Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (43)

plakát

Děkujeme, že kouříte (2005) 

Ten chlap (Aaron Eckhart) mi neuvěřitelně připomíná mého kamaráda, který každého přesvědčí o všem. Už jen kvůli tomu se mi film líbil.

plakát

Bezstarostná jízda (1969) 

Zajímavá "reklama na Ameriku" prostřednictvím dlouhých road záběrů plus zajímavá myšlenka.

plakát

Soupeři (1977) 

Nádherné obrazy krajiny bych si zastavil a pověsil na zeď.

plakát

Kostnice (1970) 

Viděl jsem ukázky doprovázené cynickými slovy paní průvodkyně, a tak jsem se těšil na cynický a morbidní film. Ale když jsem viděl film doprovázený dlouhou monotonní písní, tak mě vůbec nezaujal. 2,5*

plakát

Náš vůdce (2008) 

Velmi zajímavý snímek, který je až nepředstavitelně podobný filmu Hitler: Vzestup zla. Režisér si vyhrává s celým snímkem do detailů (titulky pro každý den jsou až zbytečně propracované), ale zároveň si hraje s různými žánry (hororově natočená scéna Karina odchodu ze školy - jen ilustruje jak režisér filmu může manipulovat s diváky, a je to tu zase). Jsem rád, že mi škola umožnila zhlédnout takovýto film (a vůbec nechápu tak debilní český název). 4,5*

plakát

Casablanca (1942) 

Bezvadně dynamické od začátku, kdy je divák okamžitě vtažen do děje, až do konce s legendárním odletem letadla. Na film jsem díval hlavně proto, abych pochopil některé scény z Allenova Zahraj to znovu, Same, ale musím uznat, že originál je mnohem lepší. Humphrey Bogart, národností opilec, je to nejlepší co jsem viděl.

plakát

Katyň (2007) 

Prvních 100 minut absolutní průměr s několika nudnými pasážemi a zdlouhavým vyprávěním krátkých úseků děje. Část o pronásledování příslušníku rodin zajtců je naopak dynamická a tedy i více obsáhlá a závěrečné minuty s nasledujícími hluchými titulky strhující. Polské vyrovnání se s historickým traumatem není tak velkolepé (jako třeba Četa nebo Apokalypsa u Američanů), ale i tak dokáže zaujmout a překvapit. 3,5*

plakát

Odpor (2008) 

Výborná trojice hlavních herců, pohodová hudba přesně sedící k obrazu, přijatelný střih, na druhou stranu jednotvárná výprava stále stejného lesa a zdlouhavý děj. Přesto kvalitně odvedená práce, i když s klíšé nakonec. Celkově 7/10.

plakát

Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (2008) 

Začátek filmu pokračuje v monotonnosti prvního dílu. Na druhou stranu film už není kombinace žánrů, ale jednoznačný pohled na Mesrina a jeho chování. Konec (Mesrinův odjezd kamsi?) poddaný z druhé strany je mistrovské dílo. Viděl jsem úplně tu samou napínavou scénu nazačátku prvního dílu a na konci druhého to stejné a ještě napínavější. Napětí a atmosféra (například scéna, kdy píše na stroji: nikdy jsme neviděl tak zábavně natočenou scénu OBYČEJNÉHO psaní na stroji) dotvářená skvělou hudbou jsou předpoklady pro skvělý a brilantní snímek, ale škoda prvních tří hodin filmu, které ho tlačí dolů.

plakát

Veřejný nepřítel č. 1 (2008) 

Podle mě je první díl slabší než druhý. Lepší než v druhém díle jekaždopádně výprava (je to asi tím, že první díl je o větším časovém rozmezí Mesrinova života než druhý). Temnost konce 50. let, barvenost "lepších časů v Kanadě" a honička v Monument valley byla prostě genialní. Vincent Cassel hraje tak výborně, že si člověk pomyslí, kde sakra vyhrabali Mesrina. Přesto je film tak něják monotonní ve smyslu loupež->vězení->útěk->svoboda->loupež, samozřejmě (pevně věřím) že to tak asi bylo, a tak s tím tvůrci nemohli nic udělat. Připadá mi navíc, že je to kombinace žánrů (přesně: Akční / Krimi / Drama / Thriller), která není ani v jednom směru dotažená do konce.