Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie

Recenze (478)

plakát

Battle Royale (2000) 

Když jsem to tehdy jak to vyšlo u nás viděl poprvé tak za 5 hvězd s odstupem času bych asi jednu snížil, ale nechám to tak. Už úvodní hudba je parádní a i film je hodně podařený. Některé scény jsou neskutečně vtipné a vždy pobaví třeba ta jak ten kluk říká jedné holce, že je panna a ona se naštve a zabije ho za to :-) přitom jí je zhruba 15 let co měla už píchat první ligu :-). Úplně nejlepší je, ale scéna na majáku jak se tam ty ženské postřílí tam byl totální výbuch smíchu. Jediné mínusy vidím v tom, že jim nedaly možnost vybrat si batohy, které chtěly (kromě toho jednoho nového nicméně ten si to vyměnil sám) a ve zbraních většina jich je totálně zbytečných (dalekohled, poklice, detektor pohybu). další blbost je ta scéna s tím novým klukem takže on tam je sám v nemocnici někdo za ním dojde on jim pomože a pak jim z ničeho nic řekne, že ví jak se odsud dostat ta scéna vyznívá tak,že kdyby tam nedošly tak on by tam seděl 3 dny a nedělal nic a chcípl.

plakát

Balerína (2016) 

Nejprve bych chtěl pochválit soundtrack,který se opravdu povedl. V celém filmu zazněl jen vyloženě 1 song,který se mě nelíbil a ten je tam jen krátce třeba vyloženě hned úvodní píseň je krásná a navodí atmosféru hodně oceňuji i song, který zazněl v Sám Doma (nevím už jestli jedničce nebo dvojce, ale řekl bych spíše dvojce jak byli na tom letišti). Dále chválím animaci je to můj druhý animovaný francouzský film po Mune Strážce Měsíce a zde je neskutečný rozdíl. Je jasné, že se špičkou (Pixar, Dreamworks) se to rovnat nemůže, ale třeba s porovnání s touhle zrůdností http://www.csfd.cz/film/501081-priserky-pod-hladinou/prehled/ to jsou nebe a dudy. Dále bych pochválil příběh (což mě na to, že jsem chlap samo překvapilo bál jsem se,že to bude spíše animák pro ženské) a postavy Viktor je takový týpek,který se stará o humor zatímco Felicci je tam spíše vážnější postava, ale oba spolu krásně synchronizují a dolaďují se. Z dalších postav mě zaujala jen jejich domácí,která je ke konci slušné psycho :-). Je škoda,že na konci na tom vystoupení toho neukázaly více tam je to zbytečně brzo utlé. Ve výsledku bych dal spíše 80 procent,ale celkově za hodně pozitivní dojem tu pátou hvězdu dám. U animáků málokdy dávám 5 hvězd (dal jsem jen Na Vlásku a Ledovému Království a Trolům),ale tady to dám s klidnou hlavou. Letos to u mě budou mít animáky těžké, aby tohle překonaly.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Rozhodně lepší než World Trade Center. Jinak k některým komentářům tam šlo o to, že v tu dobu kdy se to stalo bylo ve vzduchu třeba 1000 letadel a jak chcete všechny asi tak zkontrolovat.

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Pro mě osobně nejlepší díl série. Je to nabité akcí a má to nápady. Líbí se mě střídání těch monster od zombie nakažené Plaguas po ty maníky s sekyrama (jen je škoda, že jich nebylo více) . Závěrečná scéna naopak nabízela možnost kvalitního pokračování bohužel režisér ji v dalším díle nepoužil. Chválím i hudbu, která je povedená.

plakát

Trollové (2016) 

Seru na to já těch 5 taky dám. Někdy člověk potřebuje vypnout a podívat se i na nenáročný animák což je přesně tohle. Je to takový jiný animák cením si toho, že se tam moc nemoralizuje jak v ostatních (v podstatě kromě myšlenky, že šťastný může být každý tam jiná není) . Písně jsou též parádní i když nechápu proč jsou některé česky a některé anglicky vypadá to divně (něco podobné bylo v Moaně, ale tam byla jen 1 mám pocit anglicky a zbytek česky zatímco tady je to tak půl na půl. Nejvíce mě potěšil ten kontrast, když byly všichni šťastní a pak jak je chytli byli všichni smutní a zešedivěli jen je škoda, že ta scéna netrvala déle šlo z ní vytáhnout více. Jediné mínusy vidím v tom, že nevím cílovou skupinu, kterou by to lákala na dospělé je to moc barevné a zpívá se tam hodně (kdo nadával na Ledové Království na písně tady ať se na to radši ani nedívá) k dětem zase nepasuje ta myšlenka, že , aby si byl šťastný jez trola a ta scéna jak všichni ztmavnou je hodně na ně depresivní. A dále v tom, že tam na všichni tančí příjde mě to hodně kýčovité a navíc jsem si myslel, že tomu už v animákoch odzvonilo. Pro mě daleko lepší než Hodný Dinosaur a V Hlavě

plakát

PSY: Gangnam Style (2012) (hudební videoklip) 

Na pobavení dobré pořád lepší než poslouchat ty tupé sračky s přehrávajícími Kabáty, kteří se snaží být extra drsní a v reálu i šmirgl papír je drsnější.

plakát

Ledové království (2013) 

Za mě naprostá spokojenost.Pamatuji si ještě jak jsem na tom byl v kině. Jediné co mě mrzí je zvrat na konci k Anně by se více hodil Hans než Kristof. P.s ta Locika tam fakt je v kině jsem si toho tehdy nevšiml, ale včera v televizi ano. Ohledně toho zpívání ve filmu je cca 5-6 písní z toho každá má cca 3 minuty to je maximálně 18 minut stopáž je 102 minut opravdu jsou to 3/4?

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Takhle nějak měl vypadat Babadook. Vyvážený mix hororu s místy komediálním nádechem, ale funguje to. Místo je to více děsivé než oba Conjuringy dohromady (než dvojka každopádně tam jsem se nelekl ničeho). Potěší i zápletka, která dává smysl a i vraždy jsou na velké úrovni. Za mě maximální spokojenost. Myslím si, že Anabelle 2 je v dobrých rukou

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Předem se omlouvám za spoilery, ale jinak to nepůjde. Základní synopse je zhruba taková: Pan Weyland s androidem Davidem a jejich lodí přistály jednoho dne na jakési planetě. Když jich jejich obyvatelé přišly uvítat postříkaly je vetřelčími zárodky tudiž se z nich vylíhly vetřelci a pochcípaly. Pak tam zůstal jen pan Weyland a android s tím, že jelikož byl pak Weyland člověk časem umřel a zůstal jen ten android mezitím se tam ti vetřelci vyvíjeli a žraly nejspíše původní faunu planety. Po čase zůstal ten android sám a jelikož se nudil začal s vetřelci experimentovat a vyvíjet je, aby se pomstil lidem(co to jen připomíná Planetu Opic případně Terminátora). Po x letech tam přiletí jiná loď, která uslyší nouzové volání a napadnou je tam vetřelci. Pochválím brutalitu je tu hodně krvavých scén a konec, který se povedl, i když jsem nepochopil tu záměnu. Naopak velkým mínusem jsou postavy z nichž žádná nedokáže zaujmout (máme zde kapitána, který je absolutně neschopný do té míry, že když mu někdo řekne z kama se vetřelci berou a i u mu to ukáže on se prostě na to musí podívat pak chlápka co nenávidí vesmír, ale letí do něj) a jsou neskutečně ploché a místy i nuda (úvodní scéna,případně scéna ve které se dva androidi cucají i když ta možná potěší homosexuály a nejhorší je úplně scéna kde se dva androidi učí hrát na flétnu). dalším mínusem jsou pak smrti postav kdy žádná z nich není zapamatovatelná a z 15 lidí jich většina umře tím stylem, že se mihne vetřelec a někdo umře a tak to jde dokola. Ve výsledku je to spíše 60 procent, ale slušně to odsýpalo a je to lepší než Prometheus takže ještě 1 hvězdu přihodím. P.s. scénář radši ani neřešit některé perly Takže v lodi je přes 2000 lidí a oni ji ohrozí jen kvůli záchraně 4 Chlápek co pilotuje loď slyší něco ve stylu, že všichni tam umírají přesto tam musí letět (asi sebevrah) Ženská co sedí vedle toho chlápka co pilotuje mu nadává, že se moc k té planetě přibližuje (na 80 metrů) a můžou umřít, aby cca za 10 minut povolila přiblížení daleko horší (na 40 metrů) Záchranné volání uslyší jakýsi chlap v helmě místo, aby to uslyšela ta loď,které bylo nejspíše určené Na celé planetě je kromě desítek vetřelců jen 1 android a nikomu to nepříjde divné a to do té míry,že když prochází místnosti kde má pitvané vetřelčí zárodky nikoho to nezajímá kde je asi vzal a co s nima dělal.

plakát

Vlci za dveřmi (2016) 

Nejprve bacha film klame názvem Vlci Za Dveřmi a žádný vlk tam nevystupuje. Podle názvu jsem čekal vlkodlačí horor, ale ani o to se nejedná za což plus. Je to takové nenáročné home invasion se skupinou několika lidí, kterou pronásleduje skupina magorů. Je škoda, že to nenabídlo více gore všechny vraždy jsou mimo kameru případně jsou ve stylu, že někdo bodá a kamera uhne například tohle podobné http://www.csfd.cz/film/164228-manson/komentare/ se dokázalo odvázat daleko více. Optimálně je to 60 procent za námět tu 1 hvězdu přidám přece jen hororů na toto téma ještě moc není. P.s. pokud si pamatuji dobře on nechtěl, aby Rodina vládla všem, ale chtěl rasovou válku mezi bílýma a černýma s tím, že on bude něco jako prorok,který to předpověděl.