Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (50)

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Americký hororový film, který nabízí i přes pomalejší rozjezd zcela slušnou lekačku. Musím vyzdvihnout skvěle zahranou roli posedlé Janice v podání Talithy Bateman, která se s rolí popasovala na výbornou a opravdu dokázala člověku nahnat hrůzu. Rozhodně toto pokračování předčilo první díl a krásně na něj navázalo na konci filmu.

plakát

Zabiják & bodyguard (2017) 

Skvělý film, který by možná mohl být o něco kratší, neboť pár slabších chvilek se zde našlo, ale i tak hodnotím zábavnou akční komedii nadprůměrně.

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Vtipná komedie o problémech svobodné smolařky Bridget, která touží najít tu pravou lásku. Bridget k tomu přistupuje s humorem, sebeironií a nadhledem. Výběr hlavní postavy byl báječný. Neumím si na místě Bridget představit nikoho lepšího než je R. Zellweger. Tato komedie se řadí mezi mé nejoblíbenější.

plakát

Navždy spolu (2012) 

Romantická komedie NAVŽDY SPOLU natočená volně na motivy skutečných událostí, je příběhem o ztrátě paměti a znovunalezení lásky. Film se mi moc líbil, hodnotím nadprůměrně.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Vynikající romantická komedie s několika předvánočními příběhy. Dle mého názoru jde o jednu z nejpovedenějších romantických komedií posledních let.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Krásný příběh o přátelství, který je postaven na kvalitním scénáři a přesvědčivých hereckých výkonech, zejména tedy hlavních protagonistů. Zajímavá a smutná byla scéna propuštěného vězně Brookse, který se snažil zapojit do běžného života, ale nevyrovnal se s tím a oběsil se, neboť strávil poměrnou část svého života ve vězení, které považoval za svůj domov. Vždyť když se dozvěděl o tom, že ho podmínečně propustili a bude volný, chtěl podříznout Heiwooda, jen proto, aby i nadále mohl zůstat ve vězení... Na závěr bych chtěla pozitivně ohodnotit provedení kvalitního českého dabingu.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Strhující příběh o nelidském a zrůdném chování vůči židovské populaci během druhé světové války. Skvělá režie, hudba a vysoce nadprůměrné herecké výkony. Mě se nejvíce líbil Ralph Fiennes jako velitel koncentračního tábora Kraków-Plaszów.

plakát

Pasažéři (2016) 

Skvělé zpracování, možná jen na ten konec, ale i tak se mi film líbil. Herci podali kvalitní výkony a film hodnotím nadprůměrně.

plakát

Zázračná planeta - Série 2 (2016) (série) 

Dokumentární minisérie z produkce BBC. Úžasné záběry, které nemají obdoby. Prozatím je mým favoritem první díl - Ostrovy, neboť natočení životních závodů mladých leguánů, kteří prchají před hladovými hady, mi bralo doslova dech. Také ostrov tučňáků byl naprosto fascinující. Na konci filmu mě potěšilo promítání deníků z natáčení. Určitě doporučuji zhlédnout alespoň v HD kvalitě, ať si dokument můžete pořádně vychutnat.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Zábavný park plný robotů a lidských návštěvníků. Návštěvníci si v parku a hlavně s roboty mohou dělat cokoliv. Cílem parku je prostě ukojit to nejhorší v zákazníkovi nebo jen plnit jejich sny. Tohle vše měl přinášet Westworld. O tom jsem si taky myslela, že bude celý seriál. Ale čím dál víc se to začíná zamotávat a já už tomuhle seriálu vůbec nerozumím. Nicméně jde o skvělý seriál, který přináší s každým dalším dílem něco nového a napínavého.