Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (14)

plakát

Jack staví dům (2018) 

Komentář obsahuje spoilery. Trier ve filmu syrově ukazuje jak to je. Vím u jaké scény lidi odcházeli (z takového pěkného filmu!) a upřímně já nechápu proč. Je to film o sériovém vrahovi, tím pádem ve filmu nebude ukázáno nic hezkého. Existují sérioví vrazi dětí, je to hrozné, ano. Ale budeme před tím zavírat oči, jako kdyby to neexistovalo? Ti, již z kina odešli, podle mě nechápou, spíše nechtějí chápat. (Nikdo z kina u nás neodešel). Film je vyprávěn z pohledu Jacka. Vzbuzuje dojem, že si o to oběti doslova říkaly. Jackovo psychické rozpoložení je skvěle podané a reálné. Jeho filosofické myšlenky... no, unikátní, Jacku. Asi nemusím zmiňovat, že technicky je film precizně natočený (je to přeci Trier, že?). Styl sedí k postavě. Originální film, se vším všudy. Edit: Všimněte si, že když chce Jack působit inteligentně nosí brýle a má uhlazené vlasy. Když potřebuje sbalit nějakou ženu má vousy, aby působil jako rodinný typ. A když mu OCD začne slábnout (tím pádem začíná riskovat) má neupravené vlasy. https://www.youtube.com/watch?v=qB76jxBq_gQ https://www.youtube.com/watch?v=J-_30HA7rec

plakát

Gangster Ka (2015) 

Chvílema jsem zapomněla, že sleduji český film.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Film je bláznivý, plný násilí a Beethovena. Mám smíšené pocity, protože si všimněte jak vnímáte Alexe na začátku filmu a jak na konci. Někteří ho mají chuť zabít, tak jak si to zaslouží a některým je ho líto. Určitě tento film je jeden z nejpovedenějších a nejlepších Kubrickových děl hned po Osvícení. Ps: Hned mám radši Zpívání v dešti.

plakát

Zlověstné ticho (2007) 

Nejméně zdařilý snímek Jamese Wana, který připomíná horrory natočené dříve. Loutky nesnáším! :D

plakát

Lost Highway (1997) 

Typický David Lynch! Člověk nikdy neví na čem je. Temná psychedelie, která zdánlivě nemá hlavu ani patu. Po skončení filmu ještě nějakou dobu přemýšlíte, jak to vlastně bylo a dostáváte se z ponuré atmosféry. Zajímavé dílo, které se dá vidět určitě ještě jednou.

plakát

Motýlek (1973) 

Herecký koncert Dustina Hoffmana a Steve McQueena, největších hvězd filmu této doby, se odehrává ve věznici na Ďábelských ostrovech odkud není úniku. Nesmírná touha po svobodě vede Motýlka k pokusům o útěk, jehož následkem je uvěznění na samotce. Bravurní proměna fyzična Stevena McQueena je realistická a uvěřitelná. Film ukazuje sílu osobnosti a nezlomnou touhu po svobodě, která se pro Motýlka nakonec stala skutečností. Vše je umocněno tím, že se jedná o skutečný příběh Henri Charriéra. Ten v roce uvedení filmu zemřel (1973). Jeden z nejlepších vězeňských filmů.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Svižná horrorově pohádková komedie na motivy pohádky ,,O perníkové chaloupce" Jeníček a Mařenka po traumatickém zážitku z dětství bojují jako akční hrdinové proti čarodějnicím. Masky čarodějnic jsou velmi povedené, nechybí ani gore efekty a černý humor. Super zábava. Třeba bude i dvojka?

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Opravdu zběsilá jízda pouští nabitá adrenalinem. Charlize Theron a Tom Hardy jsou v hlavních rolích dost cool a celé dvě hodiny vás baví sledovat super akci. Skvělé kostýmy, masky a vtipné hlášky. Povedený letní blockbuster!

plakát

Stmívání (2008) odpad!

Upíří lovestory jaká tu ještě nebyla!! Je to výsměch klasickým filmům o upírech. Upír má být krvelačná bestie a ne zamilovaný teenager. Jeden z největších blábolů všech dob.

plakát

Vybíjená (2015) odpad!

Tohle má být komedie? Větší propadák tu dlouho nebyl. Pánům Genzerovi, Suchánkovi a Sokolovi lépe sluší televizní ,,Partička" než tenhle trapas. Rozhodně to je ztráta času! Po půl hodině, když jsme chtěli z letního kina odejít domů se přihnala ohromná bouřka a tak jsme byli donuceni vydržet až do konce. :(