Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror. (oficiální text distributora)

Recenze (72)

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější seriál, když mi bylo pět a chodili jsme na něj se školkou na promítání...byl tak jinej, tajemnej, kouzelnej, dětskej...Bylo to přesně to, co jsem jako dítě chtěla prožívat a co jsem si v duchu s klukama užívala. S dojemnou radostí v srdci zjišťuji, že Zahrada neztratila nic ze své tajemnosti a laskavé dobroty ani dnes a že i dnešní děti (ve smršti nejrůznějších animovaných pseudopohádek) stále tak silně oslovuje jako kdysi mne....ne kdysi, oprava, mne doteď...:-) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Od malička jsem milovala filmečky Břetislava Pojara a "Zahrada" ve mě vzbuzovala krásné pocity tajemna. Proč nedám pátou hvězdičku? Pravda je, že si z toho pamatuju pouhé nesouvislé kousky, takže pokud se mi podaří někdy k tomuto dílku (po velmi, velmi dlouhé době) zase nachomýtnout, ráda se podívám a třeba ten poslední puntík k dokonalosti přihodím. 80% ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Ke knize mám vztah silný, neb mi ji kdysi předčítal hlas, který již neuslyším, a také to byla jedná z prvních knih,v které jsem si slabikoval. Patří k těm knihám (jako Alenka či Malý princ), které lze prožívat jako dítě i po letech jako dospělý. A toto zpracování Břetislava Pojara a výtvarníka Miroslava Štěpánka je velice vtipné, akční, nesentimentální, nedětinské a přitom poetické. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Úžasná pohádka, na kterou jsem se dívala celé své dětství. To, že František Filipovský ztvárnil kocoura bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké mohli udělat. Příběh velmi vtipný, jako dítěti se mi moc líbil a líbí se mi i dodnes. Je to jeden z mála seriálů, na který se můžete několikrát a nikdy Vás neomrzí. Hudba velmi vtipná a ostatní dabéři také. Fantastický seriál. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je Zahrada určena dětem? Nikoliv, je určena dospělým, kteří potřebují na chvílí utéci z racionalozovaného a odkouzleného světa do krásné zahrady, kterou stráží kocour - specialista na nadávání, kde jsou anděly strážnými sloni a slůňata, kde trpaslík mluví do snů...; utéci do fantazie, protože mimo ní nás stráží čas a my musíme poslouchat jeho příkazy - v osm ve škole, v poledne na oběd...; naše dospělácká klukovská fantazie není ta dětská "fantazie" - tu totiž vyjadřují filmy typu Scary Movie (tělesnost a sexualita). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • V seriálu byly použity čtyři animační postupy: papírková animace (celý první díl), loutková animace, poloplastická (styl, jakým byl natočen seriál Pojďte, pane, budeme si hrát (od r. 1965)) a nakonec kreslená ve snových bublinách. (Landauer)
  • Ve mnoha epizodách je klika na dveřích do zahrady ze záběru z dálky vlevo, ale při bližším záběru je vpravo. (willda)

Reklama

Reklama