Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (405)

plakát

언프리티 랩스타 (2015) (pořad) 

Od začátku bylo jasné, že Jessi a Cheetah jsou nejlepší, ostatní soutěžící jim stěží sahaly po kotníky. Mile mě překvapila Yuk Jidam a Tymee, která vypadala velice sympaticky. Zato Jimin a její otravný "charismatický" hlas mi lezl na nervy a její semifinálová píseň Iron puss zněla hodně pozérsky a rádoby gangster. Chvílemi program působil jako fraška, ale Jessi a její prořízlá pusa občas zčeřily vody a v semifinále se konečně rozjela show na plný pecky. Škoda, že až v semifinále. P. S. Mrzí mě, že se Tymee nedostala do semifinále. Zároveň chci přidat komentář k Unpretty rapstar vol. 2. Pokračování bylo jedině kvůli Trudy, aby se proslavila. (Před show podepsala s agenturou smlouvu, některé scény byly sestříhané, aby se zakryly její chyby. Yezi v rozhovoru prohlásila, že show měla scénář a vědělo se dopředu,kdo vyhraje.)Tahle arogantní "wannabeblackfakeyoonmirae" piča mě neustále vytáčela. Celá show byla jedna velká fraška. A navíc hrozný Product Placement. Jediná tři pozitiva: Gilme, Yezi, Kittyb. Momentálně začala Unpretty rapstar vol. 3, uvidíme, jestli bude lepší.

plakát

Absolvent (1967) 

Začátek vypadal dost slibně, bylo v něm cosi Kafkovského. Vlastně jsem film hltala do chvíle, kdy Benjamin políbil Elaine, pak to šlo všechno z kopce, o trapném happyendu ani nemluvě. (Vůbec to, že se do sebe tak zamilují po prvním nepodařeném rande, nedává smysl.) Daleko víc by se mi líbilo, kdyby hlavní hrdina dále řešil svou "existenční krizi" a dál se stýkal s paní Robinsonovou, která mi přišla jako daleko zajímavější postava než Elaine, ráda bych znala její příběh. Mám skoro až pocit, že někdo vzal dva odlišné filmy se stejnými herci a slepil je k sobě. Benjamin je navíc na konci velmi otravný, na jeho pronásledování Elaine a hysterickém křiku nevidím nic romantického.

plakát

A Familiar Stranger (2022) (seriál) 

Tento seriál mě mile překvapil, takže jsem mu nakonec udělila čtyři hvězdičky. Zápletka je obstojně zpracovaná, velmi příjemně mě překvapila stopáž - do necelých dvanácti minut se vleze vše podstatné a na rozdíl od klasických 40 minutových epizod čínských dramat tu chybí vycpávkové scény, což je jedině dobře.

plakát

Agáta Jaromíra Soukupa (2022) (pořad) odpad!

Obrovské zklamání. Čekala jsem spíše reality show plnou fingovaného drama, hádek, luxusních dovolených a Soukupa snažící se působit jako romantický milovník. Místo toho koukám, jak Soukup sotva pustí Agátu ke slovu a musí všechno mansplainovat a do všeho jí kecat. O Soukupovském humoru ani nemluvím. Těšila jsem se na tu prasárnu zbytečně, nedá se to žrát stejně jako Agátina rajčata.

plakát

Ahoj, mami (2021) 

Film je upřímný a je z něj cítit, že ho Jia Ling věnovala své matce. Bohužel mi čínský humor nesedl, bylo tu hodně cringe momentů, ale jako oddechovka dobrý.

plakát

A jak to bylo dál... - A pak zničehonic (2021) (epizoda) 

Carrie hostuje v neskutečně trapném a nevtipném podcastu, Miranda ztratila veškerou výřečnost, Charlotte v první epizodě neudělala vůbec nic a Samanthu podivně odklidili. Nic z toho, co o rozkolu čtyřky řekli, nedává smysl. Uvidím, jak to bude dál.

plakát

A jak to bylo dál... - When in Rome (2021) (epizoda) 

Hahaha, seriál je trochu nebinární a nebojí se to říct nahlas a komentáře na ČSFD se můžou z toho zbláznit. Jinak díl nic moc, standup mi nepřišel vůbec vtipný a dát mu tolik prostoru byla chyba. Kdyby tam nebyl, dala bych čtyři hvězdy.

plakát

Akira (1988) 

Samo o sobě dobré, ale když srovnám s Ghost in the Shell, je to jen bezduchý akčňák, který se navíc dost času spíš vleče.

plakát

Alchymie duše - 빛과 그림자 (2022) (série) 

Po zhlédnutí třetí epizody jsem se rozhodla dál nepokračovat, protože mi seriál už nemá co nabídnout. První série se odehrávala v zajímavém světě, většina postav byla sympatická a jejich city uvěřitelné. Druhá série nic nového nepřinesla - zápletka působí trochu jako vykrádačka z Goblina, scény nedávají smysl. Magický svět nám hapruje - začíná mi připadat, že si kouzla a pravidla jejich používání ledabyle cucají z prstu, jak se jim hodí. Žádná zajímavá postava nepřibyla a ty staré a otravné bohužel zůstaly. Co mě nejvíc trápí je, že vztahy mezi hlavními postavami, které dělaly první sérii tak dobrou, jsou pryč. Trio přátel Park-Seo-Jang se spolu prakticky nebaví, bláznivá dynamika mezi Mu-dueok a Jang Ukem zmizela, milostná zápletka mezi dvorní dámou a bývalým vrchním Songrimu byla prakticky vyřešena,...atd.

plakát

Amal (2015) 

Co nám film chtěl říct? Proč se jmenuje po dívce, která v něm nehraje žádnou podstatnou roli? Ve filmu se sice o něčem mluvilo, ale nic jsem se téměř nedozvěděla, pouze jsem sledovala cizí osudy bez vysvětlení.