Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 448)

plakát

BANGER. (2022) 

Vydržel jsem první půl hodiny, dál to nešlo . Jakási debilní historka o feťácích+potetovaných raperech/např. Erik Peter vulgo S.Barracuda - vypadá jak nepovedená postavička ne z béčkového, ale z céčkového horroru/ .... . Jenom kvůli A.Fialové dávám 2 * a 35 % , víc ani omylem .

plakát

Operace mé dcery (1986) 

Na 80. léta to celkem ušlo : 2,5 - 3 * . Momochodem, ing. Roček (V.Harapes) ve skutečnosti mluví hlasem pana Františka Němce .... . Proč byl předabovaný, netuším, nejspíš režisérovi I.Novákovi "líp seděl" jeho hlas-zkušeného mistra slova než hlas /tehdy/ baletního tanečníka+choreografa z pražského Nár.divadla V.Harapese .... .

plakát

Santini - Cesta barokního génia (2023) (TV film) 

Giovanni(Jan) Blasio(Blažej) Santini-Aichel byl génius nadaný spoustou darů Ducha Svatého, to je fakt . Trefně to vyjádřil cca před 8/9 lety jeden italský(!!!) historik umění : "G.B. Santini-Aichel byl Albert Einstein evropské architektury 18. století" . K tomu není co dodat . Dávám ne 5, ale 6 * a pouze 96 % (což je výtka zvukařům, někdy nebylo některým větám moc rozumět... ) . Jen přidám Dodatek : když zkoumali v r.1719 ostatky sv.Jana Nepomuckého, tak v jeho lebce našli zbytek jeho mozku, opravdu nešlo o jazyk. Nebyl to v dějinách jediný případ, takových nálezů zbytků mozkové tkáně v lebce bylo víc, samozřejmě nejen u nás=v českých zemích .... . ***Komentář : Taťjana Medvecká, hudba je od Antonia Vivaldiho, Santiniho vrstevníka. ***Dokument je dostupný na webu Č.televize, ČT Art, úterý 5.12.2023, 21.10 .

plakát

Buko (2022) 

Velice pěkný komorní film o (ne)obyčejných starostech i radostech běžných lidí. A.Cónová je v hlavní roli ovdovělé lékařky na penzi Jarmily výborná. Stejně jako M.Issová coby autistická Tereza a další herci taky. Včetně koníka Buka (v reálu se jmenuje Láďa Rudolfo Estocada). A jeho double, koně Orphea. Ve filmu byly použité i záběry v televizi z epizody Laborant ze seriálu Případy 1.oddělení a ze seriálu Ranč u Zelené sedmy. Což jsou oba seriály ČT. **Natáčelo se mj. v CHKO Kokořínsko, v Psychiatrické nemocnici Kosmonosy a v severočeské obci Ždírec-Bořejov (okr.Česká Lípa) .

plakát

Slovo (2022) 

Velice dobrý film : 4,5 * a 70 % . Vůbec se nedivím tomu, že dostal dvě ceny na MFF v K.Varech 2022. Herecký koncert M.Fingera (notář Václav Vojíř) a G.Mikulkové (jeho žena Věra), kterým zdatně sekundují J.Boková (Věřina sestra Zuzana), M.Geišberg (Zuzanin manžel Eda) a hlavně T.Medvecká (Anna,maminka Věry a Zuzany). Moc dobrá je taky malá Lea Bankó (Emička,dcerka Václava+Věry). Přesní jsou komunističtí funkcionáři: K.Kopečný (O.Sokol), B.Žejšek (J.Jackuliak) a S.Nečas (V.Polívka), typické rádoby bodré bolševické kreatury, co to přece myslí dobře/v 50.letech se dělaly chyby apod./ . V menších rolích : B.Polívka(psychiatr v léčebně), J.Ol´hová(zdrav.sestra na psychiatrii) a hlavně A.Formanová coby notářova sekretářka Miluška . **Vynikající hudba Jana P.Muchowa, hlavně tam sedí závěrečná píseň Slovo - zpívají ji L.Dusilová a V.Dyk. **Natáčelo se např. v židovské čtvrti v Třebíči, také v Litomyšli (včetně tamní nemocnice) a ve Svitavách (záběry v bytě) . ***Film je dostupný na webu Č.televize : ČT 1, neděle 3.12.2023, 20.15 .

plakát

Vzteklina - Epizoda 4 (2018) (epizoda) 

Psáno z reprízy /středa 22.11.2023/ : vtipná byla scénka, když se soudní lékařka Niklová (E.Leinweberová) vydávala za policistku a došlápla si na exmanžela(P.Stach) Gábiny(J.Matoušková) ... .

plakát

Cesta do tmy (2023) (TV film) 

Matěj Hádek je naprosto vynikající. Ten zvrat na konci byl dobrej. Z advokáta(I.Orozovič) se vyklubal kosovský Albánec, bývalý velitel UC,K a drogový baron. ***Zajímavost : přepadená pobočka banky je bývalá pobočka Č.spořitelny na rohu ulic Kobližná a Sukova v centru Brna (blízko Mahenova divadla).*** Film je dostupný na webu Č.televize : ČT 1, neděle 19.11.2023, 20.15 .

plakát

Oktopus - Jordán (2023) (epizoda) 

Velice dobré zakončení celého seriálu. **Natáčelo se mj. na závodišti v Chuchli. Taky na pozemcích Vojenských lesů a statků a Lesů ČR .

plakát

Litviněnko - Epizoda 4 (2022) (epizoda) 

I když až po několika letech, tak přece jen jak britská vláda, tak i Evropský soud pro lidská práva jasně konstatovaly, že vrahy byli Lugovoj a Kovtun a to (minimálně) na příkaz ředitele FSB ... .