Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (41)

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Strike - tvl takhle si představujou příběhy tak 11ti letý kucí... Jake se celou dobu tváří skoro jak Mr.Bean takže permanentně přemýšlím jestli to neměla bejt parodie ve stylu Žhavejch výstřelů. Bitka- kecy - bitka - kecy atd. Do toho vyhrává jižanskej rock ale Jeff Healey to není. Celý je to tak stupidní a naivní až to bolí. Ztráta času a místa na hadru. Jediný plus je že jsem si u toho ostříhal nehty na haxnách. Fakt mám po tom chuť si pustit starýho dobrýho Švejzýka.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Začalo to nadějně ale ve finále promrhaný potenciál. Ritchie tak nějak recykluje sám sebe ale nějak se to celé rozplizne v monotónní opakovačku která se za každou cenu snaží být zamotaná ale chybí tomu druhej dech a celý je to trošku na křeč. Není to úplně blbý ale přinejlepším průměr...

plakát

Smrt a další důkazy (2024) (seriál) 

Trošku natažená odpočinková detektivka ve stylu Na nože s Benoit Blanc (Daniel Craig). Nic co by Vás vystřelilo z pantoflí ale rozhodně neurazí. Palec nahoru rozhodně zaslouží vizuál a originalita postav. Konec nechává prostor pro další sérii tak uvidíme...

plakát

Duna (1984) 

V rámci předehry na novou Dunu jsem se chtěl trošku vydráždit touhle starou páč jsem od dob svého fakanství měl v hlavě že to bylo boží. Teď v roce 2024 to vidím jako obrovskou chybu. V tom filmu je špatně snad úplně všechno - hudba ekl totálně poplatný době a navíc mě šokuje a rve mi srdce že hudbu dělalo TOTO moje nejoblíbenější parta hudlálistů fakin evr ale hold se mistr tesař utnul.  Vizuál vrchol nevkusu a čiší z toho lacinost (těžko uvěřit že Hvězdné války byly natočeny o 7 let dříve...). Absolutní neherectví všech zučastněných a MacLachlan s tím svým sestřihem je jak robotizovanej igráček, dramaturgie úplně v prdeli, flow děje je jako když jsem si jako malej vzal dva vojáčky a hroudu modelíny a za pochodu jsem vytvářel nějakej jakoby děj souboje "uáá drč grrrrr vrrrn chcípni hajzle". A jak postavy neustále promlouvají k sobě aby divákovi vysvětlili to co scénarista a režisér neumějí v rámci svého řemesla je něco u čeho jsem fakt zatínal zuby. Zbytečně jsem si zkazil vzpomínky - některý věci už by měli spát navždy.

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Totální úlet tohle přirovnávat k Monťákům - možná tvůrce letmo zahlédl minutu a řekl si že něco podobného splácá. Během prvních 5ti minut seriál odhalí vše co ohledně humoru dokáže nabídnout - naprosto předvídatelný laciný a stupidní pseudohumor postavený na kontrastu doby a už se to bohužel nikam neposune. Zdejší hodnocení opět případ pro Máldra a Skalijovou...

plakát

Bod obnovy (2023) 

Obnovte mě ať si ten film nemusím pamatovat... Samozřejmě je naprosto suprčupr že konečně někdo vybočil z národního  kinematrografického standardu a film se neodehrává mezi 1918-1989 a není o tom jak to bylo na pyču za války nebo za komančů a je famózní mít takovou první vlaštovku ale ještě by to chtělo dopilovat pár věciček. A co že by to chtělo pilovat? Originalita - kradlo se kde se dalo ať už jde o vizuál hudbu nebo dějovou linku a nemá cenu to vypisovat páč to tu už mnohokrát udělali jiní. Osobně jediná nová věc byl němý šmelinář  který zobrazoval slova na elektrochrupu. Alespoň já to nikde neviděl ale říkat o filmu že je inspirován těmi velkými bratříčky žánru je flusanec do xichtu když je to jen bohapustej slepenec všeho možnýho i nemožnýho na co si člověk vzpomene že někdy viděl. Taky by bodli hrající herci - když si kluk hraje s igráčkama tak je v tom víc dramatu a emocí než tady. Hádek je vyjímka. Hlavní postava je neuvěřitelně asexuální asižena až mi z ní kulky zase vystoupaly do těla a hádám že slezou tak v červnu. Neuvěřitelně ploché a prkenné výkony. A nekecám asi 5x během filmu jsem se přistihl že jsem nahlas vykřiknul "Ty vole to néé!" jak idiotské momenty tam jsou. Normálně se takhle vůbec neprojevuju takže vlastně mě to nějak emocionálně zasáhlo ale asi ne tím správným způsobem.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Těšil jsem se moc a vzhledem k tomu že většina soudobé filmové produkce jde neomylně do sraček tak jsem se spoléhal že Martin bude Scórovat tak jak to umí - teď akorát nevím kde soudruzi udělali chybu...Řemeslně dokonalé ale co na plat když je to děsně nudné. Stopáž přes 3 hodiny...moje hemeroidy mají teď vlastní hemeroidy a ta oběť za to nestála. Nabušeno skvělými herci ale moc prostor nedostali nebo se to ztrácí v té celkové rozplizlosti. No a můj oblíbený Leontýn jen celou dobu špulí hubu jak nasraný mimino asi aby působil že je těžkej nesympaťák ale působí to spíš komicky a vlastně všichni ostatní ve filmu hrají víc přirozeně než on. Neshledávám jedinou přidanou hodnotu kterou by do toho Leo herecky vnesl - v podstatě to mohl hrát úplně kdokoli. Možná to jako burani z Evropy nedokážeme pořádně docenit a vcítit se - zůstal mi dojem že bylo potřeba ukázat jak byli za velkou louží tenkrát zlí na ty nebohé rudokožce ale teď to vědí a sypou si popel na hlavu jenže mě to je nějak jedno... Nějak od filmu očekávám víc než jen abych se krmil vědomím že jsem shlédl něco o čem se mluví a je to tedy cool. Třetí hvězda je jen proto že jsem cíťa a muselo s tím filmem bejt spousta sraní a práce. Howgh domluvil jsem.

