Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Hudební

Recenze (844)

plakát

Praha ožralá - Hospody undergroundu (2024) (epizoda) 

Minulý díl zaměřený na sport mě nezaujal (sport mi nic neříká), zato underground mě zajímá. Není nic lepšího než mít pocit vnitřní svobody.

plakát

Sedm životů (2008) 

Pamatuji si, jak mi před pár lety přinesl můj zeť tento film na DVD a jak moc ho chválil. Vzhledem k tomu, že znám jeho vkus, mi to bylo velmi podezřelé, takže jsem DVD prostě odložila. A až teď, když je nuda k ukousání (a psychicky se zotavuji z včerejšího drastického zážitku u mé zubařky), jsem si říkala, že bych se mohla konečně podívat. To vysoké hodnocení mě trochu nalákalo. Bože! Citová vydíračka, která se mě bohužel vůbec nedotkla. A Will Smith mě svým hereckým výkonem  nepřesvědčil, že je dobrý herec.

plakát

Svatba mého nejlepšího přítele (1997) 

Nemám ráda Julii Roberts, ale musím uznat, že je velmi krásná. Vedle ní vypadala Cameron Diaz jako tuctová blondýnka. Zaujal mě pouze Rupert Everett, jen díky němu byl film příjemná oddechovka.

plakát

Slon (2022) 

Bartkův život je péče o hospodářství, po večerech práce za barem a jediná jeho radost jsou koně. Matka, s kterou sdílí domácnost, se nesmířila s tím, že od nich její manžel odešel, i když už je to hodně dávno. Do nudného Bartkova života ale najednou vstoupí láska, která je cítit v každém pohledu a gestu. Intimní scény jsou něžné. Ústřední dvojici jsem fandila, přála jsem Bartkovi odvahu změnit svůj život a žít podle svého. Protože láska je pro všechny. Krásná příroda, půvabné barvy, podmanivá hudba. V závěru Bartek odvazuje pejska z řetězu a bere ho s sebou na cestu za svobodou. Krásný film. Jeden z těch, u kterých si přeju, aby neskončily.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Konzumní společnost sice není pro mě, ale tohle byl druhý extrém. Spousta věcí mi nemusí vyhovovat, ale kvůli tomu nemusím žít v lese. Žít v souladu s přírodou snad neznamená, že si budu lovit potravu a nebo budu své děti učit bojovat proti nepříteli. Děti citovaly klasiky jako když bičem mrská, jedno četlo Bratry Karamazovy. A tomu nemůžu věřit. Všechny děti (až na jednoho chlapce) jsou v pohodě. Poslušné. Žádná puberta a vzdor? Žádné pochybnosti? Nevěřím. Celý příběh je přitažený za vlasy, a to dost silně.

plakát

Před úsvitem (1995) 

Milá dvojice. Náhodné setkání dvou lidí, kteří si mají o čem povídat. Jejich rozhovory jsou upřímné, opravdové. Takhle si představuji osudové setkání, této dvojici věřím a přeju jí další společné zážitky.

plakát

Docent - Trilobit v akci (2024) (epizoda) 

Když srovnám s mými oblíbenými kriminálkami (Morse, Dalziel a Pascoe), je to fakt bída. V žádné detektivce jsem nikdy neviděla podobnou postavu, která by se třeba jen vzdáleně podobala Fousové. A to nesouvisí s tím, že nemám herečku, která ji ztvárňuje, ráda. Vinu nese režisér, scenáristé, ona nejmíň. Co je to platné, že už tolik neřve, když se pořád chová jako puberťačka. Připadá mi to zcela nereálné.

plakát

Endeavour - Nokturno (2014) (epizoda) 

Po druhém zhlédnutí ještě musím pochválit velmi sympatickou postavu patologa, kterého hraje James Bradshaw. I v menší roli dokáže upoutat.

plakát

Hříchy pro diváky detektivek - Piruety smrti (1995) (epizoda) 

Viděla jsem před lety, vraha jsem si nepamatovala. Ale dal se snadno odhadnout. Ten, kdo se chová podezřele a navíc je to protivný týpek (Trávníček) to určitě nebude. Že by inspirace Poirotem? Zahajský si sezve v závěru podezřelé a vše vysvětlí, aby nám bylo jasno.  (Zahajského vždycky ráda vidím, bez Veškrnové bych se obešla.)

plakát

Samotář v Seattlu (1993) 

Film jsem samozřejmě už kdysi viděla, ale pamatuji si, že ani tenkrát mě nijak nenadchl. Trocha romantiky neuškodí, ale co je moc... Dva lidé se vidí poprvé a určitě je čeká láska na celý život. Tomu mám jako věřit? Potřebuji, aby byl příběh aspoň trochu uvěřitelný.  Příliš mnoho náhod, příliš přeslazené, takže potěší jen pěkný pohled na mladé herce v hlavních rolích. Meg Ryan byla moc hezká.