Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (350)

plakát

Daelibgoon (2017) 

Další průměrný korejský snímek. Tentokrát jsem sáhla po historickém dramatu a ani teď žádná sláva. Lee Jeong-jae a Yeo Jin-goo podali svůj standardní výkon, líbil se mi vývoj jejich postav a vzájemného vztahu, pěkné exteriéry a kostýmy, slušné bitvy a i zajímavý námět, ale bylo to dlouhé a podané celkem nezáživnou formou, takže to místy dost vázlo a sotva to udrželo mou pozornost.

plakát

Till the End of the World (2018) 

Krásné záběry z Antarktidy, sympatičtí hrdinové, vyváženost romantiky a survival, pěkný vývoj postav a jejich rozdílné charaktery, hudba, roztomilí tučňáci a tuleni :)) Líbilo se. Sice mi to připomínalo nedávno viděný film Hora mezi námi, ale i tak se mi na podobné téma hezky dívalo. Neustále se něco dělo, takže to rychle ubíhalo a nenudilo, jak jsem se obávala asi po půlce filmu, kdy jsem si říkala, že už vystříleli snad všechny nápady, ale dali to. Jen teda, co to pro mě zabilo, byla lavina na konci a zničení chatičky. Měla jsem chuť se smát. Přišlo mi to jako klišé. Hodně asijských filmů nekončí happy endem, ale tohle... To načasování mi přišlo až moc. 3,5*

plakát

Balambalambalam (2018) 

Další korejský snímek, který nevybočuje z průměru, spíš je lehce pod ním. Vzhledem k tématu to nemělo ten správný šmrnc, chemie mezi manželskými a mileneckými páry moc nefungovala a femme fatale El Lee taky nebodovala. Jen sem tam něco pobavilo. Velkým překvápkem pro mě ale bylo, že se jedná o jakousi korejskou verzi české komedie Muži v naději. Děj je až na menší obměny hodně podobný a okopčili i některé scénky - kulec a tanga jako gumička do vlasů, houpací křeslo, rozjeté auto v přírodě... Nejspíš tam těch podobností bude víc, ale Muže v naději si už moc nepamatuju. I přesto však musím konstatovat, že česká verze je v tomto případě lepší.

plakát

Yeomlyeok (2018) 

Hm, tak tohle jsem teda nečekala :( Po zkouknutí celkem rozčarování, moc mi to nesedlo, i když námět byl zajímavý. Myslela jsem, že to bude zaměřený na chlápka se super schopnostmi, ale ten po většinu filmu hrál spíš jen druhé housle a šlo hlavně o boje mezi místními malými obchodníky se stavební firmou, která je chce vystěhovat. Taky to bylo dost ukřičený a místy i přitažený za vlasy, hlavně ke konci. Ani jedna postava mi nebyla sympatická, spíš mi lezly na nervy a byla jsem ráda, že to už skončilo a nedrželi se tentokrát dvouhodinového standardu, protože to bych možná šla s hodnocením ještě níž. Na druhou stranu se musí nechat, že trikově to bylo povedené a úplný závěr byl fajn.

plakát

Peace Breaker (2017) 

Korejská verze mi moc nesedla, ale u čínské jsem si říkala, že by mohla být lepší, když v ní hraje můj oblíbenec Aaron. No, bohužel se nestalo, dopadlo to asi nastejno. Pár scének pobavilo, Aaron fajn jako vždy, ale ten příběh mě prostě moc nebaví. Co si vybavím, Číňani se dost drželi korejské předlohy, takže to v ničem nepřekvapilo a nebylo tam nic extra, kvůli čemu by se mi to líbilo víc než původní verze. Až teda na závěrečnou písničku, když najde prašule, ta byla super.

plakát

Kung Fu Traveler (2017) 

Celkem mě to překvapilo, podle hodnocení a komentářů jsem to čekala horší. Dalo se na to koukat a část v historické Číně byla fajn, až teda na závěrečnou bitvu s "vizuálními efekty". To byl trapas a sráželo to celý film do céčkový kategorie. Dalším úletem byl hlavní záporák. Se divím, že přes to svý háro něco viděl, když bojoval. Už se fakt těším, až v nějakým čínským filmu uvidím normálního padoucha. Jinak souhlasím s názorem Tuaxe, že existuje spoustu horších filmů, takže taky 2*.

plakát

Srdce z oceli (2017) 

Jackieho blbiny mi občas sednou, jindy zas moc ne a tohle byl spíš ten druhý případ. Líbil se mi příběh, takže se to dalo dokoukat. I přimhouřím oči nad bojovýma scénama, který křičely dráty do začátku do konce, ale sci-fi složka pro mě byla úplně mimo. Nevím, proč nemůžou mít normálního záporáka, ale místo toho tam dají takovýhle zjevy, na který se nedá dívat. Na Jackieho film mi to taky přišlo celkem amatérský - trapný rozhovory, slabý herecký výkony, žádný emoce ve scénách, který jsou na nich postavený. Ani Show Luo moc nenadchnul, jako zpěváka ho mám ráda, ale jako herec tu byl bez výrazu stejně jako ostatní postavy.

plakát

Iwootjib seuta (2017) 

Pohodová komedie s pár fakt dobrými scénkami, u kterých jsem se vážně pobavila. Han Chae-yeong i Jin Ji-hee byly v rolích matky s dcerou skvělé a bezvadně je doplňovala i třetí žena v domácnosti, matka Hye-mi a babička So-eun, jejich hašteření bavilo a fungovalo to i ve vážnějších scénách. Jen co už na mě bylo trošku moc přestřelený, byl uřvaný konec. Na druhou stranu se mi líbilo, jak to celé ukončili v titulkových kreslených scénkách. 3,5* Přeloženo.

plakát

Tori Girl (2017) 

Pohodová, vtipná komedie, bavila jsem se. Slovní přestřelky hlavní dvojice byly fakt super a táhly celý film. Jen jsem čekala jiný konec, tohle mě překvapilo a pro mě teda nic moc, utnuli to v takový divný okamžik, ještě něco mi tam scházelo. A na mě to bylo místy už hodně uřvaný, v některých situacích to bylo zbytečný přehrávání. Ubrat a poladit konec, šla bych s hodnocením výš, takhle jen 3,5*.

plakát

Lepší zítřek - krvavé bratrství (2018) 

Původní film má své kvality, ale nikdy mě nezaujal tak jako třeba trilogie Volavky a tohle dopadlo asi tak stejně. Přišlo mi, jako by to spíchli horkou jehlou, pěkný scény střídají scény, které jsou tak trochu o ničem a zbytečně to natahují. Konce jsem se už fakt nemohla dočkat. V původním snímku byl skvělý Leslie Cheung a Lung Ti, tady mi postavy obou bratrů přišly nezajímavé, bez výrazu. Kdo z celého obsazení vybočoval, byl Darren Wang v roli Marka, který mě bavil svým zpěvem a jeho postava měla celkově šmrnc, a pak šíleně ujetý záporák Cang. A velkým plusem pro mě byla skvělá hudba.