Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (8 116)

plakát

6ixtynin9: Seriál (2023) (seriál) 

Zpočátku to tak vůbec nevypadalo, ale nakonec se ukázalo, že celá záležitost dopadla podstatně lépe, než začala. Toom mi jako hlavní hrdinka příliš neseděla, protože se neustále tvářila jako ospalá reklama na hlad, postupně jsem si ji ale vcelku oblíbil, jelikož se ukázalo, že jde o ženu, jejíž blízkost neprospívá lidskému zdraví. Chvílemi jsem měl pocit, že si tvůrci dělají srandu z diváků, ze svého seriálu i sami ze sebe; překvapivě jsem se na tuto vlnu dokázal naladit a nemusel jsem tak považovat čas, který jsem sérii věnoval, za ztracený. P. S. Převozníci se opravdu vydařili. / Poučení: Dovolená v Thajsku? Raději vynechám, děkuji.

plakát

6ixtynin9: Seriál - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Ale jo, finále se thajským tvůrcům povedlo rozhodně lépe než předchozí nepříliš přesvědčivá epizoda. Všechny dějové linie byly uspokojivým způsobem ukončeny, dostal jsem dostatek příležitostí k tomu, abych se mohl cítit spokojeně nad způsobem, jakým se mě tvůrci rozhodli pobavit, a jsem si naprosto jistý, že se Toom při svém návratu domů od Fon musela cítit jako Sisyfos :-D / Poučení: V průběhu živelné přestřelky se tiskni k podlaze a imituj dlažbu.

plakát

6ixtynin9: Seriál - Epizoda 5 (2023) (epizoda) 

Předchozí epizoda mě k mému vlastnímu překvapení mocně pobavila, takže jsem zcela naivně očekával, že se na stejné vlně svezu až do konce. Děj pátého dílu ale opět tak nějak usnul a já jsem se místy trochu nudil. Abych byl fér, musím uznat, že jsem se i chvílemi fakt dobře bavil (například stěhování knih mě vcelku chytlo), ale ve výsledku to na lepší konstelaci hvězd tentokrát nestačilo. / Poučení: Nesnaž se zesměšnit policistu tím, že mu nebudeš lhát.

plakát

6ixtynin9: Seriál - Epizoda 4 (2023) (epizoda) 

Fajn, už jsem se definitivně zorientoval; thajští tvůrci se neberou vážně, neexistuje tedy důvod, abych je bral vážně já. No, a pokud neberu to, co jsem právě viděl, vážně, pak nemám důvod k tomu, abych nepřihodil čtvrtou pěticípou. Čtvrtá epizoda přinesla čistý bizár (v dobrém smyslu slova), který se dá čekat snad opravdu jen v Asii, a mně to až nečekaně bavilo. / Poučení: Ženy o sobě rády tvrdí, že jsou méně násilné než muži a já jim věřím, tady ale těch kamarádek s dobrými nápady (čti ujetých psychopatek) bylo na čtyřicet minut jaksi mnoho.

plakát

6ixtynin9: Seriál - Epizoda 3 (2023) (epizoda) 

Co na to říct? Na šestce začíná být dost těsno a prodej jistého typu ratanového zboží jde nahoru. Musím říct, že mě tentokrát thajští tvůrci pobavili natolik, až z toho byla málem čtvrtá pěticípá. Kdo by to po pilotní epizodě řekl? Já tedy určitě ne. Neubránil jsem se občasným vzpomínkám na mé oblíbené tragédy Tuckera a Dalea, protože mě k tomu děj opakovaně vybízel, a i zpomalená Toom už mi do příběhu dokonale sedí. Jestli to takhle půjde dál, nakonec ještě šestou epizodu opětkuji. / Poučení: Pokud si dáváš cukr s kávou, zaděláváš si na problém. 3*+

plakát

6ixtynin9: Seriál - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Ale jo, druhá epizoda mi přišla přece jen o něco málo zábavnější a hlavně přehlednější, takže jsem nakonec Thajcům ten slabší třetí kousek přihodil. Jasně, příběh není žádným veledílem, tvůrci mi ale jeho mnohé nedostatky alespoň částečně vynahradili občasným bizárkem, duchem nepříliš přítomná Toome se tu tentokrát vyskytovala jen sporadicky a ani to tempo mě tolik netrápilo. / Poučení: V krajích bohatých na vlhkost a vysoké teploty nenechávej povalovat těla jen tak mimo mrazák. 3*-

plakát

Besa - Episode 8 (2021) (epizoda) 

Osmá epizoda byla dalším příkladem dílu, který by se obešel i bez akčnějších scén (přestože byly přítomny). Tahle záležitost byla v prvé řadě o atmosféře a o mnohých myšlenkových pochodech a rozhodnutích. Besu sleduji velmi pečlivě a tvůrci mě znovu utvrdili v názoru, že je mezi slepými jednooký králem, protože kladnou postavu aby jeden hledal se svíčkou za denního světla. Křivý policajt, křivý prokurátor... Tady se dá věřit jedině zlounům, protože od nich člověk tu kudlu v ledvině vlastně očekává. / Poučení: Nebuď jelimanem, pamatuj na Todora.

plakát

6ixtynin9: Seriál - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Nějakou tu chvíli mi trvalo, než jsem se v tom thajském chaosu jakž takž zorientoval, ale ani potom jsem si nebyl tak úplně jistý, co si mám o první epizodě myslet. Hned po zhlédnutí jsem díl ohodnotil svým tradičním trojhvězdím pro piloty seriálů, ale v průběhu sepisování tohoto komentáře / recenze jsem usoudil, že bude lepší, když jednu pěticípou pošetřím, protože šlo o záležitost s pomalým tempem, vcelku nezáživným dějem a poněkud mdlou hlavní hrdinkou. Snad se to po všech stránkách zlepší. / Poučení: Lež může leckdy vést až k vážným následkům na lidském zdraví.

plakát

Bratři (2023) 

Začnu takto: Přestože jsem se za minulého režimu neměl nikterak špatně, rodiče mi netajili, že je socialismus (ať už s lidskou tváří nebo beztvářný) pěkným svinstvem a byl jsem podporován v absencích na různých povinných školních a pionýrských akcích. Komunistů bych se tedy nezastával a návrat "starých, dobrých časů" si opravdu nepřeji, to ale nic nemění na tom, že v mých očích patří vraždění zajatců mezi praktiky právě těch, kteří jsou s různými totalitníky v tomto ohledu na, když ne přímo stejné, pak tedy podobné úrovni, a já je nemám rád. Snímek o takových lidech pojednával a neuniklo mi, že byla pasáž popisující pokusy o zisk zbraní poněkud rozpačitá a na vhodných místech nepřesná. Část filmu pojednávající o samotném opuštění republiky v socialistickém vlastnictví už byla o poznání lepší, zajímavější a napínavější, přesto bych to na český film roku neviděl. P. S. Tatiana Dyková byla ovšem skvělá. / Poučení: Při útěku přes hranice měj po ruce Krále Šumavy.

plakát

Besa - Episode 7 (2021) (epizoda) 

Ani sedmá epizoda druhé řady nezklamala. Nic jiného jsem ani nečekal, protože tento tvůrčí tým podává dlouhodobě naprosto vyrovnané výkony. Původně jsem chtěl jít do plné palby, jednu pěticípou jsem ale ubral, protože mě silně zklamalo vnitřní vyšetřování v Interpolu. To bylo tak lacině odbyté, až se mi ani nechtělo věřit, že to tady prošlo. Byla to sice citelná, ale taky jediná vada na kráse, jinak jsem byl už tradičně velmi spokojen. / Poučení: I některá správná rozhodnutí tě mohou přivést z deště pod okap.