Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (540)

plakát

Zahradnictví: Rodinný přítel (2017) 

Válečné milostné melodrama se nekoná. Nevím jestli Hřebejk neumí herce vést nebo jestli pro estrádního herce Sokola a neherečku Geislerovou je nad jejich možností skrývanou vášeň zahrát, ale ze spousty jiných lepších filmů víme že to jde zahrát jediným pohledem. Film nemá rytmus, chybí korektní dramaturgická stavba. Úvodních konspiračních dvacet minut je celkem zábavných, jakoby se tam odehrálo vše podstatné._____V neúměrně natahované střední části se čas vánoční stává časem nekonečné dlouhé nudy, kdy máte podezření jestli se ty prkenné promluvy za svátečním stolem místo druhé světové neodehrávají náhodou za mnohem delší třicetileté války._____ Vskutku bizardní je přiznání nevěry - útrapami zdecimované vězenkyně chtěly být zbouchnutý protože věděly že nepřežijí ?! a tak došlo ke gruppensexu ve vězeňském lágru za hvizdu padajících bomb a bortících se stěn?! :-))) Po tomto dialogovém extempore film jako šedivá myška nenápadně vyšumí do ztracena. Chladné strnulé nezajímavé. Propadák se zoufale slabou režií. _____Někteří říkají, že „mnozí mylně čekali drama, odboj, napínavý děj. film je ale o tom, že se neděje nic“ – s tím nelze než souhlasit. Aby se tedy dělo alespoň něco, vzdejme hold těm zdejším komentátorům, kteří se CinemArtem nedali koupit !!! Produkce: Česká Televize

plakát

24. Český lev (2017) (pořad) 

Vlastně žádné velké překvapení, o cenách už dlouho nemá význam polemizovat. Na příštího moderátora lvů v AJ, NJ, RJ, jsem snad i skoro připraven, FJ, ŠJ, VJ, PJ mně už teda trochu zaskočí, ale pokud to bude v maďarštině, to avizuji dopředu, to hned vypnu. A. Banášová v prvních minutách spustila slovní smršť, že jsem skoro nestíhal překládat a měl dojem, že Adéla ještě nevečeřela a mluví z hladu. Představa Mareše na jejím místě mě přesvědčila, že může být mnohem hůř a že to vlastně zvládla. Vystoupení Ebena zase ukázalo, že může být mnohem lépe. A udivovalo mne, že pořád dokola používala jedno takové divné slovo a sice: leva. To jsem ještě nikdy neslyšel. PS: Olda Kaiser rulez.

plakát

Aneta Langerová: Na vlně radosti (2016) (koncert) 

No já nevím, celou dobu tam mlátit jen šestnácky to je hudebně dosti zvláštní :-). Nicméně asi hlavně díky Anetě je celkový dojem z koncertu opravdu velmi dobrý. Hudebně to ale chce přeci jen něco trochu víc, (klidně i za cenu méně radosti - více hudby).

plakát

Ceny Anděl 2015 (2016) (pořad) odpad!

Tak ještě k highlight letošního čísla: všechny mentály si Lenka Dusilová získala už dávno touto myšlenkou: „Nepotkala jsem na školách autority, které by mě nějak dokázaly přesvědčit, že získávání vzdělání není jen buzerace.“ Svým hlubokomyslným prohlášením na udílení hudebních cen dostala nás ostatní._____Odhlédněme od faktu že (zahraniční) politika je poněkud složitější a komplexnější záležitost, kteroužto nemá smysl tu nějak rozebírat. Odhlédneme-li i od skutečnosti, že politické mínění je silně manipulováno médii a na ně navázaným kapitálem s různými politickými i ekonomickými zájmy, je krajně nekorektní předem na generálce nazkoušenou dramaturgii tv hudebního pořadu, živě atakovat politickými agitkami._____ No ale my co Lenku obdivujeme pro její pronikavý intelekt, my co jsme ji fandili už při jejím studiu na základní škole, dalo to ale zabrat, my kteří jsme ji tolik přáli jejích 5 minut politické slávy, my kteří jsme ji drželi palečky, aby hezky „od srdce“ přečetla co měla na papírku napsáno, my jí prostě fandíme. A Leni zas nám někdy přečti svůj pečlivě připravený projev._____A nebo na dalších Andělech když tě potká politizující pokus o myšlenku, zkus mluvit spatra – nemyslím jako u prezidenta republiky hodinový politický projev – u tebe bude stačit zas jedna souvislá věta, tentokrát bez velké přípravy, budeme rádi. Á propos: třídní boj je boj těch co mají méně tříd proti těm co mají více tříd.

plakát

Deadpool (2016) 

V mé nevědomosti mne udivuje s jakou dětskou hravostí internetoví kritici podrobují analýze fikční světy marvelovské marmelády. Přičemž taková rozborka by mne zajímala např. u nějakého neortodoxního dramatu, či v nějaké alternativě. Je to jako kdyby někdo obešel Bratry Karamazovy, aby si v kiosku koupil sešit Pepka Námořníka a analýze podrobil jeho obsesi v požírání špenátu včetně detailní rozborky kalorické hodnoty špenátového listu v přepočtu na jednotku konzumovaného talíře. Punc náročnosti jak prase, ostatně jako celý tento spektákl pro čerstvě náctileté X-Meny. Produkce: Twentieth Century Fox ve spojení s Marvel Entertainment

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Prázdný manýrismus, roztříštěná časová osa, anemie, těžký dech. I ta Emilka tu nějak zestárla. Tohle nepotěší... Produkce: DreamWorks Pictures

plakát

Drôles d'oiseaux (2016) 

Kombinace romantiky a politiky v melancholické Paříži, autentické zkoumání vztahu mezi nepravděpodobnými partnery. Élise Girard evidentně ovlivněn novou vlnou, fatalistickým pojetím připomínající dílo Truffauta. Docela ambiciózní projekt.

plakát

Eurovision Song Contest 2016 (2016) (pořad) 

Loni travesti šou, letos zas brutální festival politické písně. Z té vítězky, brát to vážně, by byl člověk hned tatar. Komunismus se nakonec možná prosadí uplně jinde než jsme si původně mysleli.

plakát

Hlas pro římského krále (2016) (TV film) 

Tak významný panovník a tak bezvýznamný film o něm. Atmosférou je to spíše štědrovečerní pohádka. Žádné drama žádné emoce, jen poněkud matoucí a dramaturgicky ne zcela ujasněný popis historické situace. K tomu nevýrazné herecké výkony, snad s výjimkou Stanislava Majera. Zdá se tedy že se u českého filmu nenajde kapitál pro opravdu důstojný historický film.

plakát

Chcete být milionářem? (2016) (pořad) 

Milionář patřil a asi i bude patřit k těm nejlepším soutěžím. Pro celkový dojem je tu zásadní osoba moderátora. Jak všichni víme Vladimír Čech nasadil latˇku hodně vysoko a bude asi těžké ba nemožné ji přeskočit ba co jen se vyrovnat. Proto se mi následující(ho) moderátora ani moc nechce kritizovat. Raději tedy budu parafrázovat slova klasika Járy Cimrmana a poradím následovníkům toto: Latˇku nasazenou Vladimírem Čechem můžeš i podlézt, ale potom se musíš hned narovnat !