Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

MR 73 (2008) 

Teploučký, životem tepající noireček, který, nutno podotknout, život z 90% bere a pouze z 10% dává. Zejména konec je skvostný, brutální noirová atmosféra se pak postará o to, aby se některé mírné vykonstruovanosti hodně komplikovaného příběhu moc nedraly na povrch. Přirozeně teď hodnotím hlavně pocitově, ale - chutnalo mi! Kromto, Olivia Bonamy je ta nejženštější Francouzska, kterou jsem na plátně viděl od dob, kdy dětinská Audrey Tautou lítala po Montmartru.

plakát

Muž a jeho pes (2008) 

Naprosto postradatelné (ne)umění. Přišlo mi, že kromě Belmonda (ať zdravíčko slouží!) neumí na place nikdo z dotyčných hrát. Mimoto, dýl než hodinu pro jakýsi děj a napětí opravdu drepsit na místě nehodlám. Stává se (mi) to málokdy, ale tentokrát z Francie do českých trafik přilítlo pěkné hovno.

plakát

Náš vůdce (2008) 

Film-provokatér, který mi rozhodil sandál vo velkom štyle, a proto jsem ho odměnil tak jak jsem ho odměnil. Divák si možná uvědomí, že některé podstatné prvky autorkracie (všimněte si, že to zní mnohem líp než diktatura) můžeme vidět kdykoli vystrčíme paty z baráku, a že se ještě za pět minut dvanáct jeví jako moc fajn věc. Vždyť ještě když ten árijec z Napoly rozflákal nos své prostořeké klapustýně, považoval jsem to za jedno z nejmírnějších řešení. Holt je mi 24, nudim se, necítím žádný zeitgeist a jsem tedy manipulovatelný. A je mi to nejspíš všechno u rekta.

plakát

Nestyda (2008) 

Překvapivě koukatelné i při totální absenci pointy či nějaké pořádné linie, při Macháčkových šukacích eskapádách jsem se celkem nasmál, i když ochránci zvířat z tohoto nestydatého filmu asi dvakrát odvaření nebudou, viz fotbálek se želvou... Druhá polovina ale není tak kvalitní jako ta první, kdy Macháčkovi jakoby trochu došel dech a už NESTYDU nestačí dál táhnout (50%).

plakát

Nouzový východ (2008) 

Těžkotonážní a nelehko rozdejchatelný film, všechna čest, akorát doufám, že tyhle překážky, kterým museli v "blbé náladě" přežívající Wheelereovi řešit, nebudou pro mě nikdy relevantní. Zejména Kate Winslet, ač ne dvakrát přitažlivá, hraje opravdu na úrovni, jen jsem toho názoru, že něco jako "já tě budu živit a ty si mezitím hledej svou cestu" by žena v dané době na daném místě z pusinky nikdy nevypustila, to naprosto neodpovídá době, pane Mendes. Jeden z těch vydařenějších očekávaných filmů roku 2008.

plakát

Odpor (2008) 

Slabé, fňukavé a tak trochu vykastrované zpracování potenciálně silného a přitom neotřelého prostředí, často studené jako psí čumák, ba až jako zima v běloruských lesích. Některé momenty jsou nechtěně neuvěřitelně vtipné, jako třeba lesní svatba, kdy nějaký Robin Hood junior předstoupí před mladé a chtivé ruské diouča, cosi zakoktá a diouča mu vzápětí padne kolem krku, jako že je vymalováno. To věru někdy vyzkouším. Anyway, není už ta WW2 kreativně vyčerpaná? :(

plakát

Oko bere (2008) 

Typická čtyřhvězdičková zábava pro všechny bez výjimky (taky se na jedné z mých posledních absolvovaných přednášek šířila laptopy rychlostí prdu :-)), a to jsem byl proti filmu dlouho vyloženě biased. Scénář je klasicky blbej jako klika od záchodu, ale v případě 21 je to vlastně jedno. Zato Sturgessík je opravdu, opravdu sympatický. "You can't always get what you want" song na konci potěšil velmi.

plakát

Oko dravce (2008) 

Skutečně cool způsobem natočená limonáda a hovadina, která odsejpá - a to se počítá. Přičemž mě nezaujal ani tak LaBeouf nebo Monaghanová, nýbrž B. B. Thornton v opravdu povedené roli.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Benjamin Button mě, když už ne úplně roz*rdal, tak "jen" dostal. Trvalo mu to sice nejmíň 2 hodiny, kdy mi nezbývalo než mistrovi v ubrebtaném, pso-čumákoidním "úvodu" flegmaticky důvěřovat, ale co naplat. Fascinující finální třetina, kdy Kate "dorostla a předrostla" Brada, mi přišla naopak příliš krátká, nad níž zamyšlení musí být pro každou inteligentní a/nebo citlivou a/nebo životem ošlehanou duši čirou depresí - ne, nikdo normální by dozajista nechtěl žít jako Benjamin Button. Jak moc hezky napsal Lima, babičky a dědečkové si, jak pevně věřím, popláčou. Prakticky dokonalý vizuál, kulisy a pastelčičková atmosféra je u Finchera už samozřejmostí, každý to vidí a netřeba ji rozvádět. :-)

plakát

Pochyby (2008) 

Film mimořádně závislý na kvalitních hereckých výkonech, zejména pak Meryl Streep, jedné z nejlepších hereček své generace (ne-li vůbec nejlepší). Zbytek je "jen" chytře napsaný, ale průměrně natočený příběh z mě nesympatického, osobnost sterilizujícího prostředí. A s nulovým vývojem postav (mrcha zůstane mrchou, hysterická dobračka hysterickou dobračkou apod.).