - nepochybně. Ale že bych se z tohoto filmu zrovna složil, to tedy opravdu ne. 140 minut nudy.

plakát

Lesní duch (1981) 

Výborný horor plný násilí, krve a strachu. Sen každého důchodce trpícího zácpou. Tohle budu, stejně jako Věc, doporučovat každému málem na potkání, je to opravdu majstrštyk. Bohužel, efekty, hlavně na konci, jsou dosti směšné, ale to už nevadí, má to tu temnou atmosféru, pár lekaček a opravdu nechutnými záběry režisér nešetří. Na to, že to Raimi natočil ve dvaceti letech s rozpočtem okolo milionu dolarů o prázdninách, je to něco úžasného. Je to dokonale zvládnuté, tak nějak to dává hlubší smysl, akorát ve druhé polovině člověk více méně jen čeká, k čemu děj dospěje. Samozřejmě je u toho ještě zkropen několika nechutnými záběry, prostě postrach každého kardiaka.

plakát

Paranormal Activity (2007) 

"Babičko, proč máte tak velkej anus?" - "Abych se mohla lépe posrat!" ... Tak tohle jsem přesně čekal, ale asi jsem si zapomněl přečíst komentáře ostatních... Pořád jsem se připravoval na to, až se jim ten "démon" ukáže v nějaké nelidské podobě, roztrhá jim vnitřnosti a já se kurevsky leknu. Ale postupem času mě to začalo více a více nudit, až to skončilo tak, že jsem odpočítával minuty do konce. Mám takovéhle démonické věci rád, ale holt když se nezadaří, je to k smíchu. Jestli má tohle pět dílů, tak potěš knedla. Na to se dívat nebudu...

plakát

Air Force One (1997) odpad!

Fuj, z toho amerického patriotismu-nacionalismu je mi na blití. Co říkal ten "terorista", byla ze 100 % pravda. Válka v Iráku, pojetí americké "svobody" a "demokracie",... A kdyby aspoň generála "Radka" fakt propustili... Ale ani hovno, amíci jsou prostě nejlepší, takže prezident vlastně sám zničí celou ozbrojenou posádku, zesměšní ruské vzdušné síly, zachrání rodinu, generála Radka nechá zastřelit a aby toho nebylo málo, slaní se z letadla pár metrů nad vodou. Prostě hnus.

plakát

Nenávist (2004) 

Není to příliš působivé, zdrojem hrůzy byla hudba, která mě už ale začínala na konci srát, protože obraz nebyl nijak zvlášť děsivý, ale hlavně že na mě zvuk zařval tak, až jsem nadskočil; a ještě víc mě děsila představa, že si u mě ti vietnamci otevřou večerku. Ty šikmooký ksichty, ať už žlutý, modrý nebo zelený, mě prostě neděsí... A bylo to celkově tak nějak zamotaný, až jsem se v tom ztrácel. Byla to samá frkačka, atmosféra docela stála za to a trochu nechutné to bylo, ale projímavé účinky jsem nepozoroval.

plakát

Babadook (2014) 

Jakýsi režisér o tomhle filmu řekl, že je to nejděsivější horor, který byl kdy natočen. Ten člověk to NEMÁ V HLAVĚ V POŘÁDKU! Nějakej blbej babadůk, kterýho radši ani pořádně neukázali, protože svou inspiraci beztak vyčerpali na přiblblém názvu, mě teda fakt nevyděsil. Možná by se mohli hájit tím, že je to špatně natočená pohádka. Jediné, co se mi ve filmu líbí, jsou scény, ve kterých trpí ta malá svině. Tomu frackovi chyběla otcovská ruka, matka ho asi málo mlátila. Dávám tomu slabší dvě hvězdy, omluvou tomu budiž snad jen to, že to točila žena! (feministky, do mě!)