plakát

Napoleon (2023) 

Těsně vedle Skotáku... 158 minut desaturované nudy. Bájný Phoenix taky nelítá tak vysoko jak by mohl a historicky je to docela slušnej PUNK. Jestli má někdo pocit že by se snad dozvěděl o Rimmerovo nejoblíbenějším fašistickém diktátorovi něco nového nebo dokonce snad zajímavého tak Smolíček Pacholíček panstvo... Celé je to emocionálně naprosto bez výrazu jako Žakujův xicht od začátku do konce. Všechno co mohlo být zajímavé a nebylo vynecháno je naprosto stroze šup šup přejeto a spíš se to snaží věnovat zdegenerovanému pseudovztahu s jeho Pepinou ale je to neskutečně nezáživné. Hudba... no nějaká tam byla ale už teď si z toho nepamatuju jedinej motiv tak to asi mluví samo za sebe... Normálně bych asi dal 3 hvězdy ale jelikož takovouhle zbytečnost vyplodil tak zkušenej matador tak nekompromisně 2 a basta. Jestli budete mít chuť na historickou fresku pusťte si radši Barryho Lyndona.

plakát

Bastard (2023) 

Nevím jakýho mongoloida napadne jakýmkoli způsobem tohle přirovnávat ke Statečnému srdci - veškerá podobnost končí u toho že na zemi je bláto. Šílenýho Mikkiho mám tuze rád a jako vždycky byl super ale tahle historická freska už zas tak ne... Vizuál je moc pěknej a smyčcování šmitců taky paráda jen tam nějak chybí ten příběh kterej člověka přiková a trošku rozhejbá emoce. Film o tom že se běžně věci serou a kolikrát s tím nemůžeme dělat ani kulový asi nebude můj šálek protože ty běžný lidský sračky  mám kolikrát sám live takže proč bych na to měl ještě čumět. Netušim nakolik je to věrné skutečným událostem ale působí to na mě jako snaha ukuchtit silný příběh tam kde ani možná nikdy nebyl... šance že bych to někdy v životě potřeboval ještě vidět je asi tak 0 na třetí. Jako bonus ale konečně vím koho měl na mysli Arnold J. Rimmer když mluvil o Králi bramborových lidí.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Šmíra strašlivá... Koukal jsem na to páč to dělal Mel a já ho vždycky měl rád ale tudlencto se teda nepovedlo. První hodina filmu by se vešla asi do 4 minut a i tak by to bylo téměř zbytečný. Prostě flanďák co chce bejt zdravotník a nechce nosit bambitku páč je Vířivý adventista sedmého dne - tečka. Pak konečně do bitevní vřavy a začíná kontinuelní kafilérka která mi asi měla ždímat žaludek a emoce jenže.... jenže to celý vypadá tak ňak divně a naleštěně. Neuvidíte nic co byste už neviděli bambiliónkrát jinde ale důležitý je že to vůbec nevtahuje do děje a herecké výkony se stydím označit za výkony páč ač tam furt lítaj nohy ruce a xichty vzduchem tak partičce vojáčků ta válečná tíseň nejde moc věřit a působí to jak parta Jiskřiček na výletu a fšechno je furt bžunda. Nejde popřít že hlavní postava skutečně existovala a skutečně něco v reálu předvedl ale když ve filmu 60ti kilovej chroust tahá po rozbombardovaný pláni rozstřílený parťáky za flígr rychlejc než já 4letýho outěžka na bobech tak už to moc neštimuje. Při dnešním standardu který předvádí seriálová produkce to chvílema vypadalo i lacině. Každýmu se někdy něco nepovede a Mela budu mít furt moc rád takže alespoň 1 hvězda pro něj. Hodnocení tady mi šíša opět nebere a esli je tohle to co dnes konzumní masy chtějí tak mi nezbejvá než říct jediný ...  "Na tohle už jsem vážně starej"