Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (413)

plakát

Moje souboje a boje (2016) (TV film) 

"... abych uzavřel ten pokus klauna popovídat si s Bohem, pokusil jsem se ho znova oslovit - zase pěkně po latinsku: omnipotens aeterne deus - a pak už jsem pokračoval česky: co svět světem stojí, vedou se disputace o tom, jestli existuješ nebo neexistuješ - někdo říká, že jo, někdo říká, že ne - co si o tom myslíš ty? A on pravil: neexistuju, já to totiž nemám zapotřebí; to jenom vy si díky možnostem svejch mozečků myslíte, že něco musí buď existovat nebo neexistovat, ale že by mohla bejt ještě třetí možnost, to vás nenapadlo. A já pochopil, že to, co neexistuje, to nemůže zaniknout. Proto můj Bůh je věčný."

plakát

Taková láska (2001) 

Pomalu plynoucí film, dalo by se na něj dívat se zavřenýma očima (a jen poslouchat ty hlasy, francouzštinu, její chraplavý hluboký témbr, jejich zpěv!), byla by ale škoda nevidět její oči a úsměv (prototyp roztomilosti). Neustále se opakující nutkání už to vypnout a nemarnit čas v pravidelných intervalech rozpouštěno nádhernou hudbou. Kdopak ji asi složil? - Badalamenti! Tak proto...

plakát

Utržený ze řetězu (2005) 

V kině bych trpěla, ale doma jsem si všechny ty mlátičky a žvanění Boba Hoskinse (zlouni mě fakt nuděj) mohla odpustit, ten zbytek byl trochu naivní, ale fajn. A Massive Attack!

plakát

Magnesia Litera (2016) (pořad) 

Já si zase myslím, že toto předávání bylo skvělé - líbila se mi civilnost uvádějících a především nesmírně působivé a invenční (a poetické) výtvarné řešení provázející představování nominovaných titulů. Velmi zajímaví a inspirativní byli i předávající - a děkovné proslovy držitelů a krátké rozhovory, které s nimi vedli Písařovicová s Havelkou taky nebyly žádné zdvořilostní blekotačky - jeden z nejzábavnějších byl např. opus držitele Litery za poezii Ladislava Zedníka. Hovory s Veselinem Vačkovem taky nebyly vůbec marné, a což teprve Malý Princ Fabián Povýšil!

plakát

Blaho lásky (1966) 

Blaho lásky trvá okamžik, smutek lásky trvá celý život.