Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (680)

plakát

Adam a Eva (1940) 

Krásná komedie z období Protektorátu s krásným podtextem víry, že jen s legrací a s úsměvem se dají přežít útrapy světové války. Vynikající Růžena Šlemrová a pan František Krištof-Veselý. V epizodní roli i paní Anna Ziegloserová, autorka předlohy, která dva roky na to je nacisty popravena.

plakát

Advent (1956) 

Když ptáčka lapají, sladce mu zpívají...vše zavinila krátká filmová role pana Lackoviče, který stihl udělat dítě a pak si ho našla smrt v lese. Zanechává po sobě opuštěnou ženu s malým kloučkem, který jako každý normální kluk hledá kamaráda a přítele na hraní. V bláhové naději ,Františka, jeho maminka nachází útěchu u starého vdovce, kde se však za žádnou cenu nemůže setkat s chápajícím mužem pro sebe a kamarádem pro svého syna. Navíc, když na statku žije další žena, která si myslí na vdovcův majetek, nejspíš i na jeho lásku a cítí veliké nebezpečí ze strany nové partnerky vdovce. Režisér Vladimír Vlček svým příběhem velmi citlivě ukázal nebezpečí takové vztahu, který nakonec končí osvobození Františky a Metoděje z velkého utrpení.

plakát

Akce B (1951) 

Dobrodružné drama plné střílení a statečných hrdinů. A pak že ženy nemají smysl pro humor. Krásně si ze sebe paní Chramostová a paní Hegerlíková vystřelily.

plakát

Alfons Karásek v lázních (1971) (TV film) 

Ještě lepší podívaná, než první díl série o Alfonsu Karáskovi. Pan Menšík v roli žárlivého manžela excelentní, vlastně jen v prvním díle je Alfons Karásek jako lovec žen, další tří dily nesou jeho pověst o svádění a vznikají tím velice zábavné situace.

plakát

Alšův rok (1952) 

Mikoláš Aleš byl ve výtvarném umění tím, kým byl v rámci kulturní politiky 50.let Bedřich Smetana v hudbě a Alois Jirásek v historii a literatuře. Životopisný snímek prezentuje Alše jako umělce oddaného národu a lidovým tradicím. Snímek zachycuje nejdůležitější události oslav "Alšova roku" (na počest stého výročí Alšova narození), jehož koncepci připravoval v první řadě tehdejší ministr školství a klíčová osobnost kulturní politiky, Zdeněk Nejedlý. Komentář namluvila Marie Burešová.

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

Poutavý a zajímavý film, vtipné komentáře, výborné výkony všech protagonistů filmu.

plakát

Anna proletářka (1952) 

Každý kdo sledoval tento film v době jeho vzniku a byl komunistou, musel být naplněn pýchou a touhou. Jen jsem trochu nepochopil název filmu, když o Aničku v něm vůbec nešlo.

plakát

Armádní dvojčata (1937) 

Velice milý a zábavný film ze starých časů. Kde hraje pan Jindřich Plachta a pan Ladislav Pešek, tak tam je vždy o mé bránice postaráno, v tomto snímku exceluje víc pan Plachta.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Jak velký příznivce komiksových příběhů si můžu přát - jen tak dál..velice zdařilý a napínavý seriál