Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (339)

plakát

Velká šestka (2014) 

Naprosto úžasný animák, spolu s Jak vycvičit draka se okamžitě po zhlédnutí stal mým nejoblíbenějším! Skvělé postavy, vtip, nadhled, dobrodružství, cool technologie a nádherná vizuální stránka - prostě bomba. Jediný slabší článek byl předvídatelný záporák (ale tam holt nebylo moc z koho vybírat, tak si divák snadno domyslí, kam scénář povede). To ovšem nedělá film o nic méně úžasným. A - drobný spoiler - ta mandelbrotovská krajina! Nádhera!

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Broadchurch mělo zajímavý a slibný rozdíl, ale v šestici dílů mezi prvním a posledním nás v zásadě jen vodilo v kruzích. Vrhání podezření každou chvíli na někoho jiného je zpočátku napínavé, ale po určitém počtu opakování už začne spíše nudit. Broadchurch má i dost nevyužitého potenciálu - několik drobnějších, ale zajímavých linek vyznělo zcela do prázdna. Dopadení vraha pak už bylo spíše scénáristické deus ex machina. A když člověku po polovině seriálu začne nejzajímavějším prvkem připadal silný skotský přízvuk jedné z hlavních postav, už je to špatné... Broadchurch je celkově dobrý seriál - ale bohužel jenom dobrý. Příjemný, ale ničím výjimečný tříhvězdičkový lepší průměr.

plakát

Defiance (2013) (seriál) 

První série je na slabé 3*, ovšem druhá začala velmi slibně - postavy se konečně chovají uvěřitelněji, nezůstal mezi nimi už žádný klaďas a konflikt posouvá děj kupředu. Pokud bude seriál v podobném duchu pokračovat, na 4* se vytáhne. Update: druhá série byla skvělá! Doufám, že třetí si její kvalitu udrží. Škoda, že u mnoha diváků seriál potopila slabá první série. Radila bych si pročíst stručnou synopsi a jít rovnou na dvojku, u té se nikdo nudit nebude.

plakát

Avengers (2012) 

Spousta vtipných hlášek a momentů i obstojná akce dělají z Avengerů příjemný lehký nadprůměr. Hrdinové se sice často chovají dost nelogicky, mimozemská armáda není příliš důstojným protivníkem (hlavně po Starkově zásahu...) a film je nekonzistentní (Hulk se jednou ani trochu neovládá a podruhé naprosto dokonale ano), ale u superhrdinského filmu akčnějšího ražení to člověk tak nějak čeká, takže mne Avengers v ničem nezklamali, jen v ohledech zábavnosti a akce potěšili.

plakát

Bitevní loď (2012) 

V rámci žánru "emzáci a exploze" nadprůměrný kousek, jinak průměr - pobaví, neurazí, nenadchne. Velmi mě potěšily odkazy na Růžového pantera, 2001: Vesmírnou odyseu a Battlestar Galacticu. Logika filmu často dost pokulhává, ale v rámci žánru jde opět o nadprůměr. Navíc si místy sám ze sebe dělá legraci, což je velké plus.

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

První díl mne po katastrofálním Back to Earth velmi potěšil, jen tak dál! Dvojka už byla slabší, ale vtipná ještě byla.

plakát

Jak prosté (2012) (seriál) 

První epizoda nepotěšila. Zápletka nic moc, hrdinové neuvěřitelní a dedukce působící chabě. Dám šanci ještě druhé, ale pokud bude stejně slabá, na další už se asi nepodívám. Vyloženě špatné to sice nebylo, půjde zřejmě o normální průměrný krimiseriál, na druhou stranu, u průměrného krimiseriálu není moc o co stát... Byla bych dala 3*, ale jelikož je to o mnoho horší než veškerá zpracování Holmese, co jsem kdy viděla (no dobrá, lepší než verze studia Asylum s dinosaury v Londýně), Elementary si ode mne vyslouží 2*.

plakát

Poslední základna (2012) (seriál) 

Po prvních dvou epizodách: Velmi zajímavé postavy, napínavý děj i slušný scénář - Last Resort se rozjel velice slibně!

plakát

Ripper Street (2012) (seriál) 

První díl byl i navzdory několika "deus ex machina" skokům na velmi dobré 4*, a to jak díky atmosféře, tak i hereckým výkonům, prostředí, hudbě, příběhu... Následující díly bych hodnotila různě buď na nadprůměrné 3* nebo slabší 4* až čisté 4*. Víceméně se shoduji s hlavními body kritiky zmiňovanými zde (sem tam nelogičnosti v příběhu i chování postav, Jackson občas úplně jako CSI expert), ovšem pořád se jedná o velice nadprůměrný skvělý seriál s pěkně zpracovaným prostředím a sympatickými, dobře napsanými postavami, jehož druhé série se nemohu dočkat.

plakát

Ruby Sparks (2012) 

Slušný námět a trocha nevyužitého potenciálu. Pomalejší rozjezd, než by bylo nutné, příjemný prostředek a konečně pořádně chytlavý závěr, který jde do tvrdého. Film na hranici 3* a 4*, který rozhodně lze doporučit.