Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (9)

plakát

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 

Zakončení pirátské trilogie (další dva díly patří kvalitou úplně někam jinam) o jednom smolařském kapitánovi, lásce jednoho páru a jedné prokleté lodí. Třetí díl má možná trochu slabší příběh, ale vše vynahrazuje notnou dávkou humoru a akce. Velkou část filmu si pro sebe zabírá hlavně Johnny Depp (jeho herecké a mimicke výkony jsou excelentní), ale to ničemu neškodí, protože ostatní se dokáží i tak projevit, a svoje role zahrát s chutí ( třeba sexy Keira Knightley nebo Geoffrey Rush). Velký podíl na atmosféře má hudba, která je naprosto famózní (Hansi, si vážně génius ) a někdy by člověk chtěl jen zavřít oči a pořádně si jí vychutnat, protože je to balzám pro duši. A finální bitva, ať si každý říká co chce, se mně líbila, a to hodně, a i ona je jedním z důvodů, proč je tohle můj nejoblíbenější díl.

plakát

Rocky IV (1985) 

Nejlepší díl série, jeden z nejlepších sportovních filmů a také jeden z mých nejoblíbenějších filmu - všemi těmito přívlastky se Rocky IV může pyšnit. Je v něm totiž všechno, co v něm má být. Obstojny příběh, výborná hudba (hlavně při trénincích), sympatické herecké výkony a hlavně skvělý box. Prostě, na Rockyho se můžu podívat po padesáte, a stejně mě pořád bude bavit.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Filmů o rasismu už bylo natočeno spoustu, ale Kult hákoveho kříže je mezi nimi naprostý skvost. Vynikající příběh, zanechávajici spoustu pocitů, dojmů a hlubokých myšlenek ještě dlouho po skončení, bezchybné herecké výkony Edwarda Nortona a Edwarda Furlonga, černobíle pasáže a skvěle doplňující hudba, to vše činní tento film naprostým skvostem, který musíte zhlédnout.

plakát

Coco (2017) 

Nejlepší animák poslední doby. Pixar se vrátil do své nejlepší formy. Výborný vizual, příběh i hudba. Vše je 100% a film získal 2 oscary právem. Sluší se dodat, že konec filmu nenechá dozajista žádné oko suché.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Po shlédnutí trailerů jsem k filmu přistupoval poměrně skepticky, bál jsem se nudného příběhu bez nápadů i toho, že už to prostě nebude ono a film mě nebude mít co nabídnout. No, spletl jsem se. Film je naprosto skvělý. Charismatický Benedict Cumberbatch mi sedl hned od začátku a jeho ztvárnění nejmocnějšího muže Marvel Univerza je dokonalé. Ostatní postavy ho skvěle doplňují, ať mluvíme o tajemné prastaré nebo knihovnikovi Wangovi, a vse skládají do krasně fungujícího celku. Co se ale opravdu povedlo a je naprosto famózní, je vzhled a vizuální triky. Všechno to ohýbání prostoru a času, které začalo už v Počátku (inspirace ?), Doctor Strange dotahuje k dokonalosti a je na to radost pohledět. Co mě ale moc nenadchlo, je záporák. Seč se Mad Mikkelson snažil jak mohl, nebylo to to pravé ořechové. No co, to už je prostě Marvel, zaporaci nikdy nebyli jejich silnou stránkou (uvidíme, co nám předvede Thanos).

plakát

Pacific Rim: Povstání (2018) 

Hodnotím stejně jako u prvního dílu, protože filmy jsou skoro totožné ( nábor hrdinů - objevení nepřátel - problémy v boji - zlepšení se v boji - finální boss - záchrana lidstva ). Dobře, abych nekřivdil, tak v ději je pár zajímavých momentů, ale ty se dají lehce předvídat. Herecky nic moc, zaujal snad jen John Boyega a Burn Gordman, ostatní ( a to hlavně mladší herci ) se nedokázali vůbec projevit. Co se povedlo, stejně jako u jedničky, jsou vizuální efekty, které jsou vidět hlavně při skvělých soubojích. Konec filmu mi přišel až moc přehnaný a závěrečná příšera ( připomněla mi godzillu ) byla dle mě už zbytečná.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Do kina jsem šel s očekáváním nadupané jízdy v čele s vtipnými hláškami a pořádnou akcí. Přesně to jsem i dostal, takže jsem odcházel spokojen. Skvělé byly hlavně herecké výkony Willa Smithe a Margot Robbie, kteří byly takovými tahouny. Přišlo mi že se film zaměřuje hlavně na ně a ostatní jdou stranou, neuškodilo by jim příště dát více prostoru. Dále mě potěšila skvělá hudba, taková ta klasika co neomrzí. Jediným zklamáním pro mě byl Jared Leto v roli Jokera, který ho zahrál velmi špatně a musím říct že byl asi nejhorší Joker vůbec. Jinak naprostá spokojenost a pokud nehltáte každý film se superhrdiny a superpadouchy jako já, tak si 1 hvězdičku klidně odeberte.

plakát

Kartel smrti (2016) 

Ačkoliv mám Seagalovi filmy docela rád, u tohoto snímku jsem už na začátku dostal strach. Jakmile se totiž v první scéně ukázal Steven, bylo jasné, že už není ve formě. Naštěstí, jak jsem záhy zjistil, byla jeho role spíše vedlejší a otěže za něj převzal mladší a hbitější Luke Goss. Proto film nebyl zas tak špatný, herci nehráli špatně (postava Salazara se povedla) a našlo se i par dobrejch akčních scén. Kvůli tomu jsem byl dlouho přesvědčen o 3*. Naneštěstí pak přišel Steven na scénu a já věděl, že bude zle. Kdybych viděl jen tenhle souboj z celého filmu, řekl bych, že jde o naprosté béčko a ještě k tomu komedii (já se opravdu smál). Proč tam proboha tenhle souboj dávali ? Po jeho skončení a uklidnění se, jsem usoudil, že ty hvězdy musejí být jen 2.

plakát

Věčně tvá nevěrná (2018) 

Jakmile jde do kin český film, větřím propadák. Ale musím říct, že tohle zas tak špatný nebylo. Film nenadchnul, ale docela odsejpal a pozornost dokázal udržet. Párkrát i pobavil, bohužel těch momentů bylo poskrovnu, většinou totiž převažoval jen předvídatelný děj a trapný humor. Herecky potěšila Lenka Vlasáková a Pavel Kříž, ostatní nijak neoslnily. Co ještě za něco stálo, byla skladba Nevěrná od Xindla X, která ve filmu opakovaně zazněla.