Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (349)

plakát

More (1998) 

Myslíte si, že sláva a úspěch znamená automaticky štěstí? Mrkněte se na tento parádní kraťas a přesvěčte se sami (viz http://www.gethappy.com/more1.html). Mimochodem, hudební doprovod od New Order nemá chybu!

plakát

Jackass: Film (2002) odpad!

Opravdu neshledávám nic vtipného na sledování toho, jak někdo zvrací, sere, požívá svoji moč, padá, nechává si ubližovat či ubližuje jiným. Inu, pro slávu a prachy se dá natočit všelicos, že?

plakát

Dvojí život Veroniky (1991) 

Film prakticky bez děje a přesto mě udržel v koncentraci po celou stopáž. Ovšem mé dojmy nejsou tak jednoznačné. Na jednu stranu fantastická kamera, skvostná režie, poetičnost a nutkavost k přemýšlení, na stranu druhou musím říct, že na první zhlédnutí jsem měl problém všechny ty pocity vstřebat. Nejspíše se na Dvojí život Veroniky kouknu ještě jednou a posléze se k hodnocení možná vrátím. Zatím tedy 4*.

plakát

Věznice (2000) 

Buscemi je výborný herec, ale jako režisér mě moc nepřesvědčil. Věznice je velice nevýrazným snímkem, s průměrným dějem a ne příliš působivě vykresleným prostředím. Herecké obsazení je sice špicové, ovšem i tak se nedokážu ubránit dojmu, že výsledkem je pouhý šedý průměr na poli vězeňských filmů.

plakát

Děsnej doják (2006) 

Ta hvězička, kterou tomuto filmu dávám, je ale hodně s odřenýma ušima. Prakticky 90% filmu se totiž skládá z totálně trapných a nevtipných scének, které na sebe prapodivně navazují ve snaze zparodovat co nejvíce filmů. Těch zbylých 10% je alespoň jakž takž vtipných a tato cifra je i pomyslným hodnocením, jenž tomuto snímku uděluji. (P.S.: pokud se těšíte na Carmen Electru, tak té se dočkáte až v poslední minutě před titulkami).

plakát

Teror ve vlaku (2002) odpad!

Tak nevím, zda se mám smát, či plakat. Tenhle snímek je totiž tak příšerný, naivní a plný nesmyslů, až je to vtipné, kdybych však měl zahodit škodolibost a posoudit jeho kvalitu samotnou, tak i označení jako "C film" mi připadá dost vysoké. Ještě si neodpustím poznámku k Van Dammovi - tenhle chlapík možná dobře ovládá bojové umění, ale jako herec se mi osobně zdá být absolutně nemožný a necharismatický. Z toho lze vyvodit, že filmy s Van Dammem jsem nikdy neměl příliš v lásce a Teror ve vlaku na tomto faktu nic nemění.

plakát

Re-Animátor (1985) 

Zpočátku slibně vypadající hororová komedie, ze které se však vyklube docela ubohá a ne moc zábavná záležitost plná trapnosti a nevkusu. Závěrečná bitva v márnici patří mezi mé "favority" v nejtrapnějších scénách všech dob.

plakát

Zlomené květiny (2005) 

Krásné pohlazení po duši, jen co je pravda. Jarmush natočil nádhernou, lehce melancholickou a příjemně vtipnou podívanou, která, ač je ve velice poklidném tempu, chytne a nepustí. Velký díl na celkové kvalitě snímku má samozřejmě famózní Bill Murray, kterému role náramně sedla. Otevřený závěr filmu nechávající prostor pro divákovu fantazii je jen třešničkou na tomto velice chutném dortu.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Tak mám takový dojem, že jsem zhlédnul úplně jiný film, než který zde drtivá většina uživatelů hodnotí. Právě díky nelichotivým recenzím a komentářům jsem byl připraven na opravdový propadák, u kterého se budu na 2,5 hodiny trápit nudou a u kterého budu bědovat nad zmařeným potenciálem příběhu a hereckého obsazení. Jsem nakonec velice rád, že jsem se ničeho z výše uvedeného nedočkal, naopak, film mě od první do poslední minuty vcucnul do děje, herci dle prapůvodního očekávání nezklamali, dále bych pochválil s citem použité flashbacky, kameru podtrhávající mysteriózní vyznění a krásnou hudbu. Hvězdičku strhávám za poněkud překombinovaný příběh, dějových zvratů je tu tolik, až mi z toho létala hlava kolem (zde bych si však dovolil poznámku, že knihu jsem nečetl a tudíž nemůžu říct, jak moc se liší dění v knize a na plátně), dále mi krapet vadila nadlidská předvídavost hlavního hrdiny. Jinak nemám, co bych vytknul, a proto dávám poctivé 4*.

plakát

Mission: Impossible III (2006) 

První dva díly jsem doposud neviděl, takže mi chybí srovnání. I tak bych ale řekl, že M:I 3 je výborným pokračováním. Velmi se mi líbí zpracování akce, která sice nepůsobí tak bombasticky jako například u Bayových filmů, přesto je, díky fantastické a originální Abramsově režii, opravdu strhující. Dalšími klady filmu jsou herci (kromě Cruise si nemalou pozornost zaslouží P.S. Hoffman), různé technické vychytávky agentů, svižný děj a celkový šmrnc. To vše z M:I 3 činí jeden z nejlepších akčních filmů poslední doby. Silné 4*.