Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy

Recenze (16)

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Prequelová seriálová dokonalost. Stejně skvělá jako původní BB – a v něčem i lepší! Naprostá ojedinělost krásně sedící do originálního universa, které navíc brilantně rozšiřuje a obohacuje, aniž by ho jakkoliv narušila či poškodila. Co víc si přát? *****

plakát

V zajetí (2020) 

Užíval jsem si ten – od ústřední dvojice – suprově zahranej hnus na za mě opravdu odpudivější téma, než dokáže nabídnout kdejakej jinej bubu horor... dokud nepřišel rádobykonec po tom skutečným, kterým se to mělo imho uzavřít. Vyznělo by to líp. Takhle to akorát podkopalo samo sebe... a to v podstatě bezdůvodně. Kruh by se totiž uzavřel a ne že se v něm bude bloudit dál. Z původně solidních čtyř teda rázem na průměrné tři ***. Tak či tak nepříjemná záležitost a výkony Sarah Paulson i Kiery Allen zaslouží pozornost.

plakát

Duna (2021) 

Přes skvěle zmáknutou technickou i uměleckou stránku, přes vizuální velkolepost a impozantnost, přes fascinující svět/y, rody a jednotlivce... přes to všechno je Duna upřímně docela nuda. Táhnoucí se jak žvejkačka na Xanaxu... Uvidíme, co přinese pokračování, zatím ale trochu zklamání. ***

plakát

Be Here Now (2015) 

Od prvních okamžiků mi byla Andyho žena bytostně nesympatická... uniká mi, proč zrovna oni dva byli spolu. Nehodlám tu každopádně spekulovat a nehodlám ani hodnotit – jak jejich volby, tak celkově tento počin. Každopádně jedno bylo a je evidentní – Andy Whitfield byl bojovník před kamerou i za ní. Spartaka jenom nehrál, Spartakem byl.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Vztah člověka se psem a psa s člověkem... Ne nadarmo se říká, že pes je člověka nejlepší přítel. Věrnost nadevše. Dojemné.

plakát

The Poughkeepsie Tapes (2007) 

Mé hodnocení je velmi ovlivněno faktem, že jsem předem nevěděl, do čeho jdu. A že jsem byl překvapen... dost nemile. Ne fakt, tohle byl šok větší než Srpski film (tam to byl spíš šuk, ale kuš s tím...). Zvráceností to bylo pro mě ještě horší, sugestivnější a hrůznější. Fakt jsem byl hluboce znepokojen z toho, cože to vlastně sleduju. Velmi uvěřitelné – až na pochybnou bezchybnost. To mi vrtalo hlavou od první „akce“. Plus to, že jsem o tomhle neslyšel... až po skončení jsem si zjišťoval, jak to ve skutečnosti bylo či nebylo. A upřímně mě to i dost uklidnilo... Nicméně vědět to od začátku, určitě by mě to tolik nezasáhlo a určitě bych si to tolik „neužil“. Bylo by to něco mezi třemi a čtyřmi. Takhle je to 5*. Takže pro fanoušky psycho krimi snuff počinů bych doporučoval stejný postup.

plakát

V zajetí rychlosti (2005) 

Úžasný příběh, úžasný film a úžasný Anthony Hopkins jakožto jezdec Nejrychlejšího Indiána Na Světě! *****

plakát

Donnie Darko (2001) 

?!?!? Dle potenciálních výkladů a jejich vyznění buď 4* nebo 5*. Stejně jako u nich ale nejsem rozhodnut, proto nehodnotím.