Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (182)

plakát

Großstadtmelodie (1943) 

Ačkoli nacisté Berlín nenáviděli (příliš multikulturní), museli ho ukázat v dobrém světle. Jediným světlým aspektem tohoto propagandistického filmu jsou poslední nahrávky mnoha nenávratně poškozených či zničených míst v Berlíně. Jde ale o film o to nebezpečnější a nechutnější, jelikož na první pohled neukazuje nic z reality - válku, nacistické symboly, třídní rozdíly, skutečné lidi. Dokonce i v noci jsou všichni milí a nehrozí žádné nebezpečí. Pokud jde o děj - Renate, krásná dívka z vesnice se prosadí jako fotografka (fotí šťastné lidi), tedy v do té doby ryze mužské profesi. Až s úspěchem si jí lidé začínají vážit jakožto (produktivní) bytosti, jejíž život má smysl. Mezi elitou si najde i partnera - reportéra, který cestuje po "světě" = spřátelených zemích (ITA, ESP, ...). Zajímavý je na filmu právě obraz ideální ženy, jak se s válkou změnil - už nejde o ženu v domácnosti, ale pracující, krásnou a šarmantní, která však nemůže muže v jeho profesi nahradit, nýbrž maximálně vhodně doplnit. Je také emocionální, zatímco muž je vždy racionální. Stojí za shlédnutí, ale ne více než jednou a jen jako ukázka manipulace NS s realitou.

plakát

Hank a Mike (2008) 

Myslím, že tenhle film rozhodně pobaví. Ten, kdo má rád absurdity a bizarnosti, si rozhodně přijde na své. Ne že bych jako dítě nějak fantazíroval o velikonočním zajíčkovy, ale rozhodně jsem si ho nepředstavoval tak, jak je zobrazen ve filmu (kouří, chlastá, je sprostej, ...). Od začátku až do konce se film opírá o výborný hudební doprovod, a to je dobře. Jediné, co mi snad vadilo, byl až příliš přehnaný, kýčovitý happy end. Jinak ale nemám, co bych vytknul.

plakát

Hard Luck Hero (2003) 

U tohohle filmu jsem se opravdu nudil, až na několik málo zajímavých scén. A když se nudim, všímám si chyb, kterých tu bylo dost. Scény byly naprosto předvídatelné a kýčovitý konec to všechno podtrhl.

plakát

Hop - a je tu lidoop (1977) 

o tom, jak si sousedi pořád navzájem zavidí... jen jeden z nich je hodný, a všechno to napraví

plakát

Hráči (2003) 

Vcelku slušný film, ovšem ten překombinovaný konec byl snad až moc... zkrátka překombinovaný;)

plakát

Hřmění divadla Sklep (2000) (divadelní záznam) 

Parodie na všechny takzvaně intelektuální potlachy, které mají nulovou sledovanost. Dnes už klasika:)

plakát

Choking Hazard (2004) 

Mírně nadprůměrná parodie, ačkoli si nejsem úplně jistý, co že tam bylo vlastně parodováno? Horory nebo parodie na horory? Ale nasmál jsem se celkem dost. A navíc tam byla Dáda! A byla brilantní ;-)

plakát

Irina Palm (2006) 

Místy úsměvný, místy dojemný... zkrátka pěkný film.

plakát

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 

Nádherné dílko. Děj soustředěný na malé místo uprostřed rozlehlé úchvatné krajiny. Symbol vedle symbolu, koloběh života...jsem unešen.