Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (26)

plakát

Pečený sněhulák (2014) (pořad) odpad!

Zkušenost je nepřenosná a tak si pan Kohák asi už uvědomil, že dělat srandu není tak jednoduché, jak si všichni tvůrci tohoto pořadu mysleli. Sledování Pečeného sněhuláka je jen pro otrlé diváky, kteří se rádi sjíždějí reklamou na červenou židli nebo na pozemské slevy zeleného mužíčka. Pro ČT je to bohužel opět krok vedle a za naše koncesionářské poplatky se natočí výplň času v programu. Fuj!!! Proboha, to už v ČT vymřeli dobří dramaturgové?!

plakát

Klauni (2013) 

Spíše ***+

plakát

Stejná srdce (2014) (TV film) 

Vzhledem k námětu a tématice filmu se nedá ani předpokládat, že by mohl končit jinak. Film byl působivý, emočně dosti vypjatý, znepokojivý, deprimující, ale přesto všechno přirozený v tom nejlepším smyslu toho slova. Z komentářů usuzuji, že nenechal nikoho chladného - záměr tvůrců se tedy zdařil. Děj byl předvídatelný, ale jiný být nemohl - díváme se události minulosti perspektivou současného poznání, to bych mu také nevytknul. Tempo druhé půlky bylo v pořádku - umírá se, a když se někdy umírá v bolestech a dlouho, připadá to všem zúčastněným jako celá věčnost.

plakát

Jízlivě tvůj (2013) (seriál) 

Léta jsem neviděl, obzvláště v tuzemské produkci, sitcom, ve kterém by to tak jiskřilo. Každý, kdo někdy zažil podobnou "tchýni" jako Ian McKellen, si musel díl, ve kterém je konfrontována, vyloženě užít. A jak to fungovalo před lety i v našich zemích - když se sejde správné obsazení kvalitních lidí, může být z banality výtečná zábava.

plakát

Kalendárium (1993) (pořad) 

Nedám na něj dopustit - a na Saskii Burešovou rovněž :)

plakát

Pološero (2011) (pořad) 

Takový pořad měl být ve veřejnoprávní televizi už dříve. Děkuji za něj!

plakát

Zahrada (1974) (seriál) 

Břetislav Pojar byl génius loutkového filmu. Když se jeho génius spojí s předlohou dalšího génia - Jiřího Trnky, nemůže to dopadnout jinak než na 5 hvězd. Je to oslava fantazie, klukovského dobrodružství a klaunů - prostě světa, ve kterém je vše možné, ve kterém se moudrý trpaslík jenom usmívá, z drobné rybky vyroste učená velryba, ze štěňat sloni, a který bychom si měli každý den připomínat. :))) Hluboké díky, pane Pojare!

plakát

Šeptej (1996) 

Pro mne je tento film poměrně velkým oříškem. Zaujal mne, nevím - proč, bavil mne, nevím - proč, líbila se mi kamera a hudba. Zvláštní.

plakát

O Maryšce a vlčím hrádku (1979) 

"Proč si opustila na můj hrádek, ptala se vlčice...", skvělá pohádku - jak námětem, vyprávěním i provedením. Dávám plný počet bodů!

plakát

Pojďte pane, budeme si hrát (1965) (seriál) 

Jedním slovem - geniální! Je zajímavé, že "medvídci" nepřestávají bavit svoji hravostí, fantazií a humorem, kterému se zasmějí všechny generace!