Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

Akta X - Pravda (2002) (epizoda) 

Je mi, jako kdyby mi po devíti letech umřel pes nebo tak něco. Jasný plný počet za 9 (většinou) krásných sérií, za Muldera, Scullyovou, Skinnera, Muže z Pentagonu, Pana X, Maritu, Syndikát, zelené mužíčky... a hlavně za zábavu, nad kterou lze i přemýšlet. Sem tam nás diváky vodili za nos a předváděli všelijaké držkopády, ale pořád to byla velká jízda, ne?

plakát

Ranč U Zelené sedmy (1998) (seriál) 

Vynikající seriál se zajímavým námětem - ale zkuste jím oslovit první (a žel asi ne poslední) generaci těžkých nerdů.

plakát

Ztraceno v překladu (2003) 

Silnější 4* za Murrayho, Johanssonovou (mlask!), Japonsko, Japonce a Santoriho. Trochu mě to evokuje vzpomínky na Terminál (obsah) a Collateral (forma). Takhle nějak by měl vypadat minimalistický film 21. století. EDIT: Prd! Přes noc mi Lost in Translation krásně civalovsky prohučel hlavou, a nevím, co více po filmu asi tak chtít = zvýšeno na 5. Jooo, nikdy nehodnoť snímek takhle z voleje...

plakát

Okno do dvora (1954) 

Protože jsem protřelý sběratel a starý okenní šmírák, zakoupil jsem si z plezíru teleobjektiv Jamese Stewarta, a rozhodl se na něj navnadit 8 GB remasterovanou verzí tohoto mistrovského díla, pročež jsem se rozhodl překomentovat svůj původní canc, porozený l. p. 2008. Přestože film zestrál o dalších osm let, zůstane pochvalný. Kvalita dialogů, intelektuální náboj babochlapského dramatu Stewart v. Kelly, velmi velký důraz na detail, skvěle zachycená atmosféra padesátkového sídliště plného zajímavých karikatur jako by nehodlaly zestárnout. Super práce s kamerou, světlem, barvami a stíny také není ničím, co by mělo zajít a zevšednět z pátku na sobotu. Velmi špatný je bohužel samotný závěr včetně laciného pádu, který dnes vypadá jako velmi blbá práce v Photoshopu, nicméně z 95% je film fantastický. Pokud někomu závěrečná pranice přijde laciná a směšná, je to jeho názor, nicméně vystavovat oči takovému "blesku" není vcelku žádná prdel. Vlastně není o co stát. Oči to opravdu slušně dezorientuje.

plakát

Mlha (2007) 

Skvostné, jako ostatně všechno od F. Darabonta.

plakát

Spáči (1996) 

Dobře zpracované divácky vděčné téma a nebo taky o něco slabší Shawshank říznutý Tenkrát v Americe a Tajemnou řekou s hodně našlapanou první hodinou. Cítím se poznamenán a nezapomenu -- 90%. Plus zajímavá role pro De Nira.

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Nepochybně kultovní pakárna. Nejlepší na ní jsou beztak ty bohorovné až cynické reakce pozemšťanů na podzemšťany a naopak (Měl si vzít šálu, ještě na tom koštěti nastydne! | Slíbili mi vaše ucho. Potřebuju si ho vyvařit...). A v čarodějnickém podsvětí by člověk hltal tamnější mytologii doslova každou sekundu. :-) Vidíte?! Krávy... Taky jsem přepracovaný. :D

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Who needs a monster. Ještě teď suším posrané a pochcané gatě.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Senzační úlet. Ještě že je David Lynch takové "pako".