Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obsahy (22)

Oddanost

Oddanost (2022)

Natočeno podle stejnojmenného knižního bestselleru. Film vypráví skutečný příběh dvou elitních stíhacích pilotů amerického námořnictva, kteří pomohli zvrátit vývoj v nejbrutálnější bitvě korejské války – Jesseho Browna (Jonathan Majors), prvního černošského letce v historii námořnictva, a jeho spolubojovníka a přítele Toma Hudnera (Glen Powell). Jejich hrdinská obětavost a trvalé přátelství z nich nakonec udělaly nejslavnější wingmeny námořnictva.

Angličanka

Angličanka (2022) (seriál)

Aristokratická Angličanka lady Cornelia Locke (Emily Blunt) a bývalý zvěd Pawnee Eli Whipp (Chaske Spencer) se setkávají uprostřed Ameriky roku 1890, aby společně prošli násilnou krajinou postavenou na snech a krvi...

Pluk mizerů

Pluk mizerů (2022) (seriál)

Dramatický příběh o tom, jak za mimořádných okolností v nejtemnějších dnech druhé světové války vznikla jednotka SAS. Seriál je natočen podle stejnojmenného knižního bestselleru Bena Macintyra.

Zelenáč

Zelenáč (2021)

Když okolnosti nedovolí nadějnému motocyklovému závodníkovi Nickymu (Matteo Simoni) dojít naplnění svého snu stát se úspěšným v tom, co má nadevše rád ,věří, že koučováním svého 15letého synovce Charlieho (Valentijn Braeckman) se mu to podaří. Vychází však najevo, že rozdílnost povah je mnohem větší překážkou, než si Nicky původně myslel... V drsném světě motocyklových závodů je sebevědomí klíčovou kvalitou a jeho ztráta se promění v noční můru.

W pustyni i w puszczy

W pustyni i w puszczy (1973)

„Pouští a pralesem“, popisuje dobrodružnou pouť čtrnáctiletého polského chlapce Staše a osmileté Angličanky Nel po africkém kontinentě. Příběh zasazený do osmdesátých let dvacátého století, začíná únosem dětí egyptskými povstalci. Díky chlapcově odvaze se dvojici podaří uprchnout do vnitrozemí. Dlouhé měsíce putují napříč černou Afrikou, prožívají mnoho strastí a překonávají nejedno nebezpečí.

Krik tišiny

Krik tišiny (2019) (TV film)

Blokáda v Leningradu, zima roku 1942 se chýlí ke konci. Lidem však ubývá naděje. Mladá žena Nina (Světlana Smirnova-Marcinkjevič) se snaží evakuovat, ale s malým synem, oslabeným hladem, ji nikdo nechce pomoci – dítě může každou chvíli plakat a přitahovat tak nechtěnou pozornost. Nina si uvědomí, že její syn blokádu nemůže přežít. V zoufalství tak učiní hrozné rozhodnutí – odejde a nechá Míťu napospas všemu, samotného v prázdném bytě. Objeví ho však dospívající dívka a slíbí sobě i jemu, že přežijí. Vydává ho za svého bratra, zajistí mu dokumenty a stanou se tak rodinou...

Hurikán

Hurikán (2018)

Hurricane: Squadron 303 je příběh skupiny odvážných Poláků, kteří v druhé světové válce bojovali v oblacích nad Anglií, a to nejen aby udrželi Velkou Británii svobodnou od nacistů, ale také aby udrželi při životě svoji představu o vlastní svobodné zemi, která existovala ve své moderní podobě již téměř dvacet let, než byla rozdrcena čelistmi Německa a Sovětského svazu. Vyzbrojeni stíhačkou Hurricane a pod bedlivým dozorem z počátku neochotného velení  RAF svádí svůj boj za svobodu...

Bockerer

Bockerer (1981)

Filmová adaptace stejnojmenné divadelní hry zachycuje úsměvné i tragické příhody vídeňského řezníka Karla Bockerera, jehož téměř švejkovský charakter se vzpírá přijmout novou životní šanci danou připojením Rakouska k Velkoněmecké říši.

Hotel - Hotel

Hotel - Hotel (1983) (epizoda)

Původně "pilot" následného seriálu podle bestselleru Arthura Haileyho. Hotel St. Gregory v San Francisku patří mezi nejlepší hotely na světě. Jeho majitelkou je paní Trentová (Bette Davis), která si zakládá na tom, aby se všichni hosté cítili spokojeně a bezpečně - bez ohledu na své společenské postavení. Tento cíl jí pomáhá realizovat ředitel hotelu Peter McDermott (James Brolin), energický, ale diskrétní muž, který má dokonalé pochopení pro často velmi originální rozmary a problémy svých hostů...

Life with Louie: A Christmas Surprise for Mrs. Stillman

Life with Louie: A Christmas Surprise for Mrs. Stillman (1994) (TV film)

Komik Louie Anderson vypráví příběh jedněch Vánoc, když jako dítě vyrůstající ve Wisconsinu spolu se svým otcem přinesli vánoční radost ženě, která, jak se zdálo, o ni dávno přišla... Natočeno před později uváděným seriálem Life with Louie (1995-1998)

Jeden jako druhý

Jeden jako druhý (1978)

Jeden je bohatý obchodníček, druhý jeho naprosto shodné dvojče... I dobře utajované zálety mohou mít nečekané následky.

Šest z Alcatrazu

Šest z Alcatrazu (1987) (TV film)

Televizní zpracování útěku šestice vězňů z vězení "Skála" v Alcatrazu, který se odehrál 2. května 1946. Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Clarka Howarda. Vůdcem pokusu o útěk, jehož výsledek se do historie zapsal velkým množstvím prolité krve, byl Bernard Coy odsouzený k 25 letům za bankovní loupež.

Nahoře a dole

Nahoře a dole (1959)

Hlavními hrdiny této britské komedie jsou mladí novomanželé Richard a Kate Barryovi, kterým otec nevěsty a současně ženichův nadřízený značně komplikuje život. Požaduje totiž uspořádání večírku pro klienty firmy, a také pořízení si služky.Na scéně se tak objeví mladá Italka Maria a tím se rozjede dlouhý řetězec neuvěřitelných situací...

Milování

Milování (1970)

Výtvarník Brooks Wilson má ženu a dvě děti.Jeho život je podle něj nudný. V práci marní talent, a je jistě schopen dokázat více. Není spokojen ani v manželství, a proto hledá příležitosti pro zpestření i jinde. Atmosféra filmu je vykreslena v prostředí rušného Manhattanu a kontrastuje s ospalým poklidem předměstského Connecticutu.

Ocelová past

Ocelová past (1952)

Jim Osborne, asistent ředitele v bance, podlehne touze po penězích.Jeden pátek, když je v bance sám, otevře trezor, ukradne 500 000 dolarů a naplánuje světlé zítřky pro svou rodinu. Jenže manželka Laurie se na věc dívá poněkud jinak. Po zjištění, kde se peníze vzaly, Jima opustí.To ale povedený lupič nemůže dopustit. Proto je čas peníze vrátit. Jenže pondělí, kdy banka opět otevře, je takřka za dveřmi...

Zrazení

Zrazení (1954)

Clark Gable se tentokrát představí v roli nekompromisního spojeneckého agenta P.Deventera, který jde jako buldok za odhalením německého špiona, kvůli němuž zahynulo mnoho statečných příslušníků holandského odboje.

Vždy věrný

Vždy věrný (2001) (TV film)

Po natočení Zachraňte vojína Ryana se S. Spielberg rozhodl produkovat v rámci svého studia Dream Works seriál z prostředí soudobé námořní pěchoty. K natočení nakonec nedošlo. Vznikl celovečerní snímek (pilot), natočený v proslulém výcvikovém táboře na ostrově Parris v Jižní Karolině.

Campbellovo království

Campbellovo království (1957)

Adaptace stejnojmenného románu od Hammonda Innese. Bruce Campbell (Dirk Bogarde) zdědí "Cambellovo kralovství" v kanadských Skalnatých horách po smrti svého dědečka. Ten předčasně zemřel za nejasných okolností. Bruce věří, že najde naftu, kterou dědeček spatřil na svém pozemku a očistí tak jméno své a své rodiny, když byl jeho dědeček neprávem shledán vinným z podvodu a zfalšování ropného průzkumu. Owen Morgan (Stanley Baker) je šéfem firmy, která staví přehradu, jež po dokončení "království" zatopí. Je to závod s časem, kdy Bruce musí prokázat, že nafta na pozemku byla dávno před započetím prací.Brzy bude však přehrada dokončena a času již není mnoho.

Takový je život

Takový je život (1986)

Příběh o životní krizi i o stárnutí jako neodvratné fázi života. Přestože je nevyhnutelné a předvídatelné zaskočí mnohé. Tak i kalifornského architekta H. Fairchilda (J. Lemmon). Ačkoli má zdánlivě vše, trápí ho úzkost z budoucnosti. Nadcházející oslava šedesátin probouzí začínající hysterickou hypochondrii.

Nahá pravda

Nahá pravda (1937)

O tom, jak až rozvod přesvědčil manžele, že se mají doopravdy rádi. C. Grant a I. Dunn v prvním ze tří společných filmů.

Reklama