Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (302)

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Výborná oddechovka, nabitá akcí humorem a skvělými nápady, scénář sice trochu šustí papírem, ale pokud se v tom nebudete šťourat tak to jako celek funguje. Jediné co bych snad trošku vytknul, že značka "Kingsmanů" je tu spíš pro ozdobu.

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Říkal jsem si, jestli není hodina a půl na "film o filmu" trochu moc, ale nebyla. Upřímně užil jsem si to mnohem víc, než poslední Fantastická zvířata. Ke konci byla ta citová ždímačka, trochu moc, ale všechno odpouštím, tahle série si tu nostalgii zaslouží. Always!

plakát

Hawkeye (2021) (seriál) 

Tenhle seriál je pravý vánoční dárek.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Nový Matrix selhává především tam, kde si před více než dvěma dekádami vydobyl největší slávu a to v akčních scénách, které jsou prostě strašné. Nepomáhá ani to, že polovina filmu recykluje původní trilogii (bez uvozovek, protože v tomto případě to už víc doslovné být ani nemůže). Shrnuto a podtrženo, takhle resuscitace, se moc nepovedla, ale pacient zatím žije.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Po průměrných filmech Black Widow a Shang-Chi jsem si říkal, že marvelovkám dochází dech, jak se ale zdá byl to jen hluboký nádech před tím, než do toho zase pořádně skočí. Spider-Man: Bez domova je toho důkazem a snad i příslibem do budoucna. Filmu nemám co vytknout, splnil, ba co dokonce předčil má očekávání.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Ze slibně našlápnutého začátku se časem stala průměrná zývačka. Snaha tlačit na city zvlášť ve finále na mě moc nezafungovala a měl jsem z toho až lehký pocit trapnosti. Nevím, jestli se mi tenhle Bond jen netrefil do nálady, ale říkám si s takovou se 007 už raději nevracej.

plakát

Kovboj Bebop: Lovec odměn (2021) (seriál) 

Od seriálu jsem si sliboval Firefly pro novou dekádu, což se bohužel nekoná. Celková stylizace je zajímavá, přijde mi však nekoncepční a nedotažená, místy působí levně až odfláknutě. Celkově mě seriál nějak neuchvátil. Shlédnul jsem tři díly a myslím, že jsou lepší věci ke koukání.  Hodnotím jako člověk původním anime nedotčený.

plakát

Red Notice (2021) 

Na filmu je daleko zajímavější obsazení, než film samotný. Po příběhové stránce ho předčí i takový Flynn Carsen. Je to koukatelné a průměrně zábavné, přitom tomu stačil jen promyšlenější scénář a mohla to být pecka.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Nevím, jestli český distributor zmršil název z neznalosti, nebo se ho snažil "vylepšit". Mě "Legenda o deseti prstenech" evokuje Road Trip zakončený výstupem na sopku. Ne že by se tady pár paralel s Pánem prstenů nenašlo. Legenda o deseti kruzích by byl mnohem vhodnější název a odpovídal by i Iron Manovi 3, kde byl takto překládán. Co se filmu samotného týče jedná se o solidní průměr, který má své silné i slabé stránky a vcelku není vůbec špatný, mezi marvelovkami bych jej ale zařadil někam na chvost společně s Black Widow a Captain Marvel. Prostě taková výplňovka jako příprava na další fázi Marvel Cinematic Universe.

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

Sharknado s auty a nadupaným rozpočtem, ale pořád je to jakýmsi zvráceným způsobem zábavné, tak proč ne.