Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (413)

plakát

Proč Havel? (1991) 

Já to na Michaela Žantovského prásknu, jo? Když on to na sebe napsal ve své knize Havel. Jeho přičiněním totiž v tomhle dokumentu chybí scénka, kdy Václav Havel v prezidentské uniformě (od Pištěka, ve dvou barvách, se zlatými nárameníky) vtrhl v Lánech do zámecké kuchyně s tasenou šavlí, kterou dostal darem od Hradní stráže, a k hrůze místních vesnických kuchařek začal obřadnou zbraní sekat cibuli, kterou připravovaly do guláše... 29.11.2015 - Dodatek - už nechybí... další dodatek - 1.12.2015: interview v parku s holčičkou /tazatelem byl Miloš Forman/ MF: Máš ráda pana Havla? h: Ne MF: To je pan prezident, nemáš? h: (kroutí odmítavě hlavou ze strany na stranu) MF: A víš, kdo to je? h: Ne

plakát

Medvěd (1961) (TV film) 

V tomto půvabném filmku můžeme kromě jiných překrásností vidět též nejimpozantnější poprsí všech dob!

plakát

Létající Čestmír (1983) (seriál) 

Jé - Mělník! (žádný Motýlkovice) A bacha - co teď napíšu - ústřední píseň nazpíval (možná i složil?) Michal David - a přesto mi nevadí, ba se mi i docela líbí...

plakát

Recitál Jiří Suchý - Jiří Šlitr (1965) (TV film) 

"Recitál je slovo cizího původu, na rozdíl od slova estráda, které je... taky cizího původu, ale... už né tolik." J. S.

plakát

Záskok (1997) (divadelní záznam) 

"Vždyť my oba rrráčkujeme jako vejce vejci!"

plakát

Unplugged: Alice in Chains (1996) (koncert) 

Po letech opáčko, nyní z flešky (videokazetu - originál! - mám ještě schovanou v komoře). Zub času neměl šanci a nikdy mít nebude. Krásná atmosféra a osvětlení; člověk sice čas od času podvědomě očekává zaburácení, které nepřijde, ale jsou tady místo toho jiné, méně viditelné a slyšitelné odstíny energie. Krása ale i smutno (po L. S.).

plakát

Její Veličenstvo maminka (2012) (TV film) 

Trochu jsem měla chvílema dojem, že Charles je můj kamarád nebo někdo z rodiny a společně si pouštíme domácí videa... Zároveň ale z tohoto dokumentu vysvítá krása a užitečnost tradic a síla královského majestátu, prostřednictvím kterého a rituálů s ním spojených se "poddaní" mají k čemu vztahovat, co obdivovat a čím se pozvedávat na duchu.

plakát

Láska na vlásku (2014) 

Taky bych dala 4, ale mám potřebu vyvažovat odpad-líky. Hmmm - s tou padesátkou to tedy nehlo, no ale teď je to možná trochu lepší padesát. Já nevím, lidi, proč musíte hanět docela pěkný dílo. Copak - kluci - se vám ta princezna ani trochu nelíbila? A holky - ten princ je přece taky dost hezkej, ne? A milej. Mně se líbí oba a taky věta, která tam padla: "Lidi potřebují příběhy, aby zapomněli na ten svůj." Což je taky občas potřeba.