Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pro mě jakožto milovníka Středozemě se mi film zavděčil. Pánu prstenů však nesahá ani po kotníky. Film staví na moderních efektech a zanedbává tak příběh, což se u LOTR nestalo. Ale i přesto se mi film líbil.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Důstojné zakončení celé trilogie. Málokdy se podaří, aby si trilogie dokázala udržet celistvost a držet pohromadě dějovou linku. Temnému rytíři se kvalitou sice nemůže rovnat, ale zůstane mu alespoň jako důstojný partner. Jen je škoda, že to nevyšlo s nápadem zmínit se o Jokerovi v každém díle trilogie.

plakát

Batman začíná (2005) 

Tak diametrální film vůči ostatním filmům podle comicsu tu ještě nebyl. Vyzdvihl bych zejména pohlcující děj a skvělé herecké obsazení.

plakát

Batman a Robin (1997) 

Jedno z největších filmových zklamání. Z mé oblíbené comicsové dvojice udělali dvě uhádaná paka, co jsou všem pro smích a uplakaný Arnold to taky nezachránil.

plakát

Matrix (1999) 

Jedná se snad o ten nejoriginálnější produkt filmového průmyslu. Mnoho filmů nezměnilo pohled na svět jako právě Matrix. Třeba to jednou takhle bude, řekl si nejeden divák po shlédnutí filmu. Někteří třeba zašli do extrému a vyhodili z domu veškeré počítače. Zkrátka to je vynikající film.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Kdo by si kdy pomyslel, že jde vytvořit tak epochální snímek podle komiksu. Heath Ledger předvedl dost možná nejlépe zahranou roli, co kdy byla zahraná. Svými výkony nezaostávají ani Christian Bale, Aaron Eckhart, Michael Caine, Gary Oldman a Morgan Freeman. Zimmerova hudba dává příběhu ještě větší tajemnost a dramatičnost. A nakonec Nolanova režie, která je nezpochybnitelně geniální a svou unikátností se řadí na vrchol filmařiny.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Nádherný snímek o ještě nádhernějším přátelství. Abych řekl pravdu moc jsem od filmu nečekal, ale o to více jsem byl uchvácen. Je to jedna z těch komedií u kterých se neuvěřitelně pobavíte a zároveň ukápnete slzu. Příběh skvěle doplňuje Einaudiho hudba a o hercích ani nemluvě.

plakát

Pelíšky (1999) 

Film hodný titulu nejlepší české komedie, ne-li nejlepšího českého filmu vůbec. Herci chrlí jednu hlášku za druhou a film vytváří hřejivé prostředí, bez kterého si nedokážu představit Vánoce